Hoe Apple HomePod op een tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Apple HomePod op een tv aan te sluiten
Hoe Apple HomePod op een tv aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Methode 1: Open de Apple TV Instellingen. Selecteer Video en Audio. Kies Audio-uitvoer. Selecteer de naam van uw HomePod.
  • Methode 2: Open de inhoud met audio op Apple TV. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en selecteer Audio > naam van HomePod.

Dit artikel legt uit hoe je een Apple HomePod op een Apple TV kunt aansluiten met behulp van twee methoden die beide een Apple TV 4 of nieuwer vereisen. Het bevat een aantal beperkingen van het proces en een lijst met vereisten.

Speel Apple TV Audio af via de HomePod

De Apple HomePod is een spraakgestuurde slimme luidspreker die is ontworpen om met gemak helder, kamervullend geluid te leveren, net als zijn concurrenten Google Home en Amazon Echo. Als zelfstandige luidspreker kan HomePod een audiobron zijn voor een digitale televisie.

De HomePod kan niet rechtstreeks op een tv worden aangesloten. Als draadloos Bluetooth-apparaat moet HomePod via AirPlay verbinding maken met een Apple TV-apparaat om audio van een televisie af te spelen.

Nadat je je HomePod hebt ingesteld, kun je er op een aantal manieren de audio-uitvoerbron voor de Apple TV van maken. Hierdoor kan audio van Apple TV-inhoud worden afgespeeld op uw HomePod in plaats van op uw televisie. De eerste methode omvat de Apple TV-instellingen.

  1. Op de Apple TV, open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Video en Audio.

    Image
    Image
  3. Selecteer Audio-uitvoer.
  4. Selecteer de naam van uw HomePod. Er verschijnt een vinkje naast om aan te geven dat audio van de Apple TV naar de HomePod wordt gestuurd.

    Image
    Image

Snelkoppeling voor het afspelen van Apple TV via HomePod

Er is een andere, eenvoudigere manier om audio naar de HomePod te sturen, hoewel niet elke Apple TV-app deze snelkoppeling ondersteunt.

  1. Begin met het afspelen van inhoud op een compatibele app op de Apple TV.
  2. Veeg omlaag op de Apple TV-afstandsbediening om het Info Sub titles Audio-menu weer te geven. (Als je dit menu niet ziet wanneer je naar beneden veegt, is de app niet compatibel met deze methode en moet je de andere instructies gebruiken.)
  3. Selecteer Audio.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het Speaker menu de naam van uw HomePod zodat het vinkje ernaast verschijnt. De audio begint te spelen via de HomePod.

    Image
    Image

Wat u nodig hebt om HomePod en een tv aan te sluiten

Om HomePod op een tv aan te sluiten, hebt u het volgende nodig:

  • Een Apple HomePod.
  • Een 4e generatie Apple TV of Apple TV 4K met Bluetooth ingeschakeld.
  • Beide apparaten verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Beide apparaten gebruiken dezelfde Apple ID.

De beperkingen van HomePod en Apple TV

Hoewel het aansluiten van een HomePod op een tv vrij eenvoudig is, is het niet ideaal voor thuisbioscoopgeluid. Dat komt omdat HomePod primair is ontworpen voor audio en geen surround sound-functies ondersteunt.

Voor de beste audio-ervaring met tv en films wilt u een luidsprekeropstelling met surround sound of meerkanaals audio die audio uit meerdere richtingen kan afspelen. Dit zorgt voor een meer meeslepende audio-ervaring, met geluid dat in alle richtingen beweegt, zoals in een bioscoop. Dit kan meestal worden bereikt met een luidspreker aan elke kant van de tv, of met een soundbar met onafhankelijke linker- en rechterluidsprekers.

HomePod ondersteunt geen meerkanaals audio, maar met AirPlay 2 wel stereogeluid. Dat betekent dat hij twee audiokanalen kan leveren (links en rechts). Dit is geweldig voor muziek, maar is nog steeds niet ideaal voor een thuisbioscoopsysteem, dat op zijn minst een 5.1-kanaals systeem zou moeten hebben.

Aanbevolen: