AI-doorbraken kunnen de weersvoorspellingen verbeteren

Inhoudsopgave:

AI-doorbraken kunnen de weersvoorspellingen verbeteren
AI-doorbraken kunnen de weersvoorspellingen verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Kunstmatige intelligentie kamt door enorme hoeveelheden gegevens om nauwkeurigere weersvoorspellingen te maken.
  • De Britse weerdienst heeft een AI-tool ontwikkeld die de kans op regen in de komende 90 minuten nauwkeurig kan voorspellen.
  • Spire Global is een bedrijf dat AI al gebruikt om voorspellingen te verbeteren.
Image
Image

Je volgende weersupdate komt misschien naar je toe dankzij kunstmatige intelligentie (AI).

De nationale weerdienst van Groot-Brittannië heeft een AI-tool ontwikkeld waarvan het beweert dat het de kans op regen in de komende 90 minuten nauwkeurig kan voorspellen. Het maken van nauwkeurige weersvoorspellingen is een uitdagend probleem dat millennia van inspanning heeft doorstaan. Maar onderzoekers hopen dat AI een revolutie teweeg kan brengen in de weersvoorspelling.

"Elke branche die weersgevoelig is, zoekt naar manieren om AI te gebruiken om de veiligheid en operaties te verbeteren", vertelde Renny Vandewege, de vice-president van weeroperaties bij data-analysebedrijf DTN, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Nutsbedrijven gebruiken bijvoorbeeld AI om de veerkracht van het elektriciteitsnet en mogelijke stroomonderbrekingen te identificeren en te voorspellen."

Nowcasting Rain

Londen staat bekend om de sombere luchten, maar je kunt in ieder geval een betere waarschuwing hebben als de hagel begint. In samenwerking met de Britse nationale weerdienst heeft AI-bedrijf DeepMind een diepgaande leertool ontwikkeld, DGMR genaamd, voor voorspellingen.

Experts beoordeelden de voorspellingen van DGMR als de beste voor een reeks van factoren, waaronder de voorspellingen van de locatie, omvang, beweging en intensiteit van de regen - 89% van de tijd, volgens een recent gepubliceerd artikel in de tijdschrift Natuur. Het bedrijf noemt de techniek "nowcasting" omdat het zo actueel is.

"We gebruiken een benadering die bekend staat als generatieve modellering om gedetailleerde en plausibele voorspellingen te doen van toekomstige radar op basis van eerdere radar", schreef DeepMind op zijn website. "Conceptueel is dit een probleem bij het genereren van radarfilms. Met dergelijke methoden kunnen we zowel grootschalige gebeurtenissen nauwkeurig vastleggen, terwijl we ook veel alternatieve regenscenario's genereren (bekend als ensemble-voorspellingen), waardoor onzekerheid over regenval kan worden onderzocht."

Appu Shaji, een AI-wetenschapper die niet betrokken was bij de DeepMind-studie, noemde het werk van het bedrijf 'indrukwekkend' in een e-mailinterview met Lifewire.

"Dat gezegd hebbende, deze werken staan nog in de kinderschoenen en we mogen de komende jaren een aanzienlijke vooruitgang verwachten in nauwkeurigheid en prognosemogelijkheden," voegde hij eraan toe.

Chaos voorspellen

Het weer is een chaotisch proces dat moeilijk nauwkeurig te voorspellen is.

"Geavanceerde weermodellen en technologie, zoals AI, verbeteren voorspellingen om ons te helpen bij het beter plannen, voorbereiden en verminderen van de impact van weersomstandigheden", zei Vandewege.

Geavanceerde weermodellen en technologie, zoals AI, verbeteren voorspellingen om ons te helpen beter te plannen, voor te bereiden en de impact van weersomstandigheden te verminderen.

"Naarmate weersomstandigheden frequenter en extremer worden, zorgen nauwkeurige voorspellingen met een langere doorlooptijd ervoor dat bedrijven, gemeenschappen en het publiek meer tijd en meer informatie hebben om betere beslissingen te nemen."

Weersimulaties worden momenteel uitgevoerd met behulp van computermodellen, vertelde Vikram Saletore, een AI-expert bij Intel, aan Lifewire in een e-mailinterview. Maar, zei hij, weermodellen moeten regelmatig worden uitgevoerd als de omgeving verandert voor nauwkeurige voorspellingen.

"AI verbetert de weersvoorspelling drastisch door deze simulatieomgevingen in staat te stellen en aanzienlijk te versnellen om enorme hoeveelheden historische modellen op te nemen met de huidige omgeving als invoer en voorspellingen uit te voeren over mogelijke resultaten", voegde Saletore toe.

Spire Global is een bedrijf dat al AI-programma's gebruikt om voorspellingen te verbeteren. Het PredictWind-programma biedt windvoorspellingen aan maritieme en recreatieve sporters door satellietgegevens te verwerken met computeralgoritmen.

"Klimaatverandering vergroot de kans op extreem weer en wereldwijde operaties stellen bedrijven bloot aan de dreiging van weersverstoringen overal ter wereld", vertelde Matthew Lennie, een AI-expert Spire Global, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Rekenkracht is een knelpunt geweest voor weersvoorspellingen. Als gevolg hiervan zijn enkele van de krachtigste supercomputers speciaal gebouwd om prognosecijfers te kraken.

Image
Image

"AI heeft een geweldige kans om deze afhankelijkheid van krachtige motoren te verminderen en mogelijk deze modellen uit te voeren om zo goed als of betere resultaten te krijgen met aanzienlijk minder rekenbelasting," zei Shaji. "Deep learning probeert deze formules niet direct op te lossen, maar voorspelt ze op basis van waarneembare patronen."

De AI-methode is vergelijkbaar met hoe beleggers op de aandelenmarkt gedurende lange perioden naar patronen kijken, merkte Shaji op. "Deep learning heeft meer nauwkeurigheid", voegde hij eraan toe. "De voorspellende nauwkeurigheid en mogelijkheden van modellen zullen in de toekomst alleen maar beter worden."

Aanbevolen: