Hoe het iPad Split-toetsenbord te maken

Inhoudsopgave:

Hoe het iPad Split-toetsenbord te maken
Hoe het iPad Split-toetsenbord te maken
Anonim

Wat te weten

  • Houd de Keyboard-toets ingedrukt en selecteer Undock of Split.
  • Of plaats je vingers of duimen in het midden van het toetsenbord en verplaats ze naar beide kanten van het scherm.
  • Om ongedaan te maken, houdt u de Keyboard-toets ingedrukt en selecteert u Dock and Merge. U kunt ook met uw vingers op het toetsenbord drukken.

De mogelijkheid om het toetsenbord van een iPad te splitsen is een van de vele verborgen trucs van de iPhone waar de meeste mensen niets vanaf weten. Als je echt goed bent in typen met je duim op je telefoon, kan deze modus je typen versnellen, zelfs als je de iPad niet op zijn zij houdt.

Een toetsenbord splitsen op iPad

Je kunt het iPad-toetsenbord op twee verschillende manieren splitsen. De eerste methode maakt gebruik van het toetsenbord; de tweede gebruikt je vingers en het scherm.

Een toetsenbord splitsen met de toetsenbordtoetsen

De toetsenbordtoets in de rechterbenedenhoek van het schermtoetsenbord laat het toetsenbord normaal gesproken verdwijnen. Maar als je je vinger erop houdt, verschijnt er een menu). Met dit menu kunt u "het toetsenbord loskoppelen", waardoor het in het midden van het scherm wordt geplaatst, of u kunt het toetsenbord eenvoudig in tweeën splitsen.

Image
Image

Trek het toetsenbord uit elkaar met je vingers en het scherm

Er is een snellere manier om het toetsenbord te splitsen. Je kunt het zelfs met je vingers uit elkaar trekken. Doe dit door uw vingers of duimen in het midden van het toetsenbord te plaatsen en ze vervolgens naar beide kanten van het scherm te bewegen om het toetsenbord virtueel uit elkaar te trekken.

De toevoeging van het virtuele touchpad aan het toetsenbord in iOS 9 maakt dit een beetje lastiger. Als u het virtuele touchpad activeert, herkent de iPad het gebaar om het toetsenbord te splitsen niet. Het is de update naar het huidige iOS waard als je deze functie veel gebruikt.

Als je problemen hebt om het toetsenbord uit elkaar te trekken, kun je proberen de iPad plat op de tafel te leggen en de uitzoombeweging op het toetsenbord te gebruiken. Dit wordt bereikt door uw vingers bij elkaar te plaatsen en vervolgens uit elkaar te bewegen. Als u dit doet met uw hand zo geplaatst dat uw vingers horizontaal over het toetsenbord bewegen wanneer u het gebaar maakt, wordt de gesplitste toetsenbordmodus ingeschakeld. En omdat je het met één hand doet, kan het voor de iPad gemakkelijker zijn om het te herkennen.

Image
Image

De verborgen toetsen op het gesplitste toetsenbord

Apple staat bekend om de kleine dingen die de finishing touch geven aan een product of functie, en dat is niet anders met het gesplitste toetsenbord. Er zijn eigenlijk verborgen toetsen die je kunt gebruiken als je het toetsenbord in de gesplitste modus hebt.

De eerste rij toetsen op de rechter toetsenbordhelft is toegankelijk op het linkertoetsenbord door de plaats in te typen waar de toetsen zouden zijn geweest als het toetsenbord verder zou gaan zonder de splitsing. U kunt dus een Y typen door met uw vinger net rechts van de T te tikken en u kunt een H typen door net rechts van de G te tikken. Dit werkt ook aan de andere kant, zodat u een T kunt typen door op te tikken links van de Y.

Dus als je gewend bent om deze toetsen met een grotere strekking te bereiken tijdens het typen met de duim, zou je dit nog steeds moeten kunnen doen op het gesplitste toetsenbord.

Een gesplitst toetsenbord op iPad repareren

Zodra u klaar bent met het gesplitste toetsenbord, kunt u het toetsenbord op dezelfde manier "opsplitsen" als u het opsplitst.

Methode 1

  1. Houd de toetsenbordtoets ingedrukt om het menu te openen.
  2. Selecteer Dock and Merge om het toetsenbord te combineren en naar de onderkant van het scherm te verplaatsen.
  3. Je kunt ook Samenvoegen selecteren om het toetsenbord te combineren, maar het in het midden van het scherm te houden.

Image
Image

Methode 2

Duw het toetsenbord samen met uw vingers op het scherm. Dit werkt eigenlijk een beetje soepeler dan ze uit elkaar te trekken. Plaats eenvoudig uw wijsvingers op de middelste randen van elke toetsenbordhelft en beweeg uw vingers naar elkaar toe.

Aanbevolen: