Google voegt Workspace-functie toe voor beter tijdbeheer

Google voegt Workspace-functie toe voor beter tijdbeheer
Google voegt Workspace-functie toe voor beter tijdbeheer
Anonim

Google voegt een Time Insights-paneel toe aan zijn agenda-desktopapp, waarmee gebruikers kunnen zien hoeveel tijd ze besteden aan werkvergaderingen.

Google kondigde de nieuwe functie aan op zijn Workspace Updates-blog, waar werd onthuld dat Time Insights de komende maand geleidelijk zal worden uitgerold op geselecteerde Workspace-abonnementen.

Image
Image

Het doel van Time Insights is om mensen te helpen hun tijd beter te beheren en meer controle over hun planningen te hebben. De functie geeft inzicht in hoe hun werkuren worden gebruikt en noteert welke vergaderingen een gebruiker op een bepaalde dag kan hebben.

Gebruikers kunnen mensen met wie ze vaak contact hebben ook vastzetten in een gedeelte 'Mensen die je ontmoet' en gedeelde vergaderingen in de agenda weergeven door de muisaanwijzer op hun naam te plaatsen.

De tijdsspecificaties worden alleen aan de eigenaar van de agenda getoond en niet aan hun supervisor om de privacy te behouden. Gebruikers kunnen desgewenst echter toestemming verlenen aan supervisors.

Time Insights is alleen beschikbaar voor klanten van Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus en non-profitorganisaties.

Google moet nog zeggen of deze functie zal worden uitgebreid naar mobiel of alleen van toepassing is op de standaard Agenda-app.

Image
Image

Google Workspace werd in oktober 2020 gelanceerd om klanten en bedrijven bij elkaar te brengen terwijl mensen op afstand werkten tijdens de COVID-19-pandemie. Time Insights maakt deel uit van de verzameling functies op het Workspace-platform.

Andere functies zijn onder meer Workspace Frontline voor eerstelijnswerkers, een tweede schermervaring op Google Meet en integratie met Google Assistant.

Aanbevolen: