ICloud Private Relay: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

ICloud Private Relay: wat het is en hoe het te gebruiken
ICloud Private Relay: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Schakel iCloud Private Relay in door naar Settings > uw naam > iCloud > Private Relay te gaan> verplaats de schuifregelaar naar aan/groen.
  • iCloud Private Relay maskeert uw IP-adres en browse-activiteit door uw internetverkeer door twee servers te leiden.
  • Private Relay vereist iOS 15 en hoger en een betaald iCloud+ account.

Apple's iCloud Private Relay maakt deel uit van het voortdurende streven van het bedrijf om de privacy en veiligheid van gebruikers te verbeteren en te voorkomen dat gebruikers worden gevolgd door adverteerders en websites. Leer alles over iCloud Private Relay - hoe het werkt, hoe je het gebruikt en hoe je het krijgt - in dit artikel.

Wat is Apple Private Relay?

iCloud Private Relay is een privacygerichte functie van iCloud+ die op dezelfde manier werkt als een VPN om het IP-adres en het browsegedrag van een apparaat te verbergen voor degenen die er toegang toe willen hebben, zoals adverteerders.

Private Relay werkt op de iPhone, iPod touch, iPad en Mac. Het vereist iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey of hoger. Het vereist ook een iCloud+-account, de naam voor elk betaald iCloud-account.

Bij de lancering is Private Relay niet beschikbaar in sommige landen, waaronder China, Wit-Rusland, Colombia, Egypte, Kazachstan, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Turkmenistan, Oeganda en de Filippijnen.

Hoewel enigszins verwant, is iCloud Private Relay niet hetzelfde als Private Browsing, advertentieblokkering, verminderde advertentietracking of App Tracking Transparency.

Hoe werkt iCloud Private Relay?

Als iCloud Private Relay is ingeschakeld, wordt al het internetverkeer van Safari via twee servers geleid voordat de gebruiker is verbonden met de site die hij wil bezoeken. Apple beheert de ene server en een derde partij beheert de andere. De gebruiker kan bepalen of het IP-adres van zijn apparaat een benadering is van zijn werkelijke locatie of dat het alleen zijn land en tijdzone deelt.

Hoewel dit vergelijkbaar is met een traditionele VPN, biedt Private Relay niet alle VPN-functies. Het staat bijvoorbeeld niet toe dat gebruikers zich in een ander land lijken te bevinden om regionale beperkingen op inhoud zoals een VPN te omzeilen.

Klaar om het uit te proberen? Volg deze stappen om iCloud Private Relay in te schakelen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op Privé relais.
  5. Verplaats de Private Relay schuifregelaar naar aan/groen.
  6. Om uw privé-relay-instellingen aan te passen, tikt u op IP-adreslocatie.
  7. Op het scherm IP-adreslocatie heeft u twee opties:

    • Algemene locatie behouden: Hierdoor weten websites ongeveer waar u zich bevindt wanneer u Private Relay gebruikt. Je exacte locatie is nog steeds beveiligd, maar met deze instelling kun je locatiespecifieke inhoud en functies krijgen.
    • Gebruik land en tijdzone: Wilt u meer privacy? Deze instelling deelt alleen uw land en tijdzone, maar geen andere specifieke locatiegegevens. Dit kan problemen veroorzaken voor locatieafhankelijke functies en sites, maar het is meer privé.
    Image
    Image

Is privé-estafette gratis?

Private Relay is niet gratis, maar is inbegrepen bij alle andere functies van iCloud+. Om iCloud+ te krijgen, kun je je aanmelden voor het goedkoopste iCloud-account - slechts $ 0,99 / maand in de VS, vanaf dit moment - hoewel elk betaald iCloud-account in aanmerking komt. Andere iCloud+-functies omvatten alle eerdere betaalde iCloud-functies zoals verbeterde opslag, plus op privacy gerichte wegwerp-e-mailadressen en video-opslag voor HomeKit-compatibele camera's voor thuisbeveiliging.

U kunt zich niet op zichzelf abonneren op iCloud Private Relay. De enige manier om toegang te krijgen is door te betalen voor een bepaald niveau van iCloud-service.

Werkt Private Relay alleen in Safari?

Ja. De enige browser die momenteel iCloud Private Relay ondersteunt, is Safari. Dat betekent dat zelfs als je Private Relay hebt ingeschakeld, maar je Chrome of een andere browser gebruikt, je privacy er niet door wordt beschermd. Als u functies van het VPN-type wilt gebruiken met een andere browser dan Safari, moet u zich aanmelden voor een afzonderlijke VPN-service.

FAQ

    Hoe houd ik privéfoto's uit iCloud?

    U kunt iCloud-foto's uitschakelen. Ga naar Instellingen > Apple ID-banner > iCloud > Foto'sen zet de schakelaar iCloud-foto's op Uit.

    Hoe maak ik mijn iCloud-agenda privé?

    Je kunt stoppen met het delen van je agenda. Selecteer het pictogram voor delen rechts van de naam van de agenda in de zijbalk. Als u wilt stoppen met delen met één persoon, selecteert u de naam van de persoon en kiest u Persoon verwijderen > Verwijderen > OK Als u wilt stoppen met delen met iedereen, maakt u het vakje Openbare agenda leeg en kiest u OK > Stop Sharing

Aanbevolen: