HDR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

HDR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
HDR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een HDR-bestand is een afbeeldingsbestand met een hoog dynamisch bereik.
  • Open er een met Photoshop of Photomatix.
  • Converteer naar-j.webp" />

Dit artikel legt uit wat een HDR-bestand is, hoe je er een opent op je computer en hoe je er een opslaat in een ander beeldformaat.

Wat is een HDR-bestand?

Een bestand met de HDR-bestandsextensie is een afbeeldingsbestand met een hoog dynamisch bereik. Afbeeldingen van dit type worden over het algemeen niet gedistribueerd, maar bewerkt en vervolgens opgeslagen in een ander afbeeldingsformaat, zoals TIFF.

Image
Image

Geographic Information System (GIS)-bestanden die informatie bevatten over de indeling en lay-out van een ESRI BIL-bestand (. BIL) worden ESRI BIL Header-bestanden genoemd en gebruiken ook de HDR-bestandsextensie. Ze slaan informatie op in het ASCII-tekstformaat.

HDR is ook een afkorting voor een aantal termen die geen verband houden met een bestandsindeling, zoals hoge gegevenssnelheid, harde schijfrecorder en hoge gegevensduplicator.

Hoe een HDR-bestand te openen

HDR-bestanden kunnen worden geopend met Adobe Photoshop, ACD Systems Canvas, HDRSoft Photomatix en waarschijnlijk ook enkele andere populaire foto- en grafische tools.

Misschien heb je ook geluk met de online viewer op OpenHDR.org als je hem online wilt openen, of RenderStuff.com.

Als uw bestand geen afbeelding is, maar in plaats daarvan een ESRI BIL Header-bestand, kunt u het openen met ArcGIS, GDAL of Global Mapper.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, ga dan naar Bestandskoppelingen in Windows wijzigen om te leren hoe u een bepaald programma start wanneer het bestand wordt geopend.

Een HDR-bestand converteren

Imagenator is een gratis bestandsconverter die een HDR-bestand kan converteren. Het ondersteunt batchconversies tussen verschillende afbeeldingsindelingen, waaronder HDR, EXR, TGA, JPG, ICO,-g.webp

Je kunt er ook een openen in een van de bovenstaande programma's en deze vervolgens opslaan in een ander beeldbestandsformaat. Photoshop kan een HDR-bestand opslaan in PSD, EXR, RAW, TIFF, PBM en andere afbeeldingsindelingen.

Image
Image

Als een ESRI BIL Header-bestand kan worden geconverteerd naar een ander formaat, wordt dit hoogstwaarschijnlijk bereikt via een van de hierboven gelinkte programma's. Meestal is de optie voor het converteren van een bestand in een programma zoals een van deze beschikbaar via het File > Save As menu of een soortExporteren optie.

Als je HDR naar cubemap moet converteren, is CubeMapGen misschien wat je nodig hebt.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend met een van de hierboven beschreven programma's, kan het zijn dat je de bestandsextensie verkeerd leest en een andere bestandsindeling voor deze aanziet. Als dit gebeurt, krijg je waarschijnlijk een foutmelding wanneer je het bestand probeert te gebruiken met een HDR-compatibel programma.

Enkele voorbeelden van bestandsextensies die sterk op deze lijken en die er gemakkelijk voor verward kunnen worden, zijn HDS (Parallels Desktop Hard Disk), HDP (HD Photo) en HDF (Hierarchical Data Format).

Aanbevolen: