Hoe het Configuratiescherm te openen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe het Configuratiescherm te openen in Windows 11
Hoe het Configuratiescherm te openen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Klik op het zoekpictogram op de taakbalk, typ Configuratiescherm en klik op Configuratieschermin de resultaten.
  • U kunt het Configuratiescherm ook openen door op Windows-toets + R > te drukken en typ CMD> enter > typ control > enter of sla de opdrachtprompt over en typ control in de Run box.
  • Functionaliteit van de meeste applets van het Configuratiescherm is gedupliceerd in het Windows-menu Instellingen om daar te komen, klik op het Windows-pictogram op taakbalk > Gear-pictogram.

Dit artikel legt uit hoe u het Configuratiescherm opent in Windows 11, inclusief instructies voor toegang tot het Configuratiescherm met het toetsenbord.

Waar is het configuratiescherm van Windows 11?

Het Windows Configuratiescherm is een verzameling applets, of kleine programma's, die worden gebruikt om verschillende aspecten van het Windows-besturingssysteem te configureren. Het bestaat al sinds Windows 1.0, maar het is iets moeilijker te vinden dan vroeger.

Als je problemen hebt met het vinden van het Configuratiescherm van Windows 11, of als je je afvraagt of Windows 11 er zelfs een heeft, komt dat omdat veel van de functionaliteit van het Configuratiescherm is verplaatst naar het nieuwere menu Instellingen. Het Configuratiescherm is er nog steeds, maar het is niet prominent aanwezig en je moet het openen via de Windows 11-zoekfunctie of de opdrachtprompt. Het menu Instellingen wordt prominenter weergegeven en is gemakkelijker toegankelijk.

Hoe open ik het Windows 11 Configuratiescherm?

Er zijn twee manieren om het Windows 11 Configuratiescherm te openen. U kunt de herziene zoekfunctionaliteit gebruiken die aanwezig is in Windows 11, of u kunt de opdrachtprompt gebruiken.

Zo opent u het Configuratiescherm van Windows 11 met de zoekfunctie:

  1. Klik op het Zoeken icoon (vergrootglas) op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Klik op het zoekveld en typ Configuratiescherm.

    Image
    Image
  3. Klik op Configuratiescherm in de zoekresultaten.

    Image
    Image

    Microsoft wil dat mensen Instellingen gaan gebruiken, dus de app Instellingen verschijnt ook in deze zoekopdracht.

  4. Het Configuratiescherm wordt geopend.

    Image
    Image

Hoe open ik het Configuratiescherm in Windows 11 met een toetsenbord?

Naast de zoekfunctie kun je het Configuratiescherm ook openen met je toetsenbord. Dit proces maakt gebruik van de opdrachtprompt. Als u al bekend bent met het openen van het Configuratiescherm op deze manier in Windows 10, werkt het hier op precies dezelfde manier.

Zo opent u het Configuratiescherm in Windows 11 met een toetsenbord:

  1. Druk op Windows-toets + R om het vak Uitvoeren te openen.

    Image
    Image
  2. Typ CMD en druk op enter.

    Image
    Image
  3. Typ control en druk op enter.

    Image
    Image
  4. Het Configuratiescherm wordt geopend.

    Image
    Image
  5. U kunt ook afzonderlijke applets van het Configuratiescherm openen via het commandocentrum door de juiste opdrachtregel van het Configuratiescherm te typen.
  6. Typ bijvoorbeeld control appwiz.cpl in de opdrachtprompt en druk op enter.

    Image
    Image
  7. De applet Verwijderen of Wijzigen van een programma wordt geopend, zodat u niet eerst het Configuratiescherm hoeft te openen.

    Image
    Image

Waarom is het configuratiescherm moeilijk te vinden in Windows 11?

Microsoft introduceerde het menu Instellingen in Windows 8, maar ze hebben het Configuratiescherm niet verwijderd. De meeste functionaliteit van het Configuratiescherm is verplaatst naar het menu Instellingen, dat de functionaliteit van de applets van het Configuratiescherm dupliceert in plaats van ze te vervangen. Het proces van het migreren van functionaliteit verliep traag en het Configuratiescherm is nog steeds aanwezig in Windows 11.

Image
Image

U kunt bijvoorbeeld uw Windows 11-programma's of apps op twee locaties beheren: het gedeelte Apps en functies van de app Instellingen of het gedeelte Een programma verwijderen of wijzigen van de applet Programma's en onderdelen die toegankelijk is via het Configuratiescherm. Het menu Apps en functies volgt de ontwerpstructuur van Windows 11, terwijl de applet Programma's en onderdelen veel lijkt op die in Windows 8 en Windows 10.

Hoewel Instellingen het Configuratiescherm niet volledig heeft vervangen, wil Microsoft dat gebruikers migreren naar het gebruik van Instellingen. Het Configuratiescherm kan uiteindelijk worden vervangen, maar Windows 11 maakt het alleen maar moeilijk te vinden in plaats van het volledig te vervangen.

FAQ

    Hoe open ik Apparaatbeheer in Windows 11?

    Klik met de rechtermuisknop op Windows Start en selecteer Apparaatbeheer. Vanuit Windows Apparaatbeheer kunt u apparaatstuurprogramma's bijwerken en problemen met uw hardware oplossen.

    Hoe voeg ik programma's toe aan het opstarten in Windows 11?

    Ga naar Windows Start > Instellingen > Apps > Startup. Kies de apps die u wilt starten wanneer Windows 11 opstart.

    Hoe krijg ik het klassieke Startmenu terug in Windows 11?

    Zoek naar regedit om de Windows Register-editor te openen en voeg vervolgens de waarde Start_ShowClassicMode toe aan een sleutel binnen HKEY_CURRENT_USER. Wijzig de waardegegevens in 1 en start vervolgens uw pc opnieuw op om terug te keren naar het klassieke Windows Start-menu.

Aanbevolen: