Alienware Aurora R11 Review: de beste gaming-pc van 2021

Inhoudsopgave:

Alienware Aurora R11 Review: de beste gaming-pc van 2021
Alienware Aurora R11 Review: de beste gaming-pc van 2021
Anonim

Bottom Line

Met een 10e generatie Intel Core-processor, optionele vloeistofkoeling en dubbele NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti-kaarten in het hoogste model, is de Alienware Aurora R11 een absoluut monster.

Alienware Aurora R11

Image
Image

Op papier ziet de Alienware Aurora R11 gaming-pc eruit als een winnaar. Met een 10e generatie Intel-processor en een veelvoud aan configuratie-opties, laat de R11 je een up-to-date pc kiezen die nu in je prijsklasse past, en later upgraden. Het nieuwste beest van de Dell-dochter wordt geleverd in zes hoofdconfiguraties, variërend van een basismodel (geprijsd op $ 930) tot een topmodel met twee grafische kaarten (geprijsd op $ 4.956). Ik heb de Alienware Aurora R11 twee weken getest en het ontwerp, de prestaties, de gameplay, de audio, de netwerkprestaties, de software, de upgrademogelijkheden en de koeling geëvalueerd. Is de Alienware Aurora R11 een waardevolle investering? Hier is mijn volledige recensie.

Testmodel: 10e generatie Intel Core i7 10700F en NVIDIA GeForce RTX 2060

De Aurora R11 is extreem aanpasbaar en je kunt precies de componenten kiezen die je wilt. Je kunt een 10e generatie Core i5-, i7- of i9-processor selecteren en voor grafische afbeeldingen kun je de NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER krijgen als je voor het basismodel gaat, of helemaal tot twee (ja, twee!) NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti-kaarten in het hoogste model.

In sommige van de lagere modellen kunt u kiezen voor een AMD-kaart. In de tweede laag kunt u zonder extra kosten een AMD Radeon RX 5700 (8GB GDDR6) grafische kaart verwisselen voor de NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6). U kunt uw chassis, vloeistof- of luchtkoeling, verschillende wattages, enkele of dubbele schijven en verschillende hoeveelheden en soorten opslag kiezen.

Ik heb het tweederangsmodel getest met de 10e generatie Intel Core i7 10700F, de NVIDIA GeForce RTX 2060 (6 GB GDDR6), 16 GB RAM, dubbele schijven (256 GB SSD + 1 TB SATA) en de Dark Side of the Moon-chassis met low-profile Smart Cooling CPU-koellichaam en 550 W-voeding. Het model dat ik heb getest had luchtkoeling, maar je kunt in dit model vloeistofkoeling krijgen voor slechts $ 20 toegevoegd aan de basisprijs.

Image
Image

Ontwerp: een volwassen gaming-rig

Hoewel sommige gaming-pc-torens gedurfde ontwerpen hebben met transparant glas, RGB-fans en genoeg kleuren om je het gevoel te geven dat je op een rave bent, heeft de Aurora R11 een heel andere ontwerpbenadering. De R11 is bescheiden - niet te flitsend en niet te luid. Het ziet er elegant en eenvoudig uit met subtiele verlichtingsstrips op de voorste bekleding van het langwerpige chassis. Dit ziet eruit als een computer voor iemand met verfijnde smaak, in tegenstelling tot een kleurrijk spektakel.

De voorkant doet denken aan een straalmotor, met een verhoogd voorpaneel omringd door ventilatiesleuven. De Aurora R11 is groot en neemt veel ruimte in beslag als hij op een bureau wordt geplaatst. Met een kloksnelheid van 17 x 8,8 x 18,9 inch is dit een toren die je onder je bureau zou willen plaatsen. Ik plaatste hem onder mijn bureau, maar gebruikte een lift om de toren van de vloer te houden.

De Aurora R11 wordt geleverd in twee verschillende chassiskleuropties: een maanlichtchassis en een donkere kant van het maanchassis. De donkere kant van het maanchassis is helemaal zwart, terwijl de maanlichtoptie wit is met een zwart voorpaneel. Wanneer u de R11 inschakelt, licht de RGB-halo-ring rond het voorpaneel op en licht het Alienware-symbool op. Het Alienware-symbool doet ook dienst als aan / uit-knop en je kunt de kleur afstemmen, afstemmen hoe het knippert en macro's maken voor specifieke games. Ik heb een leuke knipperende macro gemaakt voor Destiny 2, werd er toen snel door afgeleid en verwijderde het. Je kunt echter een macro instellen om dingen te dimmen tijdens het spelen en deze op andere momenten te versterken.

Er zijn poorten in overvloed op dit tuig. Het heeft meerdere USB-poorten en het heeft zelfs USB-C-poorten. Een van de USB-poorten aan de voorkant heeft PowerShare, wat een leuke functie is voor het opladen van apparaten.

Weergave: OC Ready

De NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6) heeft een basiskloksnelheid van 1, 365 MHz. De kaart is echter OC-ready, dus hij is gebouwd voor overklokken. Het ondersteunt een maximale resolutie van maximaal 7680 x 4320. De kaart ondersteunt ook VR en meerdere monitoren (maximaal vier).

De Aurora R11 bevat geen monitor in het pakket. Ik heb de R11 aangesloten op de FreeSync en G-Sync-compatibele Asus VG245H-gamingmonitor, een 24-inch 1920 x 1080-monitor met een maximale verversingssnelheid van 144 Hz. Kleuren weergegeven zoals verwacht, en de tekst was scherp en duidelijk. Video's liepen soepel en ik ondervond geen enkel probleem met de weergavekwaliteit, noch met de videopoortverbindingen.

Image
Image

Prestaties: een absolute krachtpatser

Ik was onder de indruk van de algehele prestaties van de R11, vooral gezien het model dat ik heb getest een van de meer betaalbare configuraties is. De opstarttijden zijn snel en het springt razendsnel door verschillende applicaties. Het scoorde bewonderenswaardig in benchmarktests, met een single-core score van 4403 en een multi-core score van 33335 op Geekbench 3. Op PCMark 10 scoorde het een 6692, wat beter was dan 92% van alle resultaten. Het scoorde het hoogst op het gebied van essentiële zaken en het maken van digitale inhoud en iets lager op het gebied van productiviteit.

Toen ik een harde schijf op een van de snelle USB-poorten aansloot, werden games met indrukwekkende efficiëntie geladen. De Aurora R11 kon vrijwel alles aan wat ik erop gooide.

Opstarttijden zijn snel en het springt razendsnel door verschillende applicaties.

Gaming: de meeste games gespeeld op de hoogste instellingen

Hoewel de rig die ik heb getest een Alienware Aurora R11-model van een lager niveau is, is dit geenszins een gaming-desktop van een lager niveau. Ik zou zeggen dat het een hoger tot gemiddeld bereik is, omdat het de meeste games op de hoogste instellingen behendig heeft afgehandeld. De eerste game die ik testte was Destiny 2, niet de meest grafisch intensieve game, maar ook niet traag, en het kan zeker achterblijven op sommige machines tijdens intense actiescènes. Met de vsync-cap ingesteld op 60, heb ik Destiny 2 op de hoogste instelling gezet en het liep de hele tijd op een solide 60 FPS.

Vervolgens heb ik Far Cry 5 gedraaid en de R11 kwam weer goed van pas. De R11 verwerkte de interne benchmark van Far Cry 5 en handhaafde lag-free gaming op de ultra-instellingen (ten minste 60 FPS blijven). Tijdens de interne benchmark op ultra liep het zelfs gemiddeld 98 FPS, met een dieptepunt van 72 en een maximum van 115.

De R11 kon met gemak vechtspellen aan. Ik heb Tekken 7 op Ultra getest en het draaide constant op 58 tot 59 FPS. Ik besloot ook om A Total War Saga: Troy ook eens te proberen. Dit liep op ultra-instellingen zonder enig probleem, zelfs in de grootste gevechten. In- en uitzoomen ging soepel en snel, en het spel liep absoluut vlekkeloos.

Er was maar één game, Kingdom Come: Deliverance, waar ik de minste belasting van de R11 op de hoogste instellingen zag. Ik merkte een beetje trage weergave op en de ventilatorsnelheid ging echt omhoog. Zelfs dan was er geen hapering of vertraging, en Deliverance staat erom bekend dat het niet bijzonder goed is geoptimaliseerd.

De R11 heeft zo zijn momenten: ik merkte wel dat de ventilatoren soms harder werden en ik merkte een paar keer dat er wat meer warme lucht uit het systeem kwam. Natuurlijk zijn er ongetwijfeld games die de R11 tot het uiterste kunnen duwen, maar niets leek dit beest te stoppen tijdens een game die ik erop gooide.

De R11 verwerkte de interne benchmark van Far Cry 5 en bleef lag-vrij gamen op de ultra-instellingen.

Bottom Line

De Aurora R11 is ontworpen als een gaming-pc, maar je zou hem absoluut voor je werk kunnen gebruiken. Omdat deze pc over voldoende rekenkracht en graphics van gamingkwaliteit beschikt, kun je hem ook gebruiken voor foto- of videobewerking. De R11 bevat een gratis toetsenbord en optische muis, maar je moet wel specifiek aangeven dat je die gratis opties wilt. Anders krijg je gewoon de toren en het netsnoer.

Audio: 7.1 surround sound

De R11 heeft een aantal opties voor audiobronnen, waaronder poorten voor het aansluiten van een microfoon, koptelefoon en surround sound-luidsprekers. Het heeft zelfs een optische audiopoort. U zou geen probleem moeten hebben om een audio-oplossing te vinden die aan uw behoeften voldoet. De R11 bevat geen luidsprekers in de doos, maar heeft wel geïntegreerde 7.1-kanaals audio (met SPDIF-poort).

Netwerk: Wil je wifi 5 of wifi 6?

De R11 bevat de Dell Wireless DW1810 802.11ac draadloze kaart (Wi-Fi, draadloos LAN en Bluetooth 5.0). Voor $ 20 toegevoegd aan de prijs, kunt u upgraden naar de Killer AX1650 (2x2) 802.11ax draadloze kaart en Bluetooth 5.1 en Wi-Fi 6-mogelijkheden krijgen.

Het model dat ik heb getest, had de basis-wifi-adapter zonder wifi 6, maar werkte nog steeds uitzonderlijk goed. In mijn huis is mijn wifi-snelheid maximaal 400 Mbps. De R11 klokte een wifi-snelheid van 320 Mbps, volgens Ookla.

Zolang je een goede router hebt, zal de R11 een geweldige verbinding hebben om te gamen. Ik heb vaak problemen met 5G-netwerken in mijn huis, maar deze adapter was ijzersterk en ik kon een stabiele 5G-verbinding behouden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een ethernetkabel vast te leggen als u dat wilt.

Image
Image

Software: Alienware Command Center

Zoals de meeste gaming-pc's, draait de R11 op Windows 10 Home. U kunt tijdens de aankoop kiezen voor aanvullende software zoals Microsoft Office en McAfee antivirusbescherming terwijl u de pc aanpast.

De R11 bevat ook Alienware Command Center, een van de handigere toepassingen. Met deze eigen app kun je aangepaste profielen afstemmen en maken voor verschillende games en programma's. U kunt speciale lichtinstellingen voor de toren maken, uw temperatuurgeschiedenis bekijken, thermische instellingen aanpassen voor uw ventilator of vloeistofkoeling, audio-afstemmingsinstellingen aanpassen, stroomschema's instellen en meer. Gamers kunnen ook de overklokinstellingen voor hun GPU bekijken.

Met een andere applicatie, Alienware Mobile Connect, kunt u uw pc verbinden met uw mobiele apparaat. Je kunt dingen doen zoals een sms vanuit de applicatie, bellen, afbeeldingen en contacten openen en je scherm spiegelen.

Koeling: luchtkoeling versus vloeistofkoeling

De R11 wordt geleverd in luchtgekoelde of vloeistofgekoelde configuraties. Ik heb een luchtgekoelde configuratie getest. Er is een ventilator aan de voorkant die lucht in de pc zuigt, en dan is er grotere ventilatie langs de bovenkant en zijkanten die de lucht door de pc helpt duwen om de processors af te koelen. De ventilatoren zijn strategisch geplaatst voor een optimale luchtstroom, met een ventilator aan de bovenkant die de luchtcirculatie bevordert.

Image
Image

Upgradebaarheid: een vergrendelingssysteem

De R11 is niet zo gemakkelijk te openen als een chassis met een gemakkelijk te verwijderen glazen zijpaneel, maar hij kan nog steeds eenvoudig worden geüpgraded. De toren opent met een slot en grendelsysteem dat het zijpaneel vrijgeeft. Nadat u het zijpaneel hebt verwijderd, kunt u de voeding uit de weg plaatsen, zodat u beter bij de binnenkant kunt.

Dit is een systeem dat gemakkelijk up-to-date te houden is. Er is ruimte in de R11 voor extra schijven, en de configuratie die ik heb getest, ondersteunt nog twee 2,5-inch harde schijven met de lege ruimtes en klaar voor gebruik.

Als u kiest voor de vloeistofgekoelde unit, kunnen uw upgrade-opties beperkter zijn, simpelweg omdat het moeilijker kan zijn om compatibele onderdelen te vinden. Dat wil zeggen, tenzij je van plan bent om op de lange termijn bij Alienware-uitrusting te blijven.

Image
Image

Prijs: Niet slecht

De prijs van je R11 zal sterk variëren, afhankelijk van hoeveel je erin wilt stoppen. Je kunt echter een Aurora R11 krijgen voor minder dan een mille. De R11-configuratie die ik heb getest, kost $ 1410, maar het was $ 30 minder omdat het testmodel het lagere chassis bevatte (zonder RGB-verlichting in het woord "Alienware" langs de zijkant). Voor de lagere modellen zijn de prijzen redelijk en kun je de pc later upgraden.

Voor de modellen met een hoger niveau zijn de prijzen steil. Het hoogste niveau R11 kost iets minder dan vijf mille. Voor die prijs zouden veel mensen gelukkiger zijn met het bouwen van hun eigen installatie.

Alienware Aurora R11 vs. HP Omen Obelisk

De HP Omen Obelisk heeft een strak design, met scherpe lijnen en hoeken en een glazen zijpaneel. Het is heel anders dan de ovale straalmotorstijl van de R11. De Obelisk is verkrijgbaar in verschillende configuraties en het laagste model is $ 900 (vergelijkbaar met het laagste niveau Aurora R11). Het laagste niveau Obelisk omvat de AMD Ryzen5 3500-processor en de NVIDIA GeForce GTX 1660 (6 GB), terwijl het laagste niveau Aurora een 10e generatie Intel i5-processor en de NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER 4 GB GDDR6 omvat. De Aurora R11 heeft 10e generatie Intel-processors in al zijn configuraties en biedt de mogelijkheid voor een veel hoger systeem.

Een krachtige gaming-pc met veel opties

De Aurora R11 zou zijn voorganger kunnen vervangen als de beste gaming-desktop van het jaar.

Specs

  • Productnaam Aurora R11
  • Productmerk Alienware
  • Prijs $1, 380.00
  • Gewicht 39,2 lbs.
  • Productafmetingen 17 x 8,8 x 18,9 inch.
  • Processor 10e generatie Intel Core i7 10700F (8-core, 16 MB cache, 2,9 GHz tot 4,8 GHz met Turbo Boost Max 3.0)
  • Grafische kaart NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 (OC Ready)
  • Geheugen 256GB M.2 PCIe NVMe SSD (opstarten) + 1TB 7200RPM SATA 6Gb/s (opslag)
  • RAM 16GB HyperX FURY DDR4 XMP op 2933MHz
  • Chassis Dark Side of the Moon-chassis met low-profile Smart Cooling CPU-koellichaam en 550 W voeding
  • Besturingssysteem Windows 10 Home
  • Voorpoorten 3 x USB 3.2 gen 1 (één poort heeft PowerShare), USB-C 3.2 gen 1, hoofdtelefoon/line-out-poort, microfoon/line-in-poort
  • Achterpaneelpoorten 6x USB 2.0, 3 x USB 3.2 Gen 1, Coaxiale S/PDIF-poort, Optische S/PDIF-poort, USB 3.2 Gen 2 (Type-C), USB 3.2 Gen 2, Side L/R surround-poort, microfoonpoort, front L/R surround line-out-poort, Line-in-poort, achterste L/R surround-poort, netwerkpoort (met lampjes)
  • Connectiviteit Dell Wireless DW1810 (1x1) 802.11ac met wifi, draadloos LAN, Bluetooth 5.0
  • Software Alienware Command Center, Alienware Mobile Connect
  • Wat is inbegrepen Stroomaansluiting, optioneel multimediatoetsenbord (inbegrepen in prijs) en optionele optische muis MS116AW (inbegrepen in prijs)

Aanbevolen: