MagDart is MagSafe voor Android, maar waarom willen we zelfs 'draadloos' opladen?

Inhoudsopgave:

MagDart is MagSafe voor Android, maar waarom willen we zelfs 'draadloos' opladen?
MagDart is MagSafe voor Android, maar waarom willen we zelfs 'draadloos' opladen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • MagDart is een inductielader van 50 watt voor Realme-telefoons.
  • Inductieladen verspilt tot 20% van zijn energie als warmte.
  • 'Draadloos' opladen is moeilijker te gebruiken en vereist meer hardware dan een draad.
Image
Image

MagDart is een Android-antwoord op de MagSafe-opladers van Apple, alleen is het een beetje beter en een beetje gek.

MagDart komt van Realme en is zowel een nieuwe technologie als een nieuwe reeks accessoires voor de aankomende Realme Flash-telefoon. Maar willen we deze magnetische, "draadloze" opladers eigenlijk wel? Ze voegen slechts één handigheidje toe en zijn op bijna alle andere manieren slechter.

"Draadloos opladen is erg afhankelijk van de positie van het apparaat", vertelde Micah Peterson van Battery Market aan Lifewire via e-mail. "Het werkt door een elektromagnetisch veld te genereren tussen twee spoelen: een in de oplader en een in het apparaat. Als een van de spoelen is verschoven (telefoon niet gecentreerd op de oplader), zal het opladen vertragen of stoppen."

MagDart

Meestal voor Android-apparaten biedt MagDart meer functies dan de accessoires van Apple, maar bevat een zeer vreemde ontwerpkeuze.

De eerste verbetering is dat de MagDart tot 50 watt kan leveren, terwijl MagSafe slechts 15W aankan. Dat klinkt geweldig, totdat je de hitte overweegt. Magnetische inductie creëert warmte en warmte is de vijand van lithium-ionbatterijen.

Image
Image

Een van de snelste manieren om de batterij van een telefoon te verslechteren, is door hem op te laden terwijl hij heet is. Gelukkig heeft de MagDart een oplossing: een luchtkoelsysteem ingebouwd in de oplader. Maar dit, in combinatie met het hoge wattage, betekent dat de oplader groot is. Het is meer een oplaadblok voor een laptop dan een slanke MagSafe (of Qi) puck.

Realme maakt ook een dunnere versie van 15W, plus een batterijpakket, een portemonnee, een hoes en een "schoonheidslicht", een verstelbaar LED-lichtpaneel voor selfies. Maar willen we eigenlijk wel "draadloze" opladers?

Wireless-only with wires

Als je ooit Qi of MagSafe of een andere draadloze oplaadmethode hebt gebruikt, zul je de draden meteen hebben opgemerkt. In tegenstelling tot wifi, dat echt draadloos is, is 'draadloos' opladen niet zoiets. Het verkoopargument is dat het gemakkelijker is om de telefoon op een oplaadstation te laten vallen dan om een kabel aan te sluiten, maar daar houdt het gemak op.

Stel bijvoorbeeld dat je je telefoon wilt pakken om Instagram te bekijken. Met een kabel geen probleem. pak het gewoon op en gebruik het. Met Qi, MagSafe of MagDart stopt het opladen als je het oppakt.

Draadloos opladen is erg afhankelijk van de positie van het apparaat.

Het is echter niet allemaal slecht nieuws. Inductieladen heeft enkele echte voordelen.

"Draadloze opladers kunnen ook handig zijn wanneer een telefoon niet kan opladen via de USB-poort vanwege het detecteren van water of door fysieke schade", zegt Peterson. "Draadloos opladen is ook gunstig vanuit veiligheidsoogpunt: je hoeft je telefoon niet meer aan te sluiten op een onbekende USB-poort op de luchthaven of in een café die je apparaat kan blootstellen aan vervelende malware."

Inefficiënt

Qua gemak is het een wassen neus. Als je de ene oplaadmethode verkiest boven de andere, kun je bij de meeste moderne telefoons degene kiezen die je leuk vindt. Maar in termen van efficiëntie winnen draden. Gemakkelijk.

Beide problemen komen rechtstreeks voort uit de inductie-oplaadtechnologie zelf. Elektriciteit wordt door de eerste spoel omgezet in een magnetisch veld, waarna dat veld een elektrische stroom induceert in de tweede spoel (die in je telefoon). Dan laadt die elektriciteit de batterij op.

Het gebruik van een batterij is al minder efficiënt dan rechtstreeks van de muur lopen. Inductie verspilt nog meer energie, tot wel 20% in typische telefoonopladers. En die verspilde energie wordt warmte.

Image
Image

"Draadloos opladen vereist meer hardware, zowel in de telefoon als in de oplader, wat bijdraagt aan wereldwijde verspilling", zegt Peterson. "De warmte die wordt gegenereerd bij draadloos opladen beschadigt de lithium-ionbatterij in het apparaat, wat betekent dat de gebruiker deze eerder zal vervangen, en aangezien deze batterijen in hun apparaten zijn gelijmd en verzegeld, zal de gebruiker waarschijnlijk zijn telefoon veel recyclen eerder."

Het is mogelijk om een deel hiervan te verzachten. Apple gebruikt slimme oplaadtechnologie om het opladen in zijn nieuwe MagSafe-batterijpakket te pauzeren, zodat de iPhone niet meer dan 80% oplaadt als hij warm is. En Realme heeft zelf koelingsfuncties aan de oplader toegevoegd.

Persoonlijk is het niet zo erg. Maar als je kijkt naar de honderden miljoenen nieuwe telefoons die elk jaar worden verkocht, lopen die inefficiënties snel op. En voor wat? We gebruiken nog steeds een draad. Alleen hebben we nu een extra gecompliceerde connector tussen de draad en de telefoon.

Aanbevolen: