Hoe maak je een video van je achtergrond op je telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een video van je achtergrond op je telefoon
Hoe maak je een video van je achtergrond op je telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de iPhone Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond. Tik op Live of Live Photos > selecteer video.
  • Op nieuwere Androids, open de Gallery > selecteer de video om als achtergrond te gebruiken > Instellen als live achtergrond.
  • Download voor oudere Androids de VideoWall-app of de Video Live Wallpaper-app om een video als achtergrond te maken.

Dit artikel legt uit hoe je een video omzet in de achtergrond op je iPhone of Android-smartphone. Instructies zijn van toepassing op iPhone 6S en hoger en apparaten met Android 4.1 en hoger.

Een video instellen als achtergrond op iPhone

Als je een video-achtergrond op je iPhone wilt gebruiken, selecteer je een videoclip die je hebt gemaakt met de Live Photo-functie in de iPhone-camera-app.

  1. Ga naar Instellingen > Wallpaper.
  2. Selecteer Kies een nieuwe achtergrond.

    Image
    Image
  3. Kies Live om een van de vooraf geladen, geanimeerde achtergronden te gebruiken.
  4. U kunt ook naar beneden scrollen en uw Live Photos map selecteren om er een te gebruiken die u heeft gemaakt.
  5. Kies de live wallpaper die je wilt gebruiken.

    Image
    Image
  6. Druk op het scherm om een voorbeeld van het geanimeerde effect te bekijken.

    Tik alleen op Live Photo onderaan in het midden van het scherm als je de animatie wilt uitschakelen.

  7. Kies Set in de rechterbenedenhoek als je klaar bent om van de video je iPhone-achtergrond te maken.
  8. Selecteer Vergrendelscherm instellen, Startscherm instellen of Beide instellen.

    Image
    Image

Maak van een video je achtergrond op Android

Er zijn verschillende Android-apps in Google Play die u kunt downloaden om video-achtergronden te maken, zoals de VideoWall-app of de Video Live Wallpaper-app. De volgende instructies zijn van toepassing op de Video Live Wallpaper-app, maar de stappen zijn vergelijkbaar voor VideoWall.

  1. Download de Video Live Wallpaper-app op je Android.
  2. Open de Video Live Wallpaper-app, selecteer Kies Video en tik vervolgens op Toestaan om de app toestemming te geven voor toegang tot je mediabestanden.
  3. Selecteer een video van je telefoon die je als live wallpaper wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Als u de begin- en eindtijd wilt aanpassen, sleept u de schuifregelaar langs de tijdlijn van de video. Tik op Play om een voorbeeld van de clip te bekijken.
  5. Tik op het Picture pictogram in de rechterbovenhoek om te zien hoe de live wallpaper eruit zal zien.
  6. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de weergave van de video, kiest u het tandwielpictogram Settings in de rechterbovenhoek van het voorbeeldscherm. Van daaruit kunt u de audio in- of uitschakelen en de instelling Scale Fit aanpassen.

    Image
    Image
  7. Kies Achtergrond instellen en kies vervolgens Startscherm of Startscherm en vergrendelscherm, afhankelijk van uw voorkeur.

    Image
    Image

Met nieuwere versies van Android kun je native live achtergronden maken. Open de Gallery app, selecteer de video en kies Instellen als live achtergrond. Als de video te lang is, moet je deze eerst inkorten.

Wat is een videoachtergrond

Een video wallpaper, ook wel een live wallpaper genoemd, laat de achtergrond van je telefoon bewegen of laat een korte videoclip zien. Live achtergronden kunnen een telefoon opfleuren die verder gaat dan de standaard, statische achtergrond. Sommige smartphones worden geleverd met vooraf geïnstalleerde live achtergronden, zoals zwevende veren, vallende sterren of vallende sneeuw. Je kunt echter ook je eigen live wallpaper maken van elke video.

FAQ

    Hoe gebruik ik een TikTok-video als achtergrond op mijn Android-telefoon?

    Als de TikTok-video de optie heeft, tik je op Share (arrow). Scroll totdat je Instellen als achtergrond vindt. Selecteer Achtergrond instellen > Startscherm of Startscherm en vergrendelscherm.

    Hoe gebruik ik een TikTok-video als achtergrond op mijn iPhone?

    Selecteer een video in TikTok en tik vervolgens op het Share icoon. Scroll totdat je Live Photo ziet en selecteer het. Ga vervolgens naar Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond > Live Photos > Set > kies tussen Set Lock Screen, Set Home Screen,Beide instellen

Aanbevolen: