Hoe de Kindle Cloud Reader te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Kindle Cloud Reader te gebruiken
Hoe de Kindle Cloud Reader te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar read.amazon.com en meld u aan met uw Amazon-inloggegevens. Klik om een boek in uw bibliotheek te lezen.
  • Koop een Kindle-boek: selecteer Kindle Store en kies een boek. Selecteer onder Deliver to Kindle Cloud Reader en voltooi je aankoop.
  • Een boek verwijderen: meld u aan bij uw Amazon-account en selecteer Accounts en lijsten > Uw inhoud en apparaten. Selecteer Delete om een boek te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je een Kindle-boek kunt kopen, lezen en verwijderen met de Amazon Kindle Cloud Reader-webtoepassing. Met deze methode is het mogelijk om een Kindle-boek te lezen zonder een Kindle-apparaat of de officiële Kindle mobiele app.

Hoe de Kindle Cloud Reader in te stellen

Kindle Cloud Reader maakt verbinding met je gewone Amazon-account. Als je een Amazon-account hebt, hoef je geen nieuwe te maken, tenzij je een aparte account wilt hebben, exclusief voor het kopen en lezen van Kindle-boeken.

Ga naar Amazon.com om een nieuw Amazon-account aan te maken. Als u een bezoek brengt vanaf het desktopweb, beweegt u uw cursor over de Account & Lijsten menu-optie in de rechterbovenhoek en selecteert u vervolgens Start hieronder de gele knop Aanmelden. Voer uw gegevens in de gegeven velden in om uw account aan te maken.

Image
Image

Als je een bezoek brengt vanaf het mobiele internet op een smartphone of tablet, selecteer je het menupictogram (aangegeven door drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek) en kies je Account> Account aanmaken en voer uw gegevens in.

Amazon stuurt u een sms-verificatie om de accountconfiguratie te voltooien.

Toegang tot Kindle Cloud Reader

Om toegang te krijgen tot Kindle Cloud Reader, opent u uw favoriete webbrowser, gaat u naar read.amazon.com en voert u de inloggegevens van uw Amazon-account in.

Als je problemen hebt met het openen van Kindle Cloud Reader, moet je mogelijk de webbrowser bijwerken of wijzigen. Volgens Amazon werkt Kindle Cloud Reader op alle belangrijke webbrowsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Safari.

Als je je aanmeldt met een Amazon-account waar je eerder Kindle-boeken hebt gekocht, worden die boeken weergegeven in je Kindle Cloud Reader-bibliotheek. Als dit de eerste keer is dat je je aanmeldt bij Kindle Cloud Reader, wordt er mogelijk gevraagd of je offline lezen wilt inschakelen, wat handig is als je niet op internet bent.

Uw bibliotheek toont de omslag, titel en auteur van elk boek. De boeken die u het laatst hebt geopend, worden als eerste weergegeven.

Kindle-boeken toevoegen aan Kindle Cloud Reader

Als je Kindle Cloud Reader-bibliotheek momenteel leeg is, is het tijd om je eerste Kindle e-book te kopen.

  1. Selecteer de Kindle Store-knop in de rechterbovenhoek om te zien welke boeken populair zijn of om naar een specifieke titel te zoeken.

    Image
    Image
  2. Als je je eerste boek koopt, zorg er dan voor dat de Kindle Edition optie is geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Voordat u een aankoop doet, zoekt u naar de Deliver to optie onder de aankoopknop en gebruikt u het vervolgkeuzemenu om Kindle Cloud Reader te selecteren.

    Image
    Image
  4. Nu ben je klaar om de aankoop te doen. Je nieuwe Kindle-boek zou kort nadat je aankoop is voltooid in de Kindle Cloud Reader-app moeten verschijnen.

Als je Amazon Prime gebruikt, zou je ook toegang moeten hebben tot Amazon Prime Reading, waarmee je duizenden boeken gratis kunt lezen.

Boeken lezen met Kindle Cloud Reader

Als je een Kindle-boek in je Kindle Cloud Reader-bibliotheek wilt lezen, selecteer je een titel om het te openen. Als je stopt met lezen, gaat de Kindle Cloud Reader automatisch naar de pagina waar je was gebleven de volgende keer dat je het boek opent.

Tijdens het lezen verdwijnen de bovenste en onderste menu's, zodat je alleen de inhoud van het boek kunt zien. U kunt echter de cursor verplaatsen of op het apparaat tikken in de buurt van de boven- of onderkant van het scherm om die menu's opnieuw te laten verschijnen.

Image
Image

In het hoofdmenu heb je verschillende opties om je leeservaring nog beter te maken:

  • Ga naar het menu (open boek-pictogram): bekijk de omslag van het boek of ga naar de inhoudsopgave, het begin, een specifieke pagina of een bepaalde locatie.
  • Bekijk instellingen (pictogram voor hoofdletters en kleine letters A): Pas de lettergrootte, marges, kleurthema, aantal leeskolommen en zichtbaarheid van leeslocatie aan.
  • Toggle bookmark (bladwijzerpictogram): Plaats een bladwijzer op een willekeurige pagina.
  • Notities en markeringen tonen (kladblokpictogram): bekijk alle pagina's met bladwijzers, gemarkeerde tekst en toegevoegde notities. U kunt tekst markeren of een notitie toevoegen door de cursor te gebruiken om de tekst te selecteren. Er verschijnt een optie Markeren en noteren.
  • Synchroniseren (pictogram met ronde pijlen): synchroniseer uw leesactiviteit in uw account, zodat wanneer u deze op een ander apparaat opent, alles up-to-date is.

Het onderste menu toont de locatie van je boek en een percentage van hoeveel je hebt gelezen op basis van waar je bent. U kunt uw punt ook langs de locatieschaal slepen om snel heen en weer door een boek te bladeren.

Om de pagina's om te slaan, gebruikt u de pijlen die op elke pagina verschijnen of bladert u zoals u in elke andere browser zou doen. Gebruik het trackpad op een laptop, het scrollwiel op een muis of het touchpad op een mobiel apparaat.

Hoe u uw Kindle Cloud Reader-bibliotheek kunt beheren

Je kunt je bibliotheek op een aantal manieren bekijken en beheren. Misschien wilt u profiteren van de instellingen om de algehele ervaring gemakkelijker en handiger te maken.

Gebruik de knoppen Rasterweergave of Lijstweergave om je boeken op twee manieren te bekijken. Gebruik in de rasterweergave de Cover Size-schaal aan de rechterkant om elke titel kleiner of groter te maken.

Image
Image

Met de Recent knop kun je boeken sorteren op recent, auteur of titel. Selecteer de notepad knop om je notities en markeringen te zien. Synchroniseer alles in uw account door de ronde pijlen knop te selecteren. Open uw instellingen door de gear-knop te selecteren en zoek een boek door de vergrootglas-knop te selecteren.

Image
Image

Boeken verwijderen van Kindle Cloud Reader

Naarmate je meer boeken aanschaft en je bibliotheek groeit, wil je misschien boeken verwijderen die je niet langer in je Kindle Cloud Reader-bibliotheek netjes en opgeruimd wilt houden. Je kunt geen boeken verwijderen uit de Kindle Cloud Reader.

  1. Als je boeken wilt verwijderen, log je in op je account op Amazon.
  2. Beweeg de cursor over Accounts en lijsten en selecteer Uw inhoud en apparaten in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Je krijgt een lijst te zien met de boeken in je account. Als u een boek wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje naast het boek in en kiest u Verwijderen.

    Image
    Image
  4. Als je de boeken hebt verwijderd die je niet wilt, verdwijnen ze uit Kindle Cloud Reader.

    Het verwijderen van een Kindle-boek kan niet ongedaan worden gemaakt. Je moet een titel terugkopen als je besluit deze terug te willen.

De voordelen van het gebruik van Kindle Cloud Reader

Behalve een snelle en gemakkelijke manier om Kindle-boeken te lezen, biedt Kindle Cloud Reader nog andere voordelen. Hier zijn een paar voordelen die je kunt verwachten als je Kindle Cloud Reader regelmatig als leeshulpmiddel gebruikt:

  • Boeken worden automatisch toegevoegd aan je Kindle Cloud Reader-webapp telkens wanneer je een nieuwe aanschaft bij Amazon (alleen Kindle-versie).
  • Een heldere, heldere en hoogwaardige leeservaring ziet eruit en voelt aan als het lezen van een echt boek.
  • Offline-modus om te lezen wanneer u op reis bent of op een locatie zonder internetverbinding.
  • De web-app synchroniseert je boeken en leesactiviteiten in je hele account en compatibele apparaten.
  • Extra hulpmiddelen om uw leeservaring te personaliseren, zoals bladwijzers, tekstmarkering en notities die overeenkomen met specifieke pagina's of secties.
  • Bespaar ruimte in je huis door geen fysieke boeken op te slaan.
  • Geld bespaard omdat e-books vaak goedkoper zijn dan hun hardcover of paperback tegenhangers.
  • Het vermindert het papierverbruik door te kiezen voor digitale boeken in plaats van fysieke.

Wat u niet kunt doen met Kindle Cloud Reader

Kindle Cloud Reader is een vereenvoudigde versie van de officiële Kindle-app. Een van de belangrijkste voordelen die beschikbaar zijn op de Kindle-app, maar niet op Kindle Cloud Reader, is het maken van collecties om boeken te categoriseren, waardoor je bibliotheek georganiseerd blijft terwijl deze groeit.

Je kunt collecties maken vanuit de Kindle-app met behulp van het hoofdvervolgkeuzemenu van de app of in je Amazon-account onder Account en lijsten > Beheer je inhoud en Apparaten Kindle Cloud Reader ondersteunt de verzamelingsfunctie niet, dus je kunt degene die je maakt niet bekijken via de Kindle-app of in je Amazon-account.

Hoewel de Kindle Cloud Reader geen collecties ondersteunt, vermeldt de webapp nog steeds al je boeken. Die boeken worden samen in uw bibliotheek gecatalogiseerd als één uitgebreide lijst.

Aanbevolen: