Andrea Chial gebruikt technologie om mensen met chronische ziekten te empoweren

Inhoudsopgave:

Andrea Chial gebruikt technologie om mensen met chronische ziekten te empoweren
Andrea Chial gebruikt technologie om mensen met chronische ziekten te empoweren
Anonim

De reis van chronische ziekten kan eenzaam zijn, dus deze he althtech-startup heeft een alles-in-één-app gebouwd om de gemeenschap te bevorderen en te onderwijzen.

Andrea Chial is de mede-oprichter en COO van Febo, ontwikkelaar van een gezondheidstoolbox-app die patiënten met chronische aandoeningen voorziet van hulpmiddelen voor conditiebeheer. Het platform van het bedrijf deelt ook het meest actuele nieuws en bevindingen over gezondheidsproblemen.

Image
Image

Gelanceerd in 2019 en met het hoofdkantoor in Californië, is de missie van Febo om de medische reizen van patiënten te versterken door educatie en hulpmiddelen te bieden om hun aandoeningen te beheren. Het platform voorziet gebruikers van nieuws over klinische onderzoeken, medicijnherinneringen, eet- en slaapdagboeken, activity tracker en meer. De app van het bedrijf is compatibel met Android en iOS.

"Na het zien van de kloof in de toegang tot gezondheidszorg, wist ik dat technologie onze gebruikers zou kunnen helpen en hun medische reis zou kunnen versterken", vertelde Chial aan Lifewire. "Met een technologiebedrijf wist ik dat ik een impact kon hebben op de samenleving en de duizenden patiënten met chronische aandoeningen die zich gehoord willen voelen, kan helpen. Dit treft meer mensen dan velen zich realiseren."

Snelle feiten

  • Name: Andrea Chial
  • Leeftijd: 31
  • Van: Panama-Stad, Panama
  • Random delight: Ze heeft in vijf verschillende landen gewoond.
  • Belangrijkste citaat of motto: "Het leven is erg kort en angstig voor degenen die het verleden vergeten, het heden verwaarlozen en bang zijn voor de toekomst." – Seneca

Betekenisvolle impact

Chial behaalde een graad in marketing aan de Penn State University voordat hij een master in bedrijfskunde behaalde aan de Georgetown University. Na de business school wilde Chial werken voor een organisatie die een betekenisvolle impact had op de samenleving. Dus legde ze opnieuw contact met Nick Focil, de andere mede-oprichter en voorzitter van Febo, en hij presenteerde haar het idee voor Febo. Chial vond de missie en visie van Febo passen bij de volgende stap in haar carrière, dus besloot ze zich bij het team aan te sluiten.

Febo heeft minder dan tien werknemers, waaronder UI/UX-ontwerpers, marketeers, wetenschappers en onderzoekers, en het bedrijf wil zijn team binnenkort uitbreiden om zijn vlaggenschip-app uit te breiden. Het platform biedt gebruikers meer dan 2.000 voorwaarden om uit te kiezen en heeft een medisch nieuwsalgoritme (patent aangevraagd) dat de nieuwste behandelingen, medicijngoedkeuringen en voortgang voor voorwaarden in zijn app zal integreren.

"Tegenwoordig hebben patiënten heel weinig toegang tot onderwijs en hulpmiddelen om hun toestand te beheren", zei Chial. "We hebben Febo gemaakt met verschillende tools om patiënten te helpen hun aandoening te beheren en toegang te krijgen tot het laatste medische nieuws over hun aandoening."

Gemeenschap opbouwen

Chial zei dat Febo's grootste uitdaging het werven van fondsen is. Het bedrijf lanceerde bootstrap, maar sloot onlangs een financieringsronde af. Febo tekende een eenvoudige overeenkomst voor toekomstig eigen vermogen met een investeerder, vaak een SAFE-ronde genoemd, die het investeerdersvermogen in het bedrijf garandeert nadat er weer een grote financiële verschuiving heeft plaatsgevonden.

"Dit was de eerste keer dat ik kapitaal ophaalde voor een bedrijf, en het was een hele uitdaging en mentaal zwaar, maar zeer de moeite waard toen je je eerste ronde afrondde," zei Chial.

Het sluiten van deze eerste financieringsronde en het bereiken van 14.000 app-installaties waren enkele van Chial's meest lonende momenten bij Febo. Ze koestert het leren van nieuwe processen in de startup-industrie, vooral als niet-technische oprichter. Chial zei dat ze nieuwe dingen leert door met haar team en collega's te praten.

Image
Image

"We hebben tweewekelijkse brainstormsessies met het hele team waar we toekomstige projecten en nieuwe ideeën bespreken," zei ze. "Ons team is vrij jong en staat te popelen om te innoveren. Hier bij Febo verwelkomen we altijd nieuwe ideeën."

Naast het aannemen van nieuwe teamleden, wil Chial meer tools ontwikkelen en toevoegen aan de mobiele applicatie. Febo lanceerde onlangs een nieuwe functie genaamd Connect, die gebruikers matcht op basis van hun interesses in dezelfde chronische gezondheidsproblemen. Gebruikers kunnen desgewenst ook anoniem chatten met hun matches. Met deze nieuwe toevoeging hoopt Febo een gemeenschap op te bouwen met patiënten die meer ondersteuning zoeken buiten hulpmiddelen en onderwijs.

"Als je voor het eerst wordt gediagnosticeerd met een chronische aandoening, kun je je echt alleen voelen", zei Chial. "Deze functie helpt mensen met elkaar in contact te komen en is volledig anoniem."

Aanbevolen: