Hoe het e-mailadres of de naam van een ontvanger in Gmail te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe het e-mailadres of de naam van een ontvanger in Gmail te bewerken
Hoe het e-mailadres of de naam van een ontvanger in Gmail te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Dubbelklik op de ontvanger die u wilt bewerken en breng de gewenste wijzigingen aan in de naam of het adres van de ontvanger.
  • Om contacten te bewerken, selecteert u het Google Apps-menu, kiest u Contacts en selecteert u de Potloodicoon rechts van het contact.

Dit artikel legt uit hoe je het e-mailadres van een ontvanger kunt bewerken bij het verzenden van berichten en hoe je e-mailcontacten in Gmail kunt bewerken. Instructies zijn van toepassing op de webversie van Gmail in alle webbrowsers.

De e-mailontvanger van een nieuw bericht wijzigen

Aangezien de meeste mensen meerdere e-mailadressen hebben (een voor werk en een voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld), heeft Gmail er waarschijnlijk meer dan één opgeslagen voor veel van je contacten. Als gevolg hiervan kan Gmail automatisch het veld Aan, CC of BCC vullen met de verkeerde invoer wanneer u de naam van uw e-mailontvanger begint in te voeren.

Gmail maakt het echter gemakkelijk om deze informatie rechtstreeks vanuit het venster 'Nieuw bericht' te bewerken:

  1. Dubbelklik op de ontvanger wiens adres of naam u wilt bewerken.

    Image
    Image
  2. Breng de gewenste wijzigingen aan in de naam of het adres van de ontvanger. Als u een paar letters invoert in het veld To, CC of BCC, presenteert Gmail overeenkomende keuzes in een vervolgkeuzemenu. Selecteer het juiste adres in het menu of ga verder met het handmatig invoeren van het adres.

    Image
    Image
  3. Beëindig het opstellen van uw e-mail en selecteer Verzenden.

Als je vermoedt dat je op Verzenden hebt geklikt terwijl het verkeerde adres is ingevoerd, kun je het verzenden in Gmail mogelijk ongedaan maken als je snel handelt.

Bewerk contactgegevens

Als je iemand uit je contactenlijst probeert te e-mailen, maar de naam of het e-mailadres van die persoon niet wordt weergegeven zoals het hoort, is het mogelijk onjuist ingevoerd in je Gmail-contacten. Het wijzigen van de contactgegevens zou het probleem kunnen oplossen.

  1. Selecteer het Google Apps menu in de rechterbovenhoek en kies Contacts.

    Je kunt ook rechtstreeks naar contacten.google.com gaan. Zolang je bent ingelogd bij Google, verschijnen je contacten automatisch. Anders wordt u gevraagd om in te loggen op uw Google-account.

    Image
    Image
  2. Beweeg over het contact dat u wilt bewerken en selecteer het Pencil pictogram aan de rechterkant. De kaart voor dat contact wordt geopend.

    Image
    Image
  3. Wijzig de naam, het e-mailadres of andere informatie.

    Nadat je Meer weergeven hebt geselecteerd, kun je een naam invoeren in het veld Bestand als waarmee je de ontvanger gemakkelijk kunt vinden. De naam die is ingevoerd in de velden Voornaam en Achternaam wordt weergegeven in de To, Cc of Bcc velden wanneer u de ontvanger een e-mailbericht stuurt.

    Image
    Image
  4. Selecteer Save om de wijzigingen toe te passen. De naam en het e-mailadres van de ontvanger zouden in de toekomst correct in berichten moeten verschijnen.

    Image
    Image

Aanbevolen: