Bluetooth- alternatieven kunnen de audiokwaliteit verbeteren

Inhoudsopgave:

Bluetooth- alternatieven kunnen de audiokwaliteit verbeteren
Bluetooth- alternatieven kunnen de audiokwaliteit verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple gebruikt mogelijk optische audiotransmissie in een toekomstige VR-headset.
  • De beperkingen van Bluetooth omvatten een vertraging bij het verzenden van het audiosignaal van het apparaat naar de hoofdtelefoon.
  • Veel bedrijven onderzoeken alternatieven voor Bluetooth voor audio.

Image
Image

Het lijkt alsof Bluetooth overal is, maar het is misschien niet de beste manier om geluid naar je virtual reality (VR)-headset te krijgen.

Een nieuw Apple-patent suggereert dat het bedrijf een optische audiotransmissie van VR-headsets naar AirPods zou kunnen gebruiken. Optische audiosystemen gebruiken glasvezelkabels en laserlicht om digitale audiosignalen tussen twee apparaten te verzenden. Apple is een van de bedrijven die alternatieven voor Bluetooth voor audio onderzoeken.

"Hoewel draadloze technologie in veel opzichten bevrijdt, biedt doorgaans relatief lage datatransmissiesnelheden, waarbij 25 Mbps de standaard is", vertelde CEO van het audio-engineeringbedrijf Voices, David Ciccarelli, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Voor de context wordt een snelle internetverbinding beschouwd als minimaal 100 Mbps. Simpel gezegd betekent dit dat Bluetooth geen ideale methode is voor het overbrengen van grote hoeveelheden gegevens, zoals video's of audiobestanden."

Beter dan Bluetooth?

Apple's patent (voor het eerst opgemerkt door Patently Apple) is generiek, maar suggestief.

"Een systeem met een audiobronapparaat dat is geconfigureerd om audiogegevens van ten minste één audiokanaal van een stuk programma-inhoud te verkrijgen", luidt de octrooiaanvraag."Het audiobronapparaat heeft een optische zender voor het verzenden van de audiogegevens als een optisch signaal en een radiofrequentie (RF) transceiver."

Image
Image

Bluetooth is niet altijd ideaal voor VR, zei Ciccarelli, omdat de radiogolven die door het systeem worden gebruikt een klein bereik hebben. Er zijn drie soorten Bluetooth, met twee soorten die slechts een straal van 10 meter bereiken en het grootste bereik 100 meter is.

"Fysiek dicht bij het hoofdapparaat zijn is niet altijd een optie, vooral met veel VR-ervaringen die afhankelijk zijn van mobiele gameplay en gebruikers aanmoedigen om nogal wat te bewegen", voegde hij eraan toe.

De beveiliging van Bluetooth is een ander potentieel punt van zorg.

"Bluetooth maakt gebruik van radiofrequenties, die veel moeilijker te beschermen zijn dan bijvoorbeeld je wifi-verbinding", zei Ciccarelli. "Om die reden is het waarschijnlijk het beste dat gevoelige of privé-informatie niet via Bluetooth wordt overgedragen."

"Hoewel draadloze technologie in veel opzichten bevrijdend is, biedt doorgaans relatief lage datatransmissiesnelheden."

Optische audiotransmissie heeft verschillende voordelen ten opzichte van Bluetooth. De gegevensoverdrachtsnelheden zijn sneller in vergelijking met veel andere verbindingstypen, zei Ciccarelli. Optische audio is ook meerkanaals, wat betekent dat het 7.1 surround sound of andere toepassingen met meerdere audiotracks ondersteunt.

De beperkingen van Bluetooth zijn onder meer de kleine maar significante vertraging (latentie) bij het verzenden van het audiosignaal van het apparaat naar de hoofdtelefoon, wat vooral belangrijk is in gaming-toepassingen, Ramani Duraiswami, een professor computerwetenschappen aan de Universiteit van Maryland, vertelde College Park, die aan audiotoepassingen werkt, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Bluetooth van hoge kwaliteit is een aanslag op de batterij van een apparaat", voegde hij eraan toe. "Low-energy versies van Bluetooth ondersteunen een langere levensduur van de batterij, maar kunnen geen meerkanaals audio van hoge kwaliteit ondersteunen - ze zijn beperkt tot stereo."

Geen Bluetooth? Geen probleem

Hoewel Bluetooth zijn beperkingen heeft, zijn er manieren om het beter te laten klinken. De AONIC 50 draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking van Shure bevat bijvoorbeeld de LDAC-codec, die volgens het bedrijf gebruikers een hogere geluidskwaliteit geeft dan generieke Bluetooth.

Er is ook de nieuwe Mojo 2, een accessoire op batterijen dat beweert het geluid van je bedrade hoofdtelefoon of luidsprekers te verbeteren wanneer deze is aangesloten op een digitale mediabron. Met de $ 725 Mojo 2 kun je de relatieve volumes van de verschillende audiofrequenties van een nummer aanpassen. Chord, het bedrijf achter de Mojo 2, beweert dat dit proces het originele audiosignaal niet verslechtert.

Met een nieuwe slimme luidspreker kun je zelfs de koptelefoon helemaal weggooien. De Noveto N1 maakt gebruik van gezichtsherkenning en andere technologieën om u privé stereogeluid te laten horen zonder een koptelefoon te gebruiken.

De N1 van $ 800 ziet eruit als een miniatuur-soundbar voor op je bureau. De slimme technologie voor audiobeaming van Noveto maakt gebruik van camera's om je naar muziek of andere soorten audio te laten luisteren, terwijl mensen in de buurt alleen omgevingsgeluid horen, zegt het bedrijf.

Maar toekomstige versies van Bluetooth kunnen de verouderde technologie aan de top houden. We zullen waarschijnlijk een lager vermogen, meerkanaals audio en mogelijk video via Bluetooth zien, zei Duraiswami.

"Het inluiden van de volgende generatie Bluetooth-audio is een van de vele manieren waarop meer nadruk wordt gelegd op hoe de samenleving geluid ervaart", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: