Wat is er gebeurd met die iOS 15-functies die Apple ons heeft beloofd?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met die iOS 15-functies die Apple ons heeft beloofd?
Wat is er gebeurd met die iOS 15-functies die Apple ons heeft beloofd?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple brengt nu belangrijke nieuwe functies uit wanneer ze klaar zijn, niet eerder.
  • Ondanks online klachten lijken de meeste mensen er niets om te geven.
  • iOS 15.1 ziet eruit alsof het de meeste, maar niet alle, van deze ontbrekende functies zal bieden.
Image
Image

In juni heeft Apple de belangrijke nieuwe functies voor iOS 15 en iPadOS 15 beschreven, maar sommige van die functies zijn nog niet gerealiseerd. Wat is er gebeurd?

SharePlay, Universal Control, Legacy Contacts, App Privacy Report en iCloud Private Relay behoren tot de functies die op WWDC zijn aangekondigd en die nog steeds niet zijn verzonden. Sommige hiervan zijn geïmplementeerd als bèta's in de huidige versie van iOS 15, sommige worden nog getest in bèta's van iOS 15.1 en andere zijn slechts MIA.

"Ontzettend grote releases van functies gedurende de levensduur van een iOS-update helpen de kwaliteit van de software te behouden", vertelde cyberbeveiligingsspecialist en ethische hacker Isla Sibanda via e-mail aan Lifewire. "Ook al is iOS 15 nu voor iedereen toegankelijk, een aantal van de functies die op WWDC zijn onthuld, zijn verschoven naar een latere release, [en] we kunnen aannemen dat dit komt omdat ze nog niet klaar zijn voor lancering."

Wijzigingen

Vroeger duwde Apple een iOS-release de deur uit, alle functies intact, of het nu klaar was of niet. Een deel hiervan was vrijwel zeker omdat Apple zijn belangrijkste iOS-updates laat samenvallen met iPhone-lanceringen. Dus als de iPhone een nieuwe functie heeft die het nieuwe besturingssysteem nodig heeft om het te laten werken, dan wordt het nieuwe besturingssysteem gelanceerd, wat er ook gebeurt.

In de afgelopen jaren heeft Apple zijn aanpak veranderd. Nu worden functies vrijgegeven wanneer ze klaar zijn. In plaats van ze allemaal in een overhaaste eerste release in september of oktober te dumpen, spreidt Apple de nieuwe functies in de komende maanden of langer.

Dit heeft een aantal voordelen. Een daarvan is dat de functies zijn uitgevoerd en naar behoren werken. De tijd nemen om de bugs op te lossen, betekent releases van hogere kwaliteit. Na het debacle van de lancering van iOS 13, die zoveel problemen veroorzaakte dat zelfs gewone, niet-nerdy, niet-tech-nieuws-volgende gebruikers werden afgeschrikt om te vertrouwen op Apple's day-one-updates. Dit is een essentiële verandering van tempo.

Neem de nieuwe Universal Control-functie. Hiermee kun je de cursor van je Mac van de zijkant van het scherm duwen, alleen om hem op een nabijgelegen iPad of een andere Mac te laten verschijnen en die te bedienen. Het is typisch Apple, een leuke functie geïmplementeerd met eigenzinnigheid en toch volkomen functioneel. Maar om iets als Universal Control te laten werken, moet het perfect zijn. Je moet erop vertrouwen dat het 100% van de tijd werkt, anders geef je het op en ga je terug naar aparte toetsenborden en trackpads.

Dat is misschien de reden waarom Universal Control niet verscheen in vroege iPadOS 15- en macOS Monterey-bèta's, en zelfs nu nog steeds is uitgeschakeld. Dit is een geweldig teken. Ook al was Universal Control de meest flitsende demo van Apple op WWDC, het wordt nog steeds tegengehouden.

En wat maakt het eigenlijk uit? Elk jaar klagen de technische blogs dat iOS, of de iPhone, of wat dan ook, is gestagneerd en dat de nieuwste hardware- of software-release saai is. Ondertussen blijft iedereen Apple-producten kopen en ervan genieten.

"Sommige van de kleinere functies zijn misschien niet zo opvallend, maar zullen zeker worden gemist door liefhebbers en Apple-fans", zegt Sibanda.

Door de nieuwe functies uit te spreiden, kan Apple er zelfs meer uit halen. Elke nieuwe release komt met een publiciteitsbump in de pers, en gebruikers kunnen zo nu en dan genieten van een gestage stroom van goed geïmplementeerde en gepolijste nieuwe trucs, in plaats van de gebruikelijke stortvloed van verwarring.

Image
Image

Stand van zaken

Hoe gaat het met deze functies? Zoals hierboven vermeld, wordt Universal Control nog steeds getest en het ziet er niet naar uit dat het de komende iOS 15.1-release zal halen (ik voer de bèta uit en die is er nog niet).

SharePlay is een andere bannerfunctie. Hiermee kunt u het scherm van uw iOS-apparaat delen met een beller, maar u kunt ook een groep vrienden samen naar een tv-programma of film kijken, allemaal gesynchroniseerd alsof u echt samen bent. Momenteel lijkt SharePlay klaar voor iOS 15.1.

Andere functies die in iOS 15 zullen verschijnen, zijn COVID-vaccinatiepassen in de Wallet-app, ProRes-video voor de iPhone 13 Pro en de mogelijkheid om het automatisch wisselen van de macromodus in de camera-app van de iPhone 13 Pro uit te schakelen.

Wat de anderen betreft, we zullen moeten afwachten. En tegenwoordig zien we soms gloednieuwe, belangrijke functies die niet eens zijn aangekondigd op WWDC. Herinner je je de geweldige muisaanwijzerondersteuning die Apple halverwege het leven van iOS 14 heeft toegevoegd om de nieuwe Magic Keyboard-hoes te ondersteunen? Laten we hopen op meer van dit soort verrassingen op de middellange termijn.

Aanbevolen: