Corsair One Pro Review: een creatieve en efficiënte gaming-pc

Inhoudsopgave:

Corsair One Pro Review: een creatieve en efficiënte gaming-pc
Corsair One Pro Review: een creatieve en efficiënte gaming-pc
Anonim

Bottom Line

De Corsair One Pro pakt een serieuze klap uit in een zeer slanke vormfactor, maar verwacht geen geld te besparen met deze gaming-desktop-pc.

Corsair One Pro

Image
Image

We hebben de Corsair One Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Corsair One Pro is een gaming-desktop-pc die een slimme waterkoelingsopstelling combineert met een aangepast torenontwerp om hoge prestaties te leveren in een verrassend kleine vormfactor. Het gebruikt een solide, eersteklas op maat gemaakte aluminium en stalen behuizing om dit te bereiken, samen met een op maat gemaakte koeloplossing die geen centimeter aan intern onroerend goed verspilt.

Corsair is al heel lang een vereerde steunpilaar in de wereld van pc-componenten en biedt populaire CPU-koelers, voedingen, behuizingen, geheugen en nog veel meer. Dit is echter de eerste keer dat ze hebben besloten om hun hoed in de ring van vooraf gebouwde gaming-desktops te gooien. Dit heeft Corsair een solide platform geboden om te pronken met hun technische en ontwerpkarbonades - een kans die ze zeker niet hebben verspild.

Dit zijn allemaal mooie woorden, maar de resultaten spreken voor zich. Pc's met een kleine vormfactor kunnen gemakkelijk last hebben van warmtebeperkingen, geluidsproblemen of beide, maar de Corsair One Pro levert geweldige gameprestaties en houdt tegelijkertijd zowel het geluid als de temperatuur laag.

Dit heeft Corsair een solide platform geboden om te pronken met hun technische en ontwerpkarbonades.

Het enige gebied dat dit model van de Corsair One Pro met beperkingen te maken heeft, is als creatief werkstation - een maximum van 32 GB RAM is een beperkende bovengrens voor creatievelingen die op zoek zijn naar een lange levensduur van hun aankoop. Hoe dan ook, iedereen zonder uitgebreide geheugenbehoeften zal zeker aan hun behoeften voldoen met de desktop van Corsair. Laten we eens kijken hoe de Corsair One Pro presteert en de gemaakte ontwerpkeuzes nader bekijken en hoe deze het dagelijks gebruik van deze toren beïnvloeden.

Image
Image

Design: Mooi en compact

Het eerste wat me opviel aan de Corsair One Pro toen ik hem uit de doos haalde, was hoe klein hij was, en ik verwachtte al een kleine pc. De behuizing van 12 liter meet slechts 7,8 x 6,9 x 14,9 inch (HWD) - absoluut minuscuul volgens gaming-desktopstandaarden. Ze slagen er ook in om dit allemaal te doen zonder de zaak eruit te laten zien als een goedkope esthetische nachtmerrie, ontworpen door een 11-jarige met een Mountain Dew Code Red-verslaving. Een prestatie, ik weet het. Petje af voor Corsair voor het ontwerpen van een pc voor volwassenen.

De Corsair One Pro is ook ongelooflijk compact, wat je zeker zult merken zodra je hem voor het eerst oppakt. De volledig metalen behuizing en de waterkoeling zorgen ervoor dat het systeem 16,3 pond weegt, wat niet obsceen zwaar is volgens de normen voor gaming-pc's, maar toch zwaar aanvoelt in verhouding tot hoe klein het is.

De Corsair One Pro is ook ongelooflijk compact, wat je zeker zult merken zodra je hem voor het eerst oppakt.

Een van de eerste minpunten ligt echter op het gebied van connectiviteit. De achterkant van de behuizing biedt 5 USB A-poorten - 3x USB 3 en 2x USB 2, evenals een USB Type-C-poort. Geen weelde aan opties, maar niet al te schokkend van een mini-ITX-moederbord, en een van de opofferingen die je maakt als je zo veel kleiner wordt. De voorkant van de behuizing is een veel grotere teleurstelling en biedt een magere USB-poort en één HDMI-uitgang. Dit is geweldig als het enige waarvoor je je frontaansluitingen gebruikt, VR-gaming is, maar dit gebrek aan verbindingsopties aan de voorkant betekent dat je waarschijnlijk veel tijd zult besteden aan het strekken van je nek rond de achterkant van je koffer.

De Corsair One Pro heeft geen raam om in te kijken, en dat komt waarschijnlijk omdat er niets is om naar te kijken. De binnenkant wordt aan weerszijden ingenomen door op maat gemaakte radiatoren en ze zijn speciaal op maat gesneden om in de afmetingen van de behuizing te passen. Een van hen bedient de CPU en de andere de GPU, en beide zijn ontworpen om koele lucht rechtstreeks van de buitenkant van de behuizing te zuigen. Corsair zou waarschijnlijk niet in staat zijn geweest om de thermiek te bereiken die ze hebben zonder deze aangepaste opstelling, aangezien een standaard AIO-oplossing hier niet zou passen.

De meeste bouwers van thuiscomputers spotten met het idee om een bedrijf een premie te betalen om een systeem voor je samen te stellen - dat hoort bij het plezier! Maar als je ooit een van ons zou beïnvloeden, zou je het zo doen. Stel een systeem op maat samen met onderdelen die ik niet zomaar van een plank kan kopen, en lever iets dat ik niet gemakkelijk kan maken.

Image
Image

Prestaties: Solide voor gaming, maar beperkt RAM voor videobewerking

De Corsair One Pro die ik heb getest, had een Intel Core i7-7700k-processor, 32 GB RAM, een 480 GB M.2 NVMe-schijf, een 2 TB HDD en een Nvidia GTX GeForce 1080 Ti grafische kaart. Ik ben een fan van bijna alles over deze hardwareconfiguratie, behalve het RAM-geheugen. Het is zeker genoeg geheugen als je niet veel meer doet dan gamen en surfen op het web, maar het is behoorlijk beperkend voor creatieve toepassingen zoals videobewerking en bewegende beelden.

In de op productiviteit gerichte benchmarkingsuite PCMark10 scoorde de Corsair One Pro een respectabele 6, 399, waarmee hij marginaal hoger ligt dan de gemiddelde score van 6, 187 voor alle systemen die zijn getest met deze CPU- en GPU-configuratie.

Op het gebied van gaming waren de zaken iets minder rooskleurig, met de Corsair One Pro die een 8, 602 scoorde in de synthetische gaming-benchmark Time Spy in de 3DMark-suite. Vergelijk dit met een gemiddelde van 8 890 voor systemen met deze hardwareconfiguratie. Om dit in perspectief te plaatsen, de gemiddelde score op een systeem met een GTX 1080 in plaats van een 1080 Ti is gemiddeld 7, 180, dus de Corsair One Pro doet het nog steeds prima.

Het is zeker genoeg geheugen als je niet veel meer doet dan gamen en surfen op het web, maar het is behoorlijk beperkend voor creatieve toepassingen zoals videobewerking en bewegende beelden.

Netwerk: Alles wat een gaming-pc nodig heeft

De Corsair One Pro beschikt over Gigabit Ethernet, 802.11ac wifi en Bluetooth 4.2. Hoewel de meeste serieuze gebruikers zo snel mogelijk van wifi en naar Ethernet willen, is de aanwezigheid van wifi nog steeds erg belangrijk. Niet iedereen heeft toegang tot Ethernet, of in ieder geval niet meteen, en soms maakt het een groot verschil om snel op wifi te kunnen springen.

Ik had geen problemen op het gebied van netwerken met wifi of Ethernet. Mijn testopstelling was ongeveer 50 ft van de dichtstbijzijnde router in directe zichtlijn, dus ik verwachtte niet al te veel problemen, maar ik was blij met de stabiliteit die ik tijdens het testen genoot.

Software: een lichte aanraking

Software is zeker een gebied waar de meeste kopers het op prijs stellen zo min mogelijk extra's te zien, en Corsair weet dit zeker. Er is niet veel flitsende bloatware die de gebruikerservaring van de Corsair One Pro verstopt, en we zijn er des te beter van. U kunt niettemin gebruik maken van de Corsair Link-software om de interne onderdelen te bewaken en te beheren vanuit het comfort van uw Windows-bureaublad.

Corsair Link is in staat om CPU-, GPU-, moederbord- en SSD-temperaturen te bewaken en ook over ventilatorsnelheden te rapporteren. Verder kun je vanaf hier de instellingen van de subtiele blauwe LED-strips aan de buitenkant van de behuizing configureren, waarbij instellingen zoals lichtpatronen en helderheid worden gewijzigd.

Image
Image

Prijs: een premie, maar een verdiende

De Corsair One Pro zoals geconfigureerd kan online worden gevonden voor tussen de $ 1700- $ 1900, wat een behoorlijk goede deal is voor dit systeem. Ik heb een vergelijkbare build samengesteld op PCPartPicker en ondanks dat ik een paar bochten heb genomen, kwam ik toch uit op ongeveer $ 1600 all-in. Een premie van $ 100-300 voor een goed gebouwde, compacte desktop als deze is hoe dan ook ongelooflijk redelijk.

Mijn grootste zorg als ik flirtte met het overhalen van de trekker op dit systeem zou niet zijn als de prijs redelijk is, maar als de oudere processor me in de toekomst tegenhoudt, en als ik' Ik ga er genoeg levensduur uit halen om de prijs te rechtvaardigen. Aangezien u niet veel zult doen aan het upgraden van dit systeem, zit u min of meer vast met wat u koopt.

Corsair heeft sindsdien nieuwere versies van de One uitgebracht met bijgewerkte interne onderdelen en een verstandiger aantal poorten aan de voorzijde. De goedkoopste optie van deze nieuwere generatie, de Corsair One i145, kost $ 2500 voor een i7-9700F, RTX 2080 en 16 GB RAM. Dit is zeker minder een deal, maar de nieuwere modellen bieden ook nog meer vermogen als je je budget flink kunt uitbreiden.

Image
Image

Corsair One Pro vs HP OMEN Obelisk

Deze systemen zijn behoorlijk verschillend, van binnen en van buiten, maar ze vertegenwoordigen ongeveer dezelfde inspanning: het bouwen van een betaalbare, krachtige gaming-desktop in een kleiner dan gemiddeld formaat. HP's benadering hiervan is in de vorm van de HP OMEN Obelisk (zie over HP), die een Intel i9-9900k en 32GB RAM gebruikt in combinatie met een Nvidia RTX 2080 Super.

Dit specifieke model van de Corsair One Pro dat ik heb getest, wordt ruimschoots overtroffen door de HP OMEN Obelisk (zicht op Amazon) en voor een relatief magere premie. De Obelisk is te vinden voor ongeveer $ 2000, wat een dramatisch betere waarde vertegenwoordigt. De Obelisk is ook veel meer uitbreidbaar, met ruimte voor nog eens 32 GB RAM en SATA-kabels die al voorbedraad zijn om twee extra harde schijven te ondersteunen.

Terwijl HP de strijd tussen prijs en prestatie wint, verliezen ze bijna overal van Corsair. De OMEN Obelisk is luider, heeft slechtere thermiek en heeft een grotere voetafdruk dan de One Pro. De behuizing is ook voornamelijk gemaakt van plastic, waardoor het op de lange termijn een beetje meer een aansprakelijkheid is. Het is geen eenvoudig geval van een duidelijke winnaar, maar beide systemen hebben veel te bieden.

Een vooraf gebouwde gaming-pc die geschikt is voor zowel beginners als veteranen

Corsair heeft bewonderenswaardig werk verricht door een vooraf gebouwde pc samen te stellen die iedereen tevreden kan stellen, van de totale beginner tot de veteraan in het bouwen van pc's. De Corsair One Pro is prachtig ontworpen, ruimtebesparend, stil en koel. Als klap op de vuurpijl vragen ze zelfs geen buitengewone premie over wat de onderdelen zouden kosten als ze afzonderlijk zouden worden gekocht. Kopers zouden de Corsair One Pro met zeer weinig voorbehoud moeten kunnen overwegen.

Specs

  • Productnaam One Pro
  • Product Merk Corsair
  • SKU B07FMJQV3X
  • Prijs $2, 999,99
  • Releasedatum juli 2018
  • Gewicht 16,3 lbs.
  • Productafmetingen 7,87 x 6,93 x 14,96 inch.
  • processor Intel Core i7-7700K
  • Koeling Aangepaste vloeistofkoeling
  • Graphics Nvidia GeForce GTX 1080 Ti
  • Geheugen 32GB RAM (niet uitbreidbaar)
  • Opslag 480GB M.2 NVMe
  • Poorten 3x USB 3.0 (A), 1 hoofdtelefoon, 1x USB-C, 3x USB 2.0, 2x HDMI, 2x Display Port
  • Voeding 500W
  • Netwerk Wi-Fi, Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.2
  • Platform Window 10 Home
  • Garantie 90 dagen terugbetaalbaar

Aanbevolen: