Facebook Messenger heeft een aantal nieuwe end-to-end-coderingsupdates

Facebook Messenger heeft een aantal nieuwe end-to-end-coderingsupdates
Facebook Messenger heeft een aantal nieuwe end-to-end-coderingsupdates
Anonim

Verschillende updates gericht op end-to-end encryptie zijn naar de Messenger-app van Facebook gekomen, bedoeld om de veiligheid en privacy te verbeteren bij het verbinden met vrienden of familie.

Facebook's Messenger-app ondersteunt nu end-to-end-codering voor groepschats en -oproepen en vele andere functies, dankzij de nieuwste update. Hoewel de functie eerder in augustus 2021 werd geïntroduceerd, was deze alleen beschikbaar voor één-op-één communicatie.

Image
Image

Naast de mogelijkheid om chats met meer mensen te versleutelen, bevat de update ook andere privacy- en beveiligingsverbeteringen. Screenshot-meldingen laten u weten of iemand een screenshot van uw berichten maakt, zodat u op de hoogte blijft van wat andere gebruikers mogelijk doen zonder uw medeweten.

Je kunt ook rechtstreeks reageren op specifieke berichten in je groepschats en je kunt een indicator zien voor wanneer iemand aan het typen is. Geverifieerde badges worden ook opgenomen in groepschats, zodat je kunt zien of een account echt is.

Image
Image

De app heeft ook een aantal niet-veiligheids- of privacygerelateerde toevoegingen gekregen, zoals reacties op berichten, het doorsturen van berichten en de mogelijkheid om foto's en video's te bewerken voordat je ze verzendt. En als je foto's of video's ziet die je leuk vindt in de chat, kun je ze opslaan op je apparaat, hoewel Facebook geen melding maakt van iemand die je media opslaat.

De meeste nieuwe functies voor de Messenger-app zijn nu beschikbaar voor gebruik, hoewel screenshot-meldingen naar verwachting "in de komende weken" zullen aankomen. Het is ook vermeldenswaard dat als u van plan bent te profiteren van end-to-end-codering, u dit eerst handmatig moet inschakelen.

Aanbevolen: