De nieuwe Kindle Paperwhite is niet de enige e-reader op de plank

Inhoudsopgave:

De nieuwe Kindle Paperwhite is niet de enige e-reader op de plank
De nieuwe Kindle Paperwhite is niet de enige e-reader op de plank
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe Kindle Paperwhite heeft een groter 6,8-inch scherm en de meeste schermfuncties van de Oasis.
  • Het high-end model heeft ook draadloos opladen.
  • Je zou naar andere fabrikanten kunnen kijken voordat je een andere Kindle koopt.
Image
Image

Amazon heeft zijn nieuwe Kindle Paperwhite-update gelekt, en het is als een dikke Kindle Oasis, zonder de knoppen.

The Paperwhite is de sweet spot in de Kindle-reeks. Het is chiquer dan de standaard Kindle, maar nog steeds veel goedkoper dan de topklasse Oasis. En zodra deze nieuwe Paperwhite wordt gelanceerd, zal die plek -tijdelijk- nog zoeter zijn, de Oasis in de meeste functies een sprong voorwaarts maken, of ze tenminste evenaren. Maar blijft de Kindle, zelfs met deze solide update, nog steeds achter op de e-readermarkt als geheel?

"De nieuwe Kindle lijkt geen functies te hebben die beter zijn dan alles wat Kobo de afgelopen jaren heeft geproduceerd. Sommige Kobo-modellen hebben al geruime tijd automatisch aanpassende koplampen, waterdichtheid en verzonken schermen nu, " vertelde Alex Cabal, baas van de online schrijfgemeenschap Scribophile, via e-mail aan Lifewire.

Paperwhite en Paperwhite Signature Edition

Amazon lekte "per ongeluk" de volgende Paperwhite op een vergelijkingspagina op zijn Canadese site (sinds verwijderd) en volgde die stap met een officiële aankondiging op dinsdag. Het wordt geleverd met dezelfde twee 8 GB en 32 GB opslagopties, en het model met grotere capaciteit is omgedoopt tot de Kindle Paperwhite Signature Edition.

Het scherm groeit van 6,0 inch tot 6,8 inch en gebruikt een temperatuurkleursysteem zoals de Kindle Oasis 3, volgens Michael Kozlowski van Good Ereader. De Signature Edition krijgt ook de automatisch aanpassende lichtsensoren van de Oasis (voor het automatisch dimmen en helderder maken van het scherm zodat het overeenkomt met het omgevingslicht) en draadloos opladen.

Image
Image

Al met al is het een OK-update en wordt hij geleverd met het nieuwe startscherm en navigatieontwerp van de Kindle. Als je op zoek bent naar een Kindle, dan is de nieuwe Paperwhite Signature-editie degene die je moet krijgen. Maar als je in de e-readermarkt als geheel zit, wordt het ingewikkelder.

Kobo en competitie

Er zijn tal van fabrikanten van e-readers van over de hele wereld. Maar de belangrijkste concurrentie van de Kindle is de Kobo, die op de meeste punten de inspanningen van Amazon verslaat.

De Kobo heeft al jaren warmgekleurde frontverlichting en geavanceerde navigatiegebaren. Maar misschien wel het belangrijkste van alle boeken zien er gewoon beter uit op het scherm.

"Het belangrijkste punt is dat de Kindle hun software voor het weergeven van e-boeken niet lijkt te hebben bijgewerkt", zegt Cabal.

"Kindle gebruikt een propriëtaire renderer die zowel inferieur is aan concurrerende renderers als Kobo en niet in staat is om het meest populaire e-bookformaat, EPUB, te lezen. Dit betekent dat de typografische kwaliteit beperkt is; geavanceerde functies zoals pop-up eindnoten, tabellen, figuren, enzovoort worden slecht ondersteund en het kan nog steeds niet het meest populaire e-bookformaat ter wereld lezen", zegt Cabal.

Image
Image

Om eerlijk te zijn, het is gemakkelijk genoeg om boeken in EPUB-formaat te converteren zodat ze goed werken op de Kindle met behulp van desktopsoftware (zoals we zo zullen zien), maar de leeservaring is over het algemeen slecht. Kobo-boeken gebruiken prachtige typografie die papieren boeken van topkwaliteit nabootst. Ter vergelijking: de Kindle ziet eruit als een pulproman uit een dubbeltje.

De Kobo-lezers synchroniseren ook met de Pocket read-later-service, waardoor het gemakkelijk is om lange artikelen van je telefoon of computer op te slaan, zodat je ze op de Kobo kunt lezen.

"Kindle heeft nog een groot nadeel vergeleken met Kobo, namelijk de optimalisatie voor boeken in vreemde talen. Kobo heeft ook volledige woordenboeken in vreemde talen, bijv. Spaans naar Spaans, waar je niet alleen een vertaling krijgt, maar ook een uitleg van het woord, "vertelde webdesigner en e-readergebruiker David Attard Lifewire via e-mail.

De voordelen van niet-Kindle-lezers zijn misschien duidelijk, maar als je overstapt, hoe zit het dan met al die Kindle-boeken die je hebt gekocht?

Kaliber

Geen probleem. Als je een exemplaar van de gratis open-source-app Calibre pakt, kun je je Kindle-boeken eenvoudig importeren en converteren naar het open EPUB-formaat dat door de meeste andere lezers wordt gebruikt. Zelfs als je niet van plan bent over te stappen, is Calibre een betrouwbare manier om een back-up te maken van je gekochte boeken.

Image
Image

Calibre werkt ook andersom: het neemt EPUB's en andere boeken die je mogelijk hebt gekocht of gedownload en converteert ze naar verschillende Kindle-indelingen.

De Calibre-app is onaantrekkelijk en verwarrend, maar je zou hetzelfde kunnen zeggen over de software van de Kindle. Het goede nieuws is dat je het niet veel hoeft te gebruiken. Je kunt je hele bibliotheek in bulk converteren, op je Kobo laden en je bent klaar.

Of blijf gewoon bij de Kindle. Als het boek goed is, merk je immers niets anders dan het verhaal.

Aanbevolen: