5 Regels voor een nauwkeurigere internetsnelheidstest

Inhoudsopgave:

5 Regels voor een nauwkeurigere internetsnelheidstest
5 Regels voor een nauwkeurigere internetsnelheidstest
Anonim

De meesten van ons zijn bekend met die populaire internetsnelheidstestservices die er zijn. Je hebt waarschijnlijk een aantal van deze sites eerder gezien, zoals Speedtest.net, Speakeasy, enz.

Wat deze sites doen, is u uw upload- en downloadbandbreedte laten testen, waardoor u een idee krijgt van de kwaliteit van uw verbinding met internet. Hoe nauwkeurig zijn ze?

Helaas zijn ze vaak helemaal niet nauwkeurig. Soms is een internetsnelheidstest niet nauwkeurig omdat de methode die de service gebruikt niet geweldig is, maar vaak komt dit door een over het hoofd gezien detail.

Hieronder staan de 5 dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat de test van uw internetsnelheid zo nauwkeurig mogelijk is.

Image
Image

Lees onze tutorial over het testen van je internetsnelheid door als je dat nog niet hebt gedaan. Internetsnelheidstestsites zijn vaak voldoende, maar zijn niet altijd de beste manier om uw bandbreedte te testen.

Start altijd uw modem en router opnieuw op

Herstarten is het standaard eerste stapadvies voor zowat elk technisch probleem dat er is, maar het is ook een geweldige proactieve stap om te nemen, vooral met routers en snelle digitale modems.

De modem en router die samenwerken om uw computers en andere apparaten toegang tot internet te geven, is zelf een kleine computer. Een kleine computer met een aantal enorme taken, zoals het goed navigeren door allerlei soorten verkeer rond je verbonden huis.

Net als je computer of smartphone zorgen verschillende dingen ervoor dat deze na verloop van tijd niet zo goed werkt. Met modems en routers manifesteren deze problemen zich soms als traag surfen op het web en het streamen van films.

Omdat we op zoek zijn naar een echt nauwkeurige internetsnelheidstest, en het herstarten van je modem en router vaak helpt om ze allebei weer volledig te laten werken, is dat heel logisch.

Leer hoe u een router en modem correct opnieuw opstart. Anders moet deze stap worden herhaald om de nauwkeurigheid te verbeteren.

Gebruik internet nergens anders voor

Hoewel je hier waarschijnlijk al aan gedacht hebt, is het misschien wel de belangrijkste regel om te onthouden bij het testen van je internetsnelheid: gebruik het internet niet terwijl je het test.

Dit betekent natuurlijk dat je geen dozijn andere vensters op je computer moet hebben, maar zorg ervoor dat je andere dingen controleert die je misschien als vanzelfsprekend beschouwt en die veel gebruik maken van internet.

Een paar dingen die in je opkomen zijn onder meer het streamen van muziekservices die op de achtergrond draaien, het downloaden van patches via Windows Update, Wi-Fi-beveiligingscamera's die HD-video uploaden, Netflix-streaming op een tv in een andere kamer, een slimme luidspreker die speelt muziek in je slaapkamer, enz.

Vergeet ook mobiele apparaten niet. De meeste smartphones maken automatisch verbinding met uw draadloze netwerk wanneer ze binnen bereik zijn, dus het inschakelen van de vliegtuigmodus is waarschijnlijk een slim idee tijdens uw test. Ervan uitgaande dat je niet vanaf je telefoon test natuurlijk. Als u deze stap overslaat, concurreert uw telefoon mogelijk om bandbreedte omdat het apps bijwerkt, een software-upgrade downloadt of muziek afspeelt.

Als je niet zeker weet of iets internet gebruikt, is het een veilige gok om het uit te zetten tijdens je test.

Start uw computer of apparaat altijd opnieuw op voordat u gaat testen

Niet om te klinken als een kapotte plaat, maar opnieuw opstarten helpt echt enorm.

Ja, net als bij de router en modem, is het heel eenvoudig om de computer (of tablet, smartphone, enz.) waarop u uw internet test, opnieuw op te starten, wat een reële impact kan hebben op de nauwkeurigheid van uw internettest.

Het lijkt misschien vreemd om je apparaat opnieuw op te starten als je de internetverbinding test, maar een deel van de test is afhankelijk van je hardware om correct te werken.

Vergeet niet de cache van uw browser te wissen

Wat dat betreft, is een ander slim ding om te doen voordat je je internetsnelheid test, het wissen van de cache van je browser. U moet dit voor elke volgende test doen, ervan uitgaande dat u meerdere keren achter elkaar wilt testen.

De meeste internetsnelheidstesten werken door een of meer bestanden van een bepaalde grootte te downloaden en te uploaden, en vervolgens de tijd te gebruiken die die bestanden daarvoor nodig hebben om uw internetsnelheid te berekenen.

Als je meerdere keren achter elkaar test, kunnen de testresultaten na de eerste test worden beïnvloed door het feit dat die bestanden al op je computer staan (d.w.z. ze zijn in de cache opgeslagen). Een goede internetsnelheidstest zou dat moeten compenseren, maar het zou je verbazen hoe vaak we problemen zien omdat ze dat niet doen.

Leer hoe u de cache van uw browser wist voor de browser waarmee u test.

Koptekst

Je kunt deze stap overslaan als je een app gebruikt om de internetsnelheid te testen of een andere niet-browsermethode gebruikt. Als de app echter onnauwkeurige resultaten lijkt te geven, kunt u proberen de cache van de app te wissen.

Kies in plaats daarvan een HTML5-internetsnelheidstest

Last, but zeker not least, raden we je ten zeerste aan om je bandbreedte te testen met een HTML5-gebaseerde test, niet een Flash-gebaseerde test (als die nog bestaat).

SpeedOf. Me, Speedtest.net en TestMy.net zijn allemaal op HTML5 gebaseerde internetsnelheidstests die we nauwkeurig hebben bekeken en die we graag aanbevelen.

Er wordt geschat dat op Flash gebaseerde tests aanpassingen moeten maken, met wel 40%, om te compenseren voor het feit dat hun tests Flash gebruiken.

Onthoud dat geen enkele snelheidstest perfect is

Het minimaliseren van de ruis tijdens een internetsnelheidstest, wat de verschillende tips hierboven je helpen te doen, draagt zeker bij aan een nauwkeuriger resultaat van de snelheidstest.

Houd er echter rekening mee dat het enige dat u met een internetsnelheidstest test, is hoe goed uw huidige verbinding werkt tussen uw computer of apparaat en de testserver zelf.

Hoewel dit geweldig is voor een algemeen idee van hoe snel (of traag) uw internetverbinding is, betekent dit niet noodzakelijk dat dit de bandbreedte is die u altijd tussen u en waar dan ook mag verwachten.

Aanbevolen: