Hoe oude programma's uit te voeren in Windows 8 en Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe oude programma's uit te voeren in Windows 8 en Windows 10
Hoe oude programma's uit te voeren in Windows 8 en Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Voer in de Windows Zoeken-balk de naam in van het programma dat u wilt oplossen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.
  • Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Eigenschappen > Compatibiliteit > Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren.
  • Selecteer Problemen met programma oplossen. Kies Programma testen. Als het probleem is opgelost, wordt het programma gestart.

Dit artikel legt uit hoe u oude programma's uitvoert in Windows 10 en Windows 8. Het bevat informatie over hoe u de probleemoplosser uitvoert vanuit een EXE-bestand en hoe u deze handmatig configureert.

De probleemoplosser voor compatibiliteit gebruiken

Als je een van je favoriete oude programma's probeert uit te voeren in Windows 10 of Windows 8 en het ziet er allemaal onleesbaar uit, crasht of werkt helemaal niet, dan moet je misschien je toevlucht nemen tot het Compatibiliteit probleemoplosser.

Oude programma's hebben nog steeds waarde voor bepaalde gebruikers. Als Windows uw oude programma's niet direct uit de doos wil uitvoeren, kunt u proberen uw verouderde software op te slaan met de ingebouwde compatibiliteitsmodus in Windows 8 en Windows 10. Hier is hoe:

  1. Voer in de Zoeken-balk in de linkerbenedenhoek de naam in van het programma dat u wilt oplossen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie wanneer het uit uw zoekopdracht verschijnt.

    Image
    Image
  3. Nadat File Explorer is geopend voor de app, klikt u met de rechtermuisknop op de app en selecteert u Properties.

    Image
    Image
  4. In het Properties venster, selecteer Compatibility.

    Image
    Image
  5. Selecteer Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren.

    Image
    Image
  6. Onder Selecteer de optie voor probleemoplossing, selecteer Probleem oplossen.

    Image
    Image
  7. Onder Test compatibiliteitsinstellingen voor het programma, selecteer Test het programma.

    Image
    Image
  8. Als het probleem is opgelost, wordt het programma gestart.

    Image
    Image
  9. Je hebt 3 opties om uit te kiezen. Als het probleem is opgelost, selecteert u Ja, sla deze instellingen op voor dit programma Als u nog steeds problemen ondervindt, selecteert u Nee, probeer het opnieuw met andere instellingenDit zal een nieuwe testronde starten. Of kies als laatste redmiddel Nee, meld het probleem aan Microsoft en zoek online naar een oplossing

    Image
    Image

Programma werkt nog steeds niet?

Als uw programma echter nog steeds niet werkt, selecteert u Nee, probeer het opnieuw met andere instellingen Op dit punt wordt u een reeks vragen gesteld die u' U moet antwoorden om het exacte probleem te kunnen lokaliseren. Windows zal uw invoer gebruiken om de suggesties te verfijnen totdat u iets vindt dat werkt, of totdat u het opgeeft.

Voer de probleemoplosser voor compatibiliteit uit vanuit EXE

U kunt ook problemen oplossen vanaf het EXE-bestand. Om dit handige hulpprogramma uit te voeren, klikt u met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand van het programma, meestal een EXE, en klikt u op Probleemoplossing voor compatibiliteit.

Windows zal proberen het probleem van uw programma vast te stellen en instellingen te selecteren om het automatisch op te lossen. Selecteer Probeer aanbevolen instellingen om de beste gok van Windows een kans te geven. Selecteer Test het programma om te proberen uw probleemsoftware te starten met de nieuwe instellingen. Als Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld, moet u beheerdersrechten verlenen om het programma te laten draaien.

Op dit moment zul je merken dat je problemen zijn opgelost en dat de software perfect werkt, maar dan kan het weer hetzelfde zijn of zelfs erger dan voorheen. Maak uw opmerkingen, sluit het programma en klik op Volgende in de probleemoplosser.

Als uw programma werkt, selecteert u Ja, sla deze instellingen op voor dit programma. Gefeliciteerd, je bent klaar.

Compatibiliteitsmodus handmatig configureren

Als je geen geluk hebt met de probleemoplosser, of je weet meteen wat voor soort instellingen je wilt gebruiken, kun je proberen de Compatibiliteitsmodus handmatig in te stellenopties.

Als u handmatig uw eigen opties voor de compatibiliteitsmodus wilt selecteren, klikt u met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand van uw oude programma en klikt u op Eigenschappen. Selecteer in het venster dat verschijnt de Compatibiliteit tabblad om uw opties te bekijken.

Begin met het selecteren van Voer dit programma uit in compatibiliteitsmodus voor en selecteer het besturingssysteem waarvoor uw programma is ontworpen in de vervolgkeuzelijst. U kunt elke versie van Windows selecteren die helemaal teruggaat naar Windows 95. Deze ene wijziging kan voldoende zijn om uw programma te laten draaien. Selecteer Toepassen en probeer het om te zien.

Als je nog steeds problemen hebt, ga dan terug naar het tabblad Compatibiliteit en bekijk je andere opties. U kunt een paar extra wijzigingen aanbrengen in de manier waarop uw programma wordt uitgevoerd:

  • Kleurmodus verminderen - Voert het programma uit in 8-bits of 16-bits kleurmodus, wat helpt wanneer uw programma een foutmelding geeft dat het in een van deze modi moet worden uitgevoerd.
  • Uitvoeren in een schermresolutie van 640 x 480 - Verandert uw scherm in een veel kleinere resolutie, wat helpt als uw programma een klein venster opent en niet overschakelt naar volledig scherm.
  • Schakel weergave uit bij hoge DPI-instellingen - (Windows 8) Schakelt automatisch formaat wijzigen uit, wat helpt wanneer uw programma onjuist wordt weergegeven wanneer grootschalige lettertypen zijn geselecteerd.
  • Hoge DPI-instellingen wijzigen - (Windows 10) Lijkt op de bovenstaande instelling, maar heeft aanvullende geavanceerde schaalinstellingen.
  • Voer dit programma uit als beheerder - Verhoogt de rechten van de gebruiker om het programma als beheerder uit te voeren.

Zodra je je selecties hebt gemaakt, probeer je de instellingen toe te passen en je applicatie opnieuw te testen. Als alles goed gaat, zou je je programma zonder problemen moeten zien starten.

Helaas, dit is geen perfecte oplossing en het kan zijn dat bepaalde applicaties nog steeds niet goed werken. Als je zo'n programma tegenkomt, kijk dan online of er een nieuwere versie beschikbaar is om te downloaden. U kunt ook de bovengenoemde probleemoplosser gebruiken om Microsoft op het probleem te wijzen en online te controleren op een bekende oplossing.

Wees ook niet verlegen om de oude betrouwbare Google-zoekopdracht te gebruiken om erachter te komen of iemand anders een oplossing heeft bedacht om uw programma uit te voeren.

Aanbevolen: