De 7 beste gaming-telefoons, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 7 beste gaming-telefoons, getest door Lifewire
De 7 beste gaming-telefoons, getest door Lifewire
Anonim

Mobiel gamen is tegenwoordig veel verder gegaan dan Candy Crush en Angry Birds, en de beste gaming-telefoons zijn daar een bewijs van. Games met een omvang, complexiteit en visuele kwaliteit die voorheen voorbehouden waren aan thuisconsoles, kunnen nu overal worden gespeeld, op een apparaat dat in je zak past - en een apparaat waarmee je ook kunt bellen, foto's kunt maken en je dag kunt bijhouden - het dagelijkse leven georganiseerd.

Als je van plan bent veel mobiele games te spelen, met name high-end moderne titels met veel 3D-graphics, heb je een telefoon met veel verwerkingskracht nodig. Je hebt voldoende opslagruimte nodig voor je downloads en voldoende batterijduur om onderweg te blijven. Elk van de beste smartphones zou over het algemeen geen probleem moeten hebben met al het bovenstaande, hoewel ze vaak een hoge prijs hebben. Een belangrijke keuze zal waarschijnlijk zijn tussen een iOS- of Android-besturingssysteem, elk met unieke voordelen voor hun functies, app-winkels en services.

En dan zijn er telefoons die speciaal zijn gemaakt voor gaming, gebouwd met gamergerichte ontwerpen, extra knoppen, hoge verversingssnelheden, koelsystemen en andere extra's. De selectie is op dit moment niet enorm, maar ze zijn er om aan je behoeften te voldoen als gamen je prioriteit is. Bekijk onze lijst met de beste gaming-telefoons en kijk of een van deze formidabele apparaten je aanspreekt.

Beste algemeen: Asus ROG Phone 5

Image
Image

Als onderdeel van het merk Republic of Gamers (ROG) van gaminghardware en -randapparatuur, heeft Asus de volgende logische stap gezet op het gebied van gaming-smartphones, en de resultaten zijn ronduit indrukwekkend. De ROG Phone 5 draait op een razendsnel Qualcomm Snapdragon 888 5G mobiel platform, met tot 16GB RAM en 256GB opslagruimte (een Ultimate-model wordt geleverd met 18GB RAM en 512GB opslag).

Elke configuratie die je kiest, is meer dan genoeg om elk spel aan te kunnen. En het 6,78-inch scherm van 2446 x 1080 pixels biedt meer dan alleen een groot beeld: het is een helder, levendig Samsung AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 144 Hz, ontworpen om alle actie er soepel en duidelijk uit te laten zien. Hoewel de hardware hard werkt, blijft de telefoon koel en gaat hij verrassend lang mee op de batterij. Als je bijna leeg raakt, kun je hem in minder dan een uur snel volledig opladen, hoewel draadloos opladen niet wordt ondersteund.

De software van de ROG Phone 5, gebouwd rond het Android 11-besturingssysteem, is evenzeer op maat gemaakt voor gamers. Met de Game Genie-interface van Asus kun je gedetailleerde instellingen voor elke game of app weergeven en aanpassen, inclusief het toewijzen van aanraakbedieningen aan een fysieke controller, zelfs voor games die er normaal geen ondersteuning voor bieden. U kunt ook ingangen toewijzen aan de handige AirTriggers: ultrasone aanraaksensoren aan de zijkanten van de telefoon.

Over het algemeen zit de ROG Phone 5 boordevol functies die zijn ontworpen om de game-ervaring te verbeteren, van het sterke geluid geleverd door twee naar voren gerichte luidsprekers, tot oplaadpoorten die je grip niet belemmeren, tot het brede scala van gamingaccessoires die het ondersteunt. Het is echter moeilijker te verkopen als een pure smartphone buiten gaming, met zijn relatief grote formaat en gewicht, middelmatige camerakwaliteit en hoge prijs.

Besturingssysteem: Android 11 | Schermgrootte: 6,78 inch | Resolutie: 2446 x 1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 888 | RAM: 8GB-16GB | Opslag: 128GB-256GB | Camera: 24MP voor, 64MP achter | Batterijcapaciteit: 6.000 milliampère-uur

Beste waarde: Nubia RedMagic 6

Image
Image

De beste gaming-telefoons hebben de krachtigste mobiele hardware nodig, en dat heeft vaak een hoge prijs. Hoewel de Nubia RedMagic 6 niet goedkoop is, biedt hij gamers wel een aantal zeer indrukwekkende prestaties en functies voor relatief lage kosten.

Je kunt niet veel meer vragen dan een Qualcomm Snapdragon 888 met 12 GB RAM, verhoogd tot 16 GB met de Pro-versie. Je kunt gemakkelijk genieten van elke 3D-game die er is, met een op ventilatoren gebaseerd actief koelsysteem dat ervoor zorgt dat het apparaat niet te heet in je handen wordt (hoewel het een beetje luidruchtig kan worden als de ventilator aanslaat).

De RedMagic 6 beknibbelt ook niet op het scherm, met een 6,8-inch, 2400 x 1080-pixel AMOLED-scherm met een supervloeiende verversingssnelheid van 165 Hz voor games die dit ondersteunen. Dat is sneller dan elke andere telefoon die momenteel op de markt is.

Om je gameplay naar een hoger niveau te tillen, is er een paar aanraakgevoelige schoudertriggerknoppen die je voor vrijwel elk spel kunt programmeren. Om je verbonden te houden voor online spelen, ondersteunt de RedMagic 6 niet alleen 5G, maar ook de nieuwe Wi-Fi 6E-standaard, die kan profiteren van een derde band-6GHz-voor lagere latentie en verhoogde stabiliteit.

De telefoon draait op Android 11 als kernbesturingssysteem, met de Google Play Store en andere Google-apps die je zou verwachten. Het RedMagic-besturingssysteem dat erop is gebouwd, heeft echter wat navigatie- en laadeigenaardigheden die sommige gebruikers kunnen storen. Toegevoegd aan zijn niet-indrukwekkende camerakwaliteit, is de RedMagic 6 misschien niet de telefoon voor iedereen, maar voor mobiele gamers is het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Besturingssysteem: RedMagic OS 4 (Android 11) | Schermgrootte: 6,8 inch | Resolutie: 2400 x 1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 888 | RAM: 12GB | Opslag: 128GB | Camera: 8MP voor, 64/8/2MP achter | Batterijcapaciteit: 5, 050 milliampère-uur

Beste iOS: Apple iPhone 12 Pro Max

Image
Image

Als je een fan bent van Apple-producten, en iPhones in het bijzonder, weet je waarschijnlijk heel goed dat ze enkele van de beste telefoons voor elk doel vertegenwoordigen. Van de huidige line-up is de iPhone 12 Pro Max de grootste, brutaalste en duurste van allemaal, en hij heeft alle elementen die hem tot een geweldig spelapparaat maken. Apple's eigen aangepaste A14 Bionic-chip is een zeer geavanceerd systeem dat een CPU, GPU en Neural Engine combineert tot de snelste mobiele processor die je vandaag zult vinden.

Er zijn massa's games beschikbaar in de App Store van Apple, evenals de Apple Arcade-abonnementsservice, en de iPhone 12 Pro Max kan er zonder moeite doorheen razen. Je kunt ook langer blijven spelen dankzij de uitstekende batterijduur die langer meegaat dan zijn kleinere iPhone-tegenhangers.

Het meest opvallende verschil tussen de iPhone 12 Pro Max en andere modellen is de grootte, waarbij geen enkele andere iPhone een Super Retina XDR-display biedt met een diagonaal van 6,7 inch. Het ziet er oogverblindend helder en soepel uit, zelfs bij de standaard verversingssnelheid van 60 Hz - een lagere snelheid dan wat je kunt vinden op Android-concurrenten en speciale gaming-telefoons.

Je zult ook geen andere gamergerichte functies vinden, zoals triggerknoppen, vloeistofkoeling of grafische optimalisatiesoftware. Wat je wel krijgt, is een zeer krachtige, elegante telefoon voor dagelijks gebruik met superieure foto- en videomogelijkheden - die toevallig ook een van de beste is in het uitvoeren van games.

Besturingssysteem: iOS 14 | Schermgrootte: 6,7 inch | Resolutie: 2778 x 1284 | Processor: Apple A14 Bionic | RAM: 6GB | Opslag: 128GB-512GB | Camera: Dual 12MP voor, Quad 12MP achter | Batterijcapaciteit: 3, 687 milliampère-uur

“Met 63 procent betere single-core en 28 procent betere multi-core prestaties dan zelfs de Galaxy Note20 Ultra, een duurdere, eersteklas Android-telefoon, is het mobiele snelheidsvoordeel van Apple groter uitgesproken dan ooit.” - Andrew Hayward, producttester

Beste budget iOS: Apple iPhone SE (2020)

Image
Image

De premium-reputatie van Apple's iPhones komt meestal met premium prijspunten, maar de iPhone SE (nu in de 2e iteratie) heeft bewezen een populair, betaalbaar model te zijn dat heel weinig opoffert in kwaliteit. Een gebied waar het terugscha alt, is het scherm, met een 4,7-inch scherm van 1334 x 750 pixels dat klein lijkt naast de imposante schermen van de meeste op gaming gerichte telefoons. Het is echter nog steeds een fantastisch uitziend Retina HD-scherm, met als extra voordeel dat het veel gemakkelijker in je zak past en in één hand vasthoudt.

De iPhone SE werkt ook niet op de absoluut nieuwste en beste Apple-processor, maar je gamesessies zullen nauwelijks het verschil voelen. De A13 Bionic-chip is dezelfde die wordt gebruikt in de iPhone 11 Pro, alleen een generatie achter op de topmodellen. Het is nog steeds schrikbarend snel, zelfs in vergelijking met concurrerende apparaten met meer RAM.

De instaptelefoon doet nog een paar andere concessies, waaronder een iets kortere batterijduur en een gebrek aan 5G-netwerkconnectiviteit. Maar je krijgt nog steeds tal van functies die iPhone-gebruikers zijn gaan waarderen, waaronder een sterke set camera's en de gebruiksvriendelijke iOS 14-interface.

Je krijgt ook toegang tot Apple Arcade, dat onbeperkte toegang biedt tot een groeiende verzameling games voor slechts $ 5 per maand. Als je graag een breed assortiment aan nieuwe en klassieke games uitprobeert, kan het net zo'n verrassende waarde hebben als de iPhone SE zelf.

Besturingssysteem: iOS 14 | Schermgrootte: 4,7 inch | Resolutie: 1334 x 750 | Processor: Apple A13 Bionic | RAM: 3GB | Opslag: 64GB-256GB | Camera: 7MP voor, 12MP achter | Batterijcapaciteit: 1, 821 milliampère-uur

Beste Android: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Image
Image

Als je op zoek bent naar een multifunctionele Android-telefoon die niet per se is gebouwd om te gamen, kan Samsung's Galaxy Note20 Ultra 5G het zeker allemaal. Krabbel notities en krabbels met de kenmerkende S Pen van de Note-lijn, een precieze en handige stylus die in de onderkant van de telefoon is geplaatst. Maak schitterende foto's en tot 8K video met een high-end trio camera's met een ultragroothoeklens van 108 MP en een onderscheidende 5x optische (50x digitale) zoomlens. Het is een telefoon voor diegenen die veel dollars willen betalen om een heleboel telefoon te krijgen.

Als het tijd is om je game te starten, is het Qualcomm Snapdragon 865+ mobiele platform van de Note20 Ultra 5G met 12 GB RAM ongeveer net zo krachtig als maar kan. En hoewel het gigantische scherm de telefoon een beetje onhandelbaar maakt tijdens dagelijks gebruik, is het 6,9-inch AMOLED-scherm geweldig om alle actie en details in die grafisch intensieve games te laten zien.

Je kunt ook de 120Hz-instelling inschakelen voor vloeiendere animaties en reactievermogen, hoewel deze da alt tot 1080p in plaats van de volledige resolutie van 3088 x 1440 pixels. Voor gamen op een nog groter scherm kun je met Samsungs DeX-interface het scherm van je telefoon naar een monitor of tv casten.

Er is ook een nieuwe manier van gamen beschikbaar voor Android-gebruikers die zich abonneren op Xbox Game Pass Ultimate, waarmee je meer dan 100 toptitels vanuit de cloud naar je mobiele apparaat kunt streamen. Het maakt de verwerkingskracht van de Note20 Ultra 5G overbodig, maar de telefoon kan nog steeds profiteren van de Wi-Fi 6- en 5G-mogelijkheden voor snelle connectiviteit met lage latentie.

Besturingssysteem: Android 10 | Schermgrootte: 6,9 inch | Resolutie: 3088 x 1440 | Processor: Qualcomm Snapdragon 865+ | RAM: 12B | Opslag: 128GB-512GB | Camera: 10MP voor, 12/108/12MP achter | Batterijcapaciteit: 4.500 milliampère-uur

Je zou dit nooit verwarren met een goedkope, budgetvriendelijke telefoon, en dat is zeker opzettelijk.” - Andrew Hayward, producttester

Beste functies: OnePlus 9 Pro

Image
Image

De toonaangevende vlaggenschip-smartphones van Apple en Samsung hebben nu te maken met zware concurrentie in de nieuwste telefoons van OnePlus, en de volledig uitgeruste OnePlus 9 Pro is het overwegen van een gamer waard. De 5G-compatibele telefoon kan qua prestaties met vrijwel alle andere tippen met zijn snelle Qualcomm Snapdragon 888 CPU en 12 GB RAM. Het 6,7-inch AMOLED-scherm is gedurfd en helder, met een resolutie van 1440 x 3216 pixels die de dichtheid op een zeer scherpe 525 pixels per inch (ppi) brengt.

Bovendien kan het die hoge resolutie weergeven met een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor gameplay met snelle actie veel soepeler wordt en aanraakbedieningen responsiever. Het Pro-model in het bijzonder beschikt over een optimalisatietechnologie die de verversingssnelheid dynamisch verlaagt tot slechts 1 Hz, afhankelijk van de app die u gebruikt. Het is een grote boost voor de levensduur van de batterij als je geen games speelt.

Over het algemeen is de levensduur van de batterij van de OnePlus 9 Pro niet per se opmerkelijk. Maar waar het wel opv alt, is hoe snel de batterij weer kan worden opgeladen als deze bijna leeg is. Het bekabelde opladen van 65 watt kan de telefoon in een half uur vullen, en 50 watt draadloos opladen (via een speciale oplader van OnePlus) kan het in ongeveer 45 minuten doen. Dat zijn snelheden die ongeveer twee keer zo hoog zijn als wat andere toptelefoons bieden.

Een ander kenmerk dat OnePlus sterk benadrukt in zijn nieuwste telefoons, is een verbeterd camerasysteem dat het resultaat is van een samenwerking met het gerespecteerde cameramerk Hasselblad. Tussen de vier achterste lenzen en krachtige fotografiesoftware is de upgrade merkbaar: foto's komen uit met indrukwekkende details en rijke, natuurlijke kleuren.

Besturingssysteem: OxygenOS (Android 11) | Schermgrootte: 6,7 inch | Resolutie: 3216 x 1440 | Processor: Qualcomm Snapdragon 888 | RAM: 12B | Opslag: 256GB | Camera: 16MP voor, 48/50/8/2MP achter | Batterijcapaciteit: 4.500 milliampère-uur

De ROG Phone 5 (bekijk bij Amazon) is een formidabele mobiele machine die alles biedt wat je zou kunnen vragen in een krachtige hardware voor een gaming-telefoon, een groot en responsief scherm, extra triggerknoppen en tal van andere functies en accessoires om je spel te verbeteren.

Als je op zoek bent naar een alledaagse telefoon die niet speciaal is gebouwd voor gamen, zijn reguliere telefoons zoals de Apple iPhone 12 Pro Max (bekijk op Amazon) uitgerust met razendsnelle processors om zelfs de meest geavanceerde mobiele titels aan te kunnen.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang is een Lifewire-schrijver en recensent die begon met het behandelen van technologie in 2007, toen de originele iPhone werd uitgebracht. Tegenwoordig doet hij het grootste deel van zijn gamen op zijn telefoon, meestal met meerdere titels tegelijk.

Andrew Hayward schrijft sinds 2006 over technologie en gaming. Naast het beoordelen van telefoons en games voor Lifewire, heeft hij ook bijgedragen aan publicaties zoals TechRadar, Stuff, Polygon en Macworld.

FAQ

    Welke telefoons zijn goed voor PUBG Mobile? Hoe zit het met Call of Duty Mobile of Fortnite?

    De mobiele versies van populaire Battle Royale-games vereisen veel verwerkingskracht om hun intensieve graphics en gameplay aan te kunnen, dus een krachtige telefoon zoals die op deze lijst is ideaal. Oudere en goedkopere telefoons kunnen mogelijk spelen met instellingen van lagere kwaliteit, maar zullen last hebben van een zenuwachtige ervaring bij lagere framesnelheden. Houd er ook rekening mee dat je meerdere GB's aan ruimte nodig hebt om elke game te downloaden. En Fortnite is verwijderd uit app stores, dus je moet extra stappen nemen om het te spelen.

    Welke controllers werken met telefoons?

    Er zijn tal van universele gamecontroller-accessoires te koop die verbindingen ondersteunen met vrijwel elk modern besturingssysteem voor smartphones. Zelfs sommige consolecontrollers, zoals die van de Xbox One, kunnen via Bluetooth verbinding maken met telefoons. Je kunt ook controllers vinden die rechtstreeks op je telefoon worden vastgeklikt, waaronder controllers die speciaal zijn gemaakt voor gaming-telefoons om extra knoppen, koelvermogen en andere handige functies toe te voegen.

Aanbevolen: