Hoe HTC Vive Full Body Tracking in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe HTC Vive Full Body Tracking in te stellen
Hoe HTC Vive Full Body Tracking in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Koop en installeer een of meer draadloze Vive Trackers.
  • Koppel de Vive-trackers met je SteamVR-installatie als extra controllers.
  • Niet alle games ondersteunen full-body VR-tracking, en voor andere is extra installatie vereist.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je full-body tracking in HTC Vive-games instelt met behulp van Vive Tracker-accessoires.

Hoe krijg ik Full Body Tracking in mijn HTC Vive?

De beste manier om het hele lichaam te volgen - of zo dicht mogelijk bij een HTC Vive - is met de officiële draadloze Vive-trackeraccessoires. Deze kunnen worden bevestigd aan verschillende lichaamsdelen, controllers of externe apparaten voor verbeterde functionaliteit met uw HTV Vive.

In games die Vive Tracker-invoer ondersteunen, kun je Vive Trackers aan je polsen, enkels en taille bevestigen en bijna je hele lichaam volgen.

  1. Koop tussen één en vijf Vive-trackers.
  2. Start SteamVR op uw pc en navigeer in het optiemenu naar Devices > Pair Controller.

    Image
    Image
  3. Selecteer desgevraagd Ik wil een ander soort controller koppelen. Selecteer vervolgens HTC Vive Tracker. Volg de instructies op het scherm om het koppelingsproces te voltooien.

    Herhaal indien nodig voor hoeveel Vive Trackers je ook wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Bevestig de Vive Tracker aan elk lichaamsdeel dat je in de game wilt volgen. Je kunt het ook gebruiken om aangepaste controllers zoals sportknuppels en rackets, geweren of bevestigd aan de halsband van een huisdier te volgen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je er niet op gaat staan tijdens het spelen.

    Het kan ook worden aangesloten op een externe camera om mixed reality-video's te maken.

  5. Speel je favoriete games om van je volledige lichaam te genieten in VR.

    Slechts een handvol SteamVR-games ondersteunen full-body tracking. Zorg ervoor dat de game die je wilt spelen dit ondersteunt voordat je Vive Trackers koopt.

Heeft de HTC Vive Full Body Tracking?

De HTC Vive heeft geen full-body tracking met zijn standaardkit: alleen hoofd- en handtracking. Met Vive Trackers kunt u de trackingmogelijkheden echter uitbreiden naar het hele lichaam.

Er zijn ook accessoires van derden die uitgebreide body-tracking voor de HTC Vive mogelijk maken. Hun ondersteuning is echter nog beperkter dan die van Vive Trackers, dus wees op uw hoede voordat u nichehardware-opties aanschaft.

Hoe kan ik mijn HTC Vive-tracking verbeteren?

HTC Vive Lighthouse-sensoren bieden nog steeds de beste tracking van elke VR-headset, maar het zijn externe sensoren, wat betekent dat occlusie een probleem kan zijn. Zorg ervoor dat uw sensoren hoog worden gemonteerd en bij voorkeur in tegenovergestelde hoeken van uw speelruimte, zodat ze een volledig beeld van uw speelruimte hebben.

Het is een goed idee om ook alles te verwijderen dat hun gezichtslijn zou kunnen belemmeren.

Doe tijdens het spelen je best om niet te dicht bij de sensoren te komen, vooral niet eronder, of in een krappe hoek te draaien waar de sensoren de headset of controllers mogelijk niet kunnen zien.

FAQ

    Hoeveel vuurtorens zijn er nodig voor het volgen van het hele lichaam op HTC Vive?

    Technisch gezien heb je maar twee sensoren nodig voor het volgen van het hele lichaam, maar het toevoegen van meer sensoren zal de nauwkeurigheid verbeteren. U kunt maximaal vier sensoren in een kamer hebben.

    Hoe duur is HTC Vive full body tracking?

    Verwacht meer dan $ 600 te besteden aan een HTC Vive-eenheid met full-body tracking. U kunt nog meer uitgeven aan extra accessoires om de ervaring te verbeteren.

    Hoe hoog moeten de HTC Vive-volgstations zijn?

    Idealiter zouden de basisstations zich boven het hoofd van de speler moeten bevinden, dus twee meter (ongeveer 6,5 voet) zou voldoende moeten zijn. Monteer ze in een hoek van 30-45 graden tegenover elkaar, niet verder dan 5 meter (16,5 in) uit elkaar.

    Kan ik de HTC Vive zonder sensoren gebruiken?

    Nee. Je kunt een HTC Vive niet zonder sensoren gebruiken, maar met slechts één kom je er wel uit. U bent echter beperkt tot naar voren gerichte, zittende VR-ervaringen.

Aanbevolen: