Het Configuratiescherm openen (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Inhoudsopgave:

Het Configuratiescherm openen (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)
Het Configuratiescherm openen (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)
Anonim

Het Configuratiescherm in Windows is een verzameling applets, een soort kleine programma's, die kunnen worden gebruikt om verschillende aspecten van het besturingssysteem te configureren.

Met de ene applet in het Configuratiescherm kunt u bijvoorbeeld de grootte van de muisaanwijzer configureren, terwijl u met een andere applet alle geluidsgerelateerde instellingen kunt aanpassen.

Andere applets kunnen worden gebruikt om netwerkinstellingen te wijzigen, opslagruimte in te stellen, weergave-instellingen te beheren en nog veel meer. U kunt zien wat ze allemaal doen in onze lijst met applets voor het Configuratiescherm.

Dus, voordat u een van deze wijzigingen in Windows kunt aanbrengen, moet u het Configuratiescherm openen. Gelukkig is het supereenvoudig om te doen, althans in de meeste versies van Windows.

Verrassend genoeg verschilt de manier waarop u het Configuratiescherm opent nogal tussen de Windows-versies. Hieronder staan de stappen voor Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Benodigde tijd: Het openen van het Configuratiescherm duurt in de meeste versies van Windows waarschijnlijk maar een paar seconden. Het kost veel minder tijd als je eenmaal weet waar het is.

Open Configuratiescherm in Windows 10

  1. Selecteer de Start knop.
  2. Type Configuratiescherm.

    Gebruik je geen toetsenbord? Scroll naar de onderkant van de lijst met Start-opties en open de Windows System map.

  3. Selecteer Configuratiescherm uit de lijst.

    Image
    Image

Op de meeste Windows 10-pc's wordt het Configuratiescherm geopend in de categorieweergave, die de applets in [vermoedelijk] logische categorieën sorteert. Als u wilt, kunt u de optie Weergeven op wijzigen in Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen om alle applets afzonderlijk weer te geven.

Open Configuratiescherm in Windows 8 of 8.1

Helaas maakte Microsoft het bijzonder moeilijk om toegang te krijgen tot het Configuratiescherm in Windows 8. Ze maakten het een beetje makkelijker in Windows 8.1, maar het is nog steeds veel te ingewikkeld.

  1. Veeg in het startscherm omhoog om naar het Apps-scherm te gaan. Selecteer met een muis het naar beneden gerichte pijlpictogram om hetzelfde scherm weer te geven.

    Image
    Image

    Voorafgaand aan de Windows 8.1-update is het Apps-scherm toegankelijk door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen, of u kunt ergens met de rechtermuisknop klikken en Alle apps. kiezen

    Als je een toetsenbord gebruikt, brengt de WIN+X snelkoppeling het Power User Menu naar voren, dat een link naar het Configuratiescherm heeft. In Windows 8.1 kunt u ook met de rechtermuisknop op de Start-knop klikken om dit handige snelmenu te openen.

  2. Swipe of scrol op het scherm Apps naar rechts en zoek de categorie Windows System.
  3. Selecteer Configuratiescherm.

    Image
    Image

    Windows 8 schakelt over naar het bureaublad en opent het Configuratiescherm.

    Image
    Image

    Zoals in de meeste versies van Windows, is de categorieweergave de standaardweergave voor het Configuratiescherm in Windows 8, maar we raden aan deze te wijzigen in de aantoonbaar gemakkelijker te beheren Kleine pictogrammen of Grote pictogrammen. Doe dat door Categorie te selecteren in het menu bovenaan het Configuratiescherm en vervolgens een pictogramweergave te kiezen.

Open Configuratiescherm in Windows 7, Vista of XP

  1. Open het Start-menu.
  2. Selecteer Configuratiescherm uit de lijst in de rechtermarge.

    Image
    Image

    Windows 7 of Vista: Als u het Configuratiescherm niet ziet staan, is de link mogelijk uitgeschakeld als onderdeel van een aanpassing van het Start-menu. Typ in plaats daarvan control in het zoekvak onder aan het menu Start en kies vervolgens Configuratiescherm wanneer het in de bovenstaande lijst verschijnt.

    Windows XP: Als u geen optie in het Configuratiescherm ziet, is uw Start-menu mogelijk ingesteld op "klassiek" of is de link mogelijk uitgeschakeld als onderdeel van een maatwerk. Probeer Start > Settings > Configuratiescherm, of voer control uituit het vak Uitvoeren.

    Image
    Image

In alle drie de versies van Windows wordt standaard een gegroepeerde weergave weergegeven, maar de niet-gegroepeerde weergave toont alle afzonderlijke applets, waardoor ze gemakkelijker te vinden en te gebruiken zijn.

Andere manieren om applets van het Configuratiescherm te openen

Image
Image

Zoals we hierboven al een paar keer vermeldden, start de opdracht control het Configuratiescherm vanaf elke opdrachtregelinterface in Windows, inclusief de opdrachtprompt.

Bovendien kan elke afzonderlijke applet van het Configuratiescherm worden geopend via de opdrachtprompt, wat erg handig is als je een script aan het bouwen bent of snelle toegang tot een applet nodig hebt. Zie Opdrachtregelopdrachten voor applets op het bedieningspaneel voor een volledige lijst.

Een andere manier om toegang te krijgen tot applets in het Configuratiescherm is door GodMode in Windows te activeren, een speciale map die applets uit het Configuratiescherm bevat. Het is niet het Configuratiescherm zelf, maar in plaats daarvan een gemakkelijk toegankelijke map met de tools in het programma.

FAQ

    Hoe open ik het Nvidia-configuratiescherm?

    Om het Nvidia-configuratiescherm te openen, klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op uw Windows-bureaublad en selecteert u vervolgens NVIDIA-configuratiescherm.

    Waar is het Configuratiescherm op mijn Mac?

    In macOS heet het Configuratiescherm Systeemvoorkeuren. Het is te vinden op het Dock en ziet eruit als een grijze versnelling. U kunt het ook openen onder Apple > Systeemvoorkeuren.

Aanbevolen: