Hoe maak je een Gantt-diagram in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Gantt-diagram in PowerPoint
Hoe maak je een Gantt-diagram in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Het maken van een Gantt-diagram in PowerPoint doe je door een gestapeld staafdiagram in de dia te bewerken en een set staven onzichtbaar te maken.
  • U kunt de dia als sjabloon opslaan en opnieuw gebruiken door de gegevens te bewerken onder Insert > Chart > Gegevens bewerken.

In dit artikel leggen we uit hoe je er een kunt ontwerpen met behulp van de tools die beschikbaar zijn in PowerPoint, en bespreken we kort andere opties.

Hoe maak je een Gantt-diagram in PowerPoint

Een Gantt-diagram is vernoemd naar Henry Gantt en geeft visueel de tijd weer die nodig is om de secties van een taak te voltooien. Hier leest u hoe u er een kunt bouwen in PowerPoint.

  1. Open een lege dia in PowerPoint en kies vervolgens Insert > Chart.
  2. Kies in het geopende menu Bar > Stacked Chart. Een voorbeelddiagram met een tabel om gegevens toe te voegen, wordt automatisch gegenereerd in de dia.

    Image
    Image
  3. Geef elke fase van je project een rij en noem de kolommen Startdatum, Einddatum en Duur. Laat Duur voorlopig leeg.

    De grafiek wordt geladen met de gegevens voor de bovenste balk onderaan, wat verwarrend kan zijn. Het wordt automatisch bijgewerkt wanneer u een rij wijzigt, zodat u uw werk kunt controleren en ervoor kunt zorgen dat uw rijen in de juiste volgorde staan.

  4. Markeer de kolommen Startdatum en Einddatum, klik met de rechtermuisknop en selecteer Cellen opmaken. Selecteer Datum uit de categorie en het formaat dat u verkiest in het venster dat wordt geopend.

    Image
    Image

    Merk op dat je het formaat ook kunt instellen op 'tijd'. Gebruik dit in plaats daarvan als u een Gantt-diagram voor één dag nodig heeft.

  5. Voeg de begin- en einddatum toe voor elke taak. De grafiek geeft de wijziging in uw gegevens nog niet weer, dus maak u geen zorgen dat alle balken hetzelfde lijken.
  6. Typ de formule =$C2-$B2 in de eerste cel onder "Duur" en druk op Tab. Gebruik dan het kleine vierkantje in de rechterbenedenhoek (de "vulgreep") en sleep dat naar beneden totdat je de laatste fase in je grafiek hebt bereikt. De duur wordt automatisch ingevuld.
  7. Klik op uw grafiek in de dia, kies het Filter-pictogram, verwijder het vinkje bij 'Einddatum' en klik op Toepassen. Deze optie verschuift de staven in plaats van ze gelijk te houden.

    Image
    Image
  8. Kies de balken " startdatum". Als u er een selecteert, wordt alles gemarkeerd. Klik met de rechtermuisknop, kies Fill en selecteer No Fill.

    Image
    Image

    Als je elke taak een kleurcode wilt geven, dubbelklik dan op de balk en je opent het opmaakmenu voor dat individuele stuk.

  9. Deze optie maakt die balken onzichtbaar.

    Image
    Image

Moet ik Gantt-diagrammen handmatig bouwen of een invoegtoepassing gebruiken?

Houd er rekening mee dat, hoewel dit proces wat tijdrovend kan zijn, er verschillende invoegtoepassingen zijn voor Microsoft Office die het bouwen ervan automatiseren; u vult de benodigde gegevens in en zij doen de rest.

Dat gezegd hebbende, de meeste add-ins die we vonden waren abonnementen, in plaats van software, en sommige liepen op tot $ 149 per jaar. Tenzij u deze grafieken regelmatig maakt of complexere ontwerpt, kunt u ze waarschijnlijk beter opmaken.

Een meer haalbare optie is om dit proces één keer te doorlopen, de resultaten op te slaan en vervolgens de dia te kopiëren en de gegevens te bewerken wanneer u een nieuwe grafiek nodig heeft. Ga hiervoor naar File > Save A Copy en geef het een andere naam. Ga dan naar Chart > Edit Data en pas uw informatie indien nodig aan.

FAQ

    Hoe maak ik een Gantt-diagram in Excel?

    Excel heeft geen Gantt-diagramfunctie, maar u kunt er een aanpassen door een gestapeld staafdiagram te gebruiken om de start- en einddatums van taken weer te geven. Selecteer hiervoor uw gegevens en ga naar Insert > Insert Bar Chart > Stacked Bar chart. Om het gestapelde staafdiagram eruit te laten zien als een Gantt-diagram, klikt u op de eerste gegevensreeks en gaat u naar Format > Vormvulling > Geen vulling

    Hoe maak ik een Gantt-diagram in Google Spreadsheets?

    Om een Gantt-diagram te maken in Google Spreadsheets, maakt u een projectplanning, maakt u een rekentabel en genereert u vervolgens het Gantt-diagram. Om het Gantt-diagram te genereren, selecteert u alle cellen in de berekeningstabel en gaat u naar Insert > Chart; u ziet een nieuwe grafiek met de naam Startdag en totale duur Plaats deze onder de tabellen, selecteer deze, kies Bewerk grafiek en selecteer vervolgens Gestapeld staafdiagram Ga naar Aanpassen > Series > Toepassen op alle series> Startdag Kies Kleur > Geen

Aanbevolen: