De 8 beste gaming-toetsenborden, getest door onze redacteuren

Inhoudsopgave:

De 8 beste gaming-toetsenborden, getest door onze redacteuren
De 8 beste gaming-toetsenborden, getest door onze redacteuren
Anonim

Je kunt videogames spelen op elk toetsenbord, maar een gamingtoetsenbord kan je ervaring aanzienlijk verbeteren. Ze hebben sleutelschakelaars die speciaal zijn afgestemd op snelle responstijden en snelle, repetitieve bewegingen. Ze bevatten kleurrijke achtergrondverlichting die er geweldig uitziet in een donkere kamer en helpen je gaming-hol te verlichten. De beste gaming-toetsenborden van vandaag gaan ook diep in op maatwerk met software waarmee je elke toets kunt herprogrammeren.

Een paar bedrijven produceren zelfs analoge toetsenborden die de reactie van de analoge triggers van een gamepad nabootsen. Dat betekent dat een lichte aanraking van de W-toets je personage of voertuig in een rustig tempo vooruit kan sturen, terwijl een hardere druk ervoor zorgt dat het sneller gaat, waardoor je meer controle hebt tijdens het spelen van een FPS (first-person shooter) of racegame.

Tenzij je een hardcore gamer bent, vinden onze experts dat je de HyperX Alloy Origins moet kopen. Maar er zijn veel gaming-toetsenborden om uit te kiezen, en zelfs de minder indrukwekkende modellen bieden een goede kwaliteit en typgevoel. We hebben verschillende opties onderzocht en getest om je te helpen het beste gamingtoetsenbord te vinden voor je volgende speelsessie.

Beste algemeen: HyperX Alloy Origins full-size bedraad toetsenbord

Image
Image

De HyperX Alloy Origins is een gemakkelijke aanbeveling. Dit eenvoudige, rechttoe rechtaan gaming-toetsenbord legt de basis voor een redelijke prijs.

Bouwkwaliteit is uitstekend. Dit toetsenbord is opgebouwd uit twee aluminium platen met interne toetsenborden ertussen en keycaps bovenop. Aluminium is een veelgebruikt materiaal voor gaming-toetsenborden, maar de Alloy Origins is ongebruikelijk omdat zowel de boven- als onderplaten van metaal zijn. Veel concurrenten besparen kosten door een aluminium blad over een plastic bodem te gooien.

HyperX biedt drie gepatenteerde sleutelschakelaarontwerpen: blauw, aqua en rood. Het blauwe ontwerp biedt de meest tactiele feedback voor een geweldig typgevoel, terwijl het rood is afgestemd voor een snelle, lineaire respons die ideaal is in snelle games. De Aqua-switches vallen tussen deze uitersten in en het is degene die we de meeste mensen aanbevelen. Het is een solide keuze voor dagelijks gebruik, maar voelt ook geweldig in gameplay.

De Alloy Origins is een basistoetsenbord. Het heeft aanpasbare RGB-achtergrondverlichting (rood, groen en blauw), maar mist macrospecifieke (programmeerbare) toetsen, mediaknoppen, een polssteun en andere functies die andere gaming-toetsenborden gemeen hebben. Deze opzet helpt HyperX de prijs laag te houden en uitstekende waarde te leveren.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Bedraad | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Ja

Beste duurzaamheid: Corsair K95 RGB Platinum XT mechanisch gamingtoetsenbord

Image
Image

Onze tests hebben uitgewezen dat Corsair's K95 Platinum XT een high-end toetsenbord is met prestaties en bouwkwaliteit om de premium kosten te rechtvaardigen.

Het stevige frame van geborsteld aluminium is geanodiseerd voor extra bescherming en de toetsen zijn gemaakt van duurzaam plastic.

De Cherry MX Speed-toetsschakelaars op de K95 die we hebben getest (Cherry MX Blue en Cherry MX Brown-schakelaars zijn ook beschikbaar) voelden tactiel en soepel aan. Ze gaven onze tester, Andrew Hayward, een flinke boost aan zijn woorden per minuut.

Afronding van het pakket zijn zes programmeerbare macroknoppen aan de linkerkant en een bevestigbare gedempte polssteun die comfort en ondersteuning biedt tijdens lange sessies. RGB-verlichting op elke toets plus een strook van 19 zones aan de bovenkant voegen flair toe door middel van geavanceerde effecten en animaties.

Hoewel er goedkopere concurrenten op de markt zijn, maken de functies en bouwkwaliteit van de K95 het een goede keuze voor gamers en streamers die zich graag settelen voor een marathonsessie.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Bedraad | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

“Typen voelt vloeiend en soepel aan, met betrouwbaar snelle bediening terwijl je vingers over de toetsen vliegen.” - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste draadloos: Logitech G915 Lightspeed-gamingtoetsenbord

Image
Image

De Logitech G915 Lightspeed vertegenwoordigt het beste van draadloos gamen. Het kan verbinding maken met Logitech's eigen Lightspeed-dongle voor een betrouwbare verbinding met lage latentie (met minimale vertraging). Het toetsenbord ondersteunt ook Bluetooth voor extra gemak.

Het gaat voor een strakke, minimalistische look die slechts 22 millimeter dik is. De bovenkant is gemaakt van aluminium, terwijl de onderkant van gegoten plastic is, en de onopvallende toetsen van het toetsenbord zijn minder prominent aanwezig dan die op andere gaming-toetsenborden. Logitech wedt dat gamers die draadloos gaan, eerder een ontwerp willen dat op een bureau past.

Toch presteert de Logitech G915 Lightspeed waar het telt. De kliktoetsen die we hebben getest, gaven een uitstekend toetsgevoel ondanks een lagere toetsaanslag (kortere afstand om de toetsen helemaal in te drukken) dan andere schakelaarontwerpen. Ze voelden zich ook goed afgesteld voor snel, repetitief gebruik, wat goed nieuws is als je midden in een Call of Duty: Warzone-wedstrijd op de revive-toets drukt.

Dit is een draadloos toetsenbord, dus het heeft een ingebouwde oplaadbare batterij. Logitech zegt dat het goed is voor ten minste 30 uur gebruik met de RGB-achtergrondverlichting aan, wat bij onze tests waar bleek te zijn. Aan de andere kant mist het een polssteun. Dat lijkt een vergissing gezien de prijs.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloze ontvanger / Bluetooth | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Ja

“Deze high-end optie is superslank en heeft onopvallende toetsen die het midden houden tussen traditionele toetsenborden en laptoptoetsen.” - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste voor gemengd gebruik: Razer Pro Type

Image
Image

Razer's Pro Type is ontworpen voor gamers die een geweldig draadloos mechanisch toetsenbord willen voor verschillende doeleinden. Het combineert een slank, professioneel ontwerp met de mechanische oranje schakelaar van Razer. De oranje schakelaar is afgestemd op forse tactiele feedback (lichte weerstand bij toetsaanslagen) maar blijft responsief genoeg voor iedereen behalve de meest competitieve spelers.

De Pro Type is draadloos en maakt verbinding via een eigen dongle (een kleine draadloze ontvanger) of via Bluetooth. We hadden geen problemen met de latentie of betrouwbaarheid tijdens onze tests. Razer's Pro Type schiet een beetje kort in de levensduur van de batterij en claimt slechts 12 uur met de achtergrondverlichting aan. Dat zit achter de Logitech G915 Lightspeed. Over de achtergrondverlichting gesproken, deze is alleen beschikbaar in het wit: geen aanpasbare RGB hier.

Je kunt echter al het andere aanpassen dankzij Razer's Synapse-software. Het biedt een groot aantal opties, waaronder uitgebreide macrofuncties waarmee u meerdere acties of toetsaanslagen aan een enkele toets kunt toewijzen. Geen enkele concurrent kan de flexibiliteit van de software van Razer evenaren.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloos | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Nee

Beste budget: SteelSeries Apex 3

Image
Image

De SteelSeries Apex 3 is een solide gamingtoetsenbord dat alle basisfuncties dekt tegen een lage prijs.

Het biedt niet de mechanische toetsschakelaars waar veel gamers de voorkeur aan geven, maar producttester Andy Zahn ontdekte dat de membraanschakelaars van de Apex 3 goed presteren naast mechanische alternatieven. Ze voelden zich responsief en gaven bevredigende feedback. SteelSeries beoordeelt de toetsen voor een redelijk duurzame 20 miljoen toetsaanslagen, en ze hebben het voordeel dat ze veel stiller zijn dan de meeste mechanische schakelaars.

Net als zijn prestaties, is het ontwerp van de Apex 3 indrukwekkend voor de prijs. Het chassis (behuizing) is licht en strak en geeft toch een premium look en feel. De RGB-verlichting met tien zones is minder intens dan op andere modellen en heeft reactieve effecten voor onder meer Minecraft- en Discord-waarschuwingen.

De IP32-classificatie van het toetsenbord belooft enige bescherming tegen stof en puin en het vermogen om een klein ongeluk te overleven. Deze duurzaamheid is handig omdat de Apex 3 compatibiliteit met Xbox- en PlayStation-consoles adverteert en meer zou kunnen worden gebruikt in woonruimtes waar ongevallen waarschijnlijk zijn.

Type: Membraan | Connectiviteit: Bedraad | RGB: Tien zones | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

"Het zit niet helemaal bij de Corsair K100 qua comfort, maar het komt schrikbarend dichtbij, gezien het enorme prijsverschil." - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste ontwerp: ROCCAT Vulcan 122 AIMO

Image
Image

De Roccat Vulcan 122 Aimo is een prachtige kit die verkrijgbaar is in een opvallend wit en zilver kleurenschema. Hoewel het verre van het enige beschikbare wit-zilveren toetsenbord is, gaat het een stap verder met een slank, futuristisch ontwerp dat rechtstreeks uit een sciencefictionfilm lijkt te komen.

De LED-lampjes per toets van het toetsenbord, ondergebracht in transparante schakelaars, knallen zelfs meer dan op een zwart frame. Het intelligente verlichtingssysteem Aimo van het bedrijf Roccat stuurt de RGB-effecten aan, waardoor 16,8 miljoen kleuren mogelijk zijn.

Hoewel we dit toetsenbord aanbevelen vanwege zijn stijl, is de Vulcan 122 een praktische keuze, perfect voor gaming en dagelijks gebruik. De verhoogde toetsen maken het gemakkelijk om stof van de onderkant te verwijderen en het toetsenbord er geweldig uit te laten zien. Een bevestigbare polssteun is inbegrepen en kan helpen om uw polsen in een comfortabelere hoek te houden, maar het is ook een zwak punt: de polssteun is te hard en voelt goedkoop aan.

Desalniettemin is typen op het toetsenbord comfortabel. Roccat koos ervoor om zijn eigen mechanische schakelaars te gebruiken met een bedieningspunt van 1,8 millimeter (wanneer een toetsaanslag wordt geregistreerd) en een totale slag van 3,6 millimeter (de afstand vanaf de eerste keer drukken helemaal naar beneden). Ze zijn tactiel, snel en stil.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Bedraad | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

Beste uitspatting: Razer Huntsman V2 analoog gaming-toetsenbord

Image
Image

De Razer Huntsman V2 Analog verlegt de grenzen van wat een gamingtoetsenbord kan doen.

De optisch-analoge toetsen functioneren als alle andere bij normaal gebruik, maar kunnen de positie van de toets nauwkeurig registreren over de reislengte. Deze functionaliteit is vergelijkbaar met de trigger op een console-gamepad en je kunt de Razer Huntsman V2 Analog in sommige titels als een gamepad gebruiken. Een lichte druk op een toets stuurt je personage op een wandeling, terwijl een zware druk ze in een sprint breekt. De optisch-analoge toetsen kunnen in het begin vreemd aanvoelen, maar we vonden ze prettig tijdens lange sessies.

Razer's Synapse-software, die uitstekende aanpassingsmogelijkheden biedt op andere Razer-toetsenborden, gebruikt de optisch-analoge functie om verschillende acties toe te wijzen aan lichte of zware toetsaanslagen en meerdere acties aan een enkele toets te binden. De aanpassing van het toetsenbord is zo uitgebreid dat het nieuwe eigenaren kan verwarren.

Hoewel dit een duur toetsenbord is, voelt het goed. Het ontwerp ziet er eenvoudig uit maar heeft een uitstekende aandacht voor detail; het dikke, stevige plastic doet denken aan ouderwetse IBM-toetsenborden. De massieve polssteun is als een kussen voor je handen. Deze eigenschappen maken de Razer Huntsman V2 Analog een uitstekend toetsenbord voor dagelijks gebruik en serieus gamen.

Type: Analoog Optisch Mechanisch | Connectiviteit: Bedraad | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

Beste 60 procent: HyperX Alloy Origins 60-toetsenbord

Image
Image

De HyperX Alloy Origins 60, in wezen een miniatuurversie van onze topkeuze, biedt een volledig aluminium chassis dat stevig aanvoelt vanwege zijn compacte formaat en betaalbare prijs. Het gevoel en de bouwkwaliteit zijn vergelijkbaar met die van zijn grote broer, maar de Alloy Origins 60 is betaalbaarder en neemt minder ruimte in beslag op je bureau.

Dit toetsenbord verkleint zijn omvang door alles rechts van de Enter-toets te dumpen, inclusief het Numpad (numeriek toetsenblok). We misten die toetsen in bepaalde applicaties die ze gebruikten voor snelkoppelingen, maar waardeerden het om de muis dicht bij het toetsenbord te houden. Het zou voor sommigen de spanning kunnen verminderen, door enkele uren heen en weer te reiken. De meeste sneltoetsen zijn nog steeds toegankelijk via de overige toetsen en een functieschakelaar; ze zijn alleen ingewikkelder om te activeren.

We vonden de aangepaste rode schakelaars van HyperX ook leuk voor gamen en niet-gamingdoeleinden. De lineaire schakelaars zijn snel en reageren met een bescheiden bedieningskracht van 45 g (hoe hard je moet drukken), en ze voelen licht en soepel aan door alle 3,8 millimeter veerweg (de afstand van de eerste tot volledige toetsaanslag). Al met al is de Alloy Origins 60 een veelzijdig, efficiënt gamingtoetsenbord.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Bedraad | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Nee | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Nee

"Ik ben verliefd, maar ja, ik mis de navigatietoetsen, vooral als ik sneltoetsen gebruik in video- en fotobewerkingssoftware." - Matthew Smith, producttester

Image
Image

De HyperX Origin Alloy (bekijk bij Amazon) is een fantastisch gamingtoetsenbord dat onverslaanbare waarde biedt. De bouwkwaliteit en het typen voelen rivaliserende alternatieven die twee keer zo duur zijn. Degenen die op zoek zijn naar een duurzamere optie met veel functies, geven misschien de voorkeur aan de Corsair K95 RGB Platinum XT (bekijk bij Amazon).

Waar u op moet letten bij de beste gamingtoetsenborden

Schakelaars

Het specifieke type schakelaar dat door een toetsenbord wordt gebruikt, bepa alt het toetsgevoel. Vooral mechanische schakelaars staan erom bekend een verscheidenheid aan opties te bieden voor verschillende gebruikssituaties en smaken.

Er zijn tientallen toetsschakelaars beschikbaar, maar de meeste vallen in drie categorieën: clicky, tactiel en lineair. Clicky-schakelaars vereisen de meeste kracht en maken het meeste geluid, wat zorgt voor een ouderwetse ervaring. Tactiele schakelaars voelen stevig en fors aan als ze worden ingedrukt, maar minder dan Clicky-schakelaars en maken minder geluid. Lineaire schakelaars voelen soepel, licht aan en maken weinig geluid.

Software

Bij bijna alle gaming-toetsenborden kun je de kleur van de achtergrondverlichting en de functie van specifieke toetsen aanpassen. U kunt dit regelen via een softwarehulpprogramma dat u naar uw computer moet downloaden. Het is verstandig om dit hulpprogramma te bekijken voordat u een aankoop doet. Sommige bedrijven ondersteunen Mac niet, terwijl andere hun software alleen via de Microsoft Store leveren.

Image
Image

Bouwkwaliteit

De meeste toetsenborden hebben een gegoten plastic chassis met een dun aluminium erop gelijmd. Dit is in de meeste gevallen prima, maar gamers die een spijkerhard toetsenbord willen, moeten op zoek naar opties met een volledig metalen behuizing of een flinke, dikke plastic behuizing. De HyperX Alloy Origin verdient onze topaanbeveling, deels vanwege zijn volledige aluminium behuizing, die stijver en duurzamer aanvoelt dan de meeste alternatieven.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een membraan en een mechanische schakelaar?

    Een mechanische schakelaar gebruikt een fysiek, mechanisch mechanisme (zoals een veer) om weerstand te bieden. De afstemming van het mechanisme zorgt voor toetsgevoel en tactiele feedback. Een membraanschakelaar gebruikt een rubberen koepel voor weerstand en klapt in bij toetsaanslagen. Deze spanning geeft nog steeds enig tastbaar gevoel, maar niet zoveel vergeleken met een mechanische schakelaar.

    Welk formaat toetsenbord moet je nemen?

    De drie meest voorkomende lay-outs zijn full-size, tenkeyless en 60 procent. Toetsenborden van volledige grootte hebben een numeriek toetsenblok met tien toetsen, wat ze natuurlijk de breedste optie maakt. Toetsenborden zonder toetsen laten het numpad achterwege voor een compacter uiterlijk, terwijl 60 procent toetsenborden alles rechts van de Enter-toets laten vallen om een zeer kleine footprint te bereiken. Er is geen goed of fout antwoord. Uw keuze komt neer op persoonlijke voorkeur.

    Wat is RGB en waarom zou het je iets kunnen schelen?

    RGB-verlichting (rood, groen, blauw) staat synoniem voor gaminghardware en randapparatuur. RGB-verlichting omvat rode, groene en blauwe LED-lampjes onder elke toets. Door ze in specifieke combinaties in of uit te schakelen, kan een toetsenbord miljoenen kleurvariaties bereiken. RGB heeft geen functioneel voordeel ten opzichte van een achtergrondverlichting die een enkele kleur ondersteunt, maar RGB heeft vaak de voorkeur vanwege de aanpassing en het aantrekkelijke uiterlijk.

Over onze vertrouwde experts

Matthew S. Smith houdt zich sinds 2007 bezig met consumenten- en gamingtechnologie. Voorheen de hoofdredacteur van recensies bij Digital Trends, heeft hij honderden desktops, laptops, monitoren, toetsenborden, muizen en andere behandeld, getest en beoordeeld PC-randapparatuur.

Andy Zahn beoordeelt sinds 2019 pc's, laptops, gameconsoles en accessoires voor Lifewire. Naast een obsessie voor gadgets en technologie, is hij een fervent reiziger, buitenmens en fotograaf. Andy heeft verschillende gaming-toetsenborden op onze lijst getest.

Andrew Hayward is een Lifewire-schrijver die in 2006 begon met het behandelen van technologie en videogames. Sindsdien heeft hij bijgedragen aan tientallen publicaties, waaronder TechRadar, Polygon en Macworld. Hij heeft een aantal van de gaming-toetsenborden op deze lijst beoordeeld.

Aanbevolen: