Wat is de System32-map?

Inhoudsopgave:

Wat is de System32-map?
Wat is de System32-map?
Anonim

System32 is de naam van een map die wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem. De map bevat belangrijke bestanden die cruciaal zijn voor de normale werking van Windows, en mag dus nooit worden verwijderd.

Alle bestanden en submappen waaruit de map system32 bestaat, worden tijdens de eerste Windows-installatie naar de harde schijf gekopieerd, meestal naar C:\Windows\System32\. Dit geldt voor zowel 32-bits als 64-bits versies van Windows.

Sommige van de system32-bestanden zijn programma's die u misschien gewend bent te gebruiken, maar de meeste zijn toepassingsbestanden die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar nooit echt handmatig door u zijn geopend.

Omdat veel van de belangrijke Windows-systeembestanden zich in system32 bevinden, hebben foutmeldingen vaak betrekking op bestanden in deze map, met name DLL-fouten. Het is ook de enige plaats waar u het bestand dasHost.exe vindt, dat wordt gebruikt om verbinding te maken met bedrade en draadloze randapparatuur, zoals een muis of toetsenbord.

Wat zit er in System32?

Image
Image

De map system32 kan wel enkele gigabytes groot zijn, dus het heeft veel te veel items om hier op te sommen. Het zal je echter verbazen om enkele dingen te weten die het bevat. Er zijn honderden EXE-bestanden, duizenden DLL-bestanden en andere dingen zoals applets in het Configuratiescherm, MS-DOS-toepassingen, DAT-bestanden en meer.

Als u bijvoorbeeld de opdrachtprompt opent, voert u in werkelijkheid cmd.exe uit vanuit de map system32. Dit betekent dat u naar de map C:\Windows\System32\ kunt gaan en verschillende programma's zoals deze kunt openen, zoals Systeemherstel via rstrui.exe, Kladblok met notepad.exe, enz.

Aan de meeste computers is de systeemschijf toegewezen met de letter C, maar die van jou kan anders zijn. Een andere manier om de map system32 te openen, ongeacht de letter van de schijf, is door %WINDIR%\system32. uit te voeren.

Wat draait er in System32?

Andere veelgebruikte programma's worden ook vanuit deze map uitgevoerd, zoals Configuratiescherm, Computerbeheer, Schijfbeheer, Rekenmachine, PowerShell, Taakbeheer en een schijfdefragmentatieprogramma. Dit zijn toepassingen die bij Windows worden geleverd en die we beschouwen als onderdeel van het besturingssysteem omdat ze zijn opgeslagen in de map system32.

De MS-DOS-applicaties die zijn opgeslagen in system32 - zoals diskcomp.com, diskcopy.com, format.com en more.com - worden gebruikt voor achterwaartse compatibiliteit met oudere software.

Belangrijke services en processen worden ook in system32 bewaard, zoals conhost.exe, svchost.exe, lsass.exe en dashost.exe. Zelfs programma's van derden kunnen bestanden in system32 plaatsen, zoals de Dropbox-service DbxSvc.exe.

Sommige van de submappen die u in system32 kunt vinden, zijn config die verschillende Windows-registerbestanden bevat, stuurprogramma's die apparaatstuurprogramma's en het hosts-bestand opslaan, en oobe voor Windows-activeringsbestanden.

Wat gebeurt er als u System32 verwijdert?

Niet verwijderen zou het enige antwoord moeten zijn dat je nodig hebt! Als iemand je heeft verteld om system32 te verwijderen om iets te repareren of omdat het een virusmap is, of om wat voor reden dan ook, weet dan dat veel dingen niet meer werken als je de Windows system32-map verwijdert.

System32 is een cruciale map die veel bestanden opslaat, waarvan sommige altijd actief en actief zijn om verschillende dingen soepel te laten verlopen. Dit betekent dat veel van de bestanden zijn vergrendeld en niet normaal kunnen worden verwijderd.

Image
Image

De enige trefzekere manier om system32 te verwijderen is van buiten Windows, zoals vanaf een opstartschijf voor redding/reparatie. FalconFour's Ultimate Boot CD is een voorbeeld van een tool die beveiligingsbeperkingen op system32 kan verwijderen en je elk afzonderlijk bestand laat verwijderen.

Echter, zelfs als je gemakkelijk de hele Windows system32-map zou kunnen verwijderen, zou je computer niet werken zoals het hoort. Windows kan een reparatieproces starten nadat u heeft geprobeerd de ontbrekende bestanden te laden, of het kan u vragen of u geavanceerde reparatietools wilt gebruiken. Wat volgt zou een lange rij systeemfouten zijn als je computer langzaam uit elkaar v alt.

Image
Image

Cascading complicaties van een ontbrekend systeem32

Om te beginnen, ervan uitgaande dat u zich met Windows kunt aanmelden, zou u standaard "\windows\system32\"-gerelateerde bestandsfouten tegenkomen die verklaren dat bepaalde dingen niet correct kunnen worden uitgevoerd of niet correct kunnen communiceren omdat ze niet kunnen worden gevonden. Veel hiervan zijn "niet gevonden" of "ontbrekende" DLL-fouten.

Ontbrekende stuurprogramma's zouden het bijvoorbeeld onmogelijk maken voor Windows om te communiceren met computerhardware. Dit kan uw toetsenbord en muis, monitor, harde schijf, enz. zijn. Het is moeilijk om veel op uw computer te doen als de hardware die u nodig heeft om met Windows te werken, niet kan worden geïdentificeerd.

Aangezien verschillende belangrijke systeemprocessen samen met system32 zouden worden verwijderd, zouden de normale bewerkingen niet meer werken. Uw toegang tot internet kan worden beïnvloed, het bureaublad geeft de dingen mogelijk niet goed weer en het kan zijn dat iets eenvoudigs als het afsluiten van de computer niet werkt zoals het zou moeten… en dat zijn slechts enkele voorbeelden.

Veel bestanden in Windows zijn afhankelijk van andere bestanden, dus als zelfs maar een deel van system32 zou worden verwijderd, zullen andere gegevens binnen en buiten die map die deze verwijderde items vereisen niet meer werken en waarschijnlijk tot foutmeldingen leiden.

Al het bovenstaande gaat ervan uit dat Windows überhaupt zou kunnen laden. Het register, dat je zou hebben verwijderd met system32, bevat veel instructies voor hoe dingen werken, dus met die gegevens weg, in combinatie met de ontbrekende DLL's en besturingssysteembestanden (en het nu verwijderde winlogon.exe-proces dat wordt gebruikt om je te loggen in), is het zeer onwaarschijnlijk dat u ooit het inlogscherm zult zien.

Image
Image

Bovenop die problemen is het belangrijkste probleem van de ontbrekende winload.exe-bestand dat door de meeste versies van Windows wordt gebruikt. BOOTMGR moet dat bestand laden om andere dingen te openen die het besturingssysteem nodig heeft om te functioneren, zoals ntoskrnl.exe, een ander essentieel systeembestand dat wordt gebruikt om zaken als geheugen en processen te beheren. Trouwens, ntoskrnl.exe zou ook worden verwijderd als system32 zou worden verwijderd.

Het zou nu duidelijk moeten zijn: het verwijderen van system32 wordt absoluut niet aanbevolen en zou niet moeten worden uitgevoerd. Zelfs als je denkt dat system32 is geïnfecteerd met malware, zou een meer realistische opschoningsmethode zijn om een malwarescan uit te voeren of Windows te repareren.

Als de map system32 erin slaagt om gedeeltelijk of volledig te worden verwijderd, of te geïnfecteerd om te worden gerepareerd, is de beste manier om Windows opnieuw te installeren.

Aanbevolen: