Wat is een diskettestation?

Inhoudsopgave:

Wat is een diskettestation?
Wat is een diskettestation?
Anonim

De diskettedrive is een stuk computerhardware dat gegevens leest van en gegevens schrijft naar een kleine schijf. Het meest voorkomende type is de 3,5-inch schijf, gevolgd door onder andere de 5,25-inch schijf.

De diskette was de primaire methode om gegevens tussen computers over te dragen en externe back-ups van bestanden te maken, van het einde van de 20e eeuw tot het begin van de 21e eeuw. Voor het grootste deel is het diskettestation nu volledig verouderd.

Image
Image

Dit oudere opslagapparaat is vervangen door andere draagbare apparaten en ingebouwde computerhardware, niet alleen omdat ze vaker voorkomen en daarom compatibel zijn met andere apparaten, maar ook omdat ze beter in staat zijn en veel meer gegevens kunnen opslaan.

Het optische schijfstation dat wordt gebruikt voor dvd's, cd's en Blu-rays, is een veelgebruikt stuk hardware dat het diskettestation heeft vervangen. Hoewel, zelfs de optische drive neigt weg ten gunste van solid-state technologie.

De diskettedrive heeft ook andere namen, zoals diskettedrive, diskdrive, diskette, diskettedrive, 3,5"-drive en 5,25"-drive.

Belangrijke feiten over diskettestations

Hoewel het nog steeds een onderdeel is van sommige bestaande computers, zijn diskettestations in wezen verouderd en vervangen door goedkope flashdrives en andere draagbare mediastations. Een diskettestation is niet langer standaarduitrusting in nieuwe computersystemen.

Traditionele diskettestations die in een computerbehuizing worden geïnstalleerd, worden steeds minder beschikbaar. Meestal is de beste optie om er een te gebruiken op een computer die er geen heeft, met een externe, waarschijnlijk op USB gebaseerd zoals degene die hierboven is afgebeeld.

USB-diskettestations communiceren met de computer via een USB-poort en werken net als elk ander verwijderbaar opslagapparaat, zoals externe harde schijven en flashstations.

Fysieke beschrijving van diskettestation

Een traditionele 3,5-inch diskettedrive heeft ongeveer de grootte en het gewicht van een paar kaartspellen. Sommige externe USB-versies zijn slechts iets groter dan diskettes zelf.

De voorkant van de drive heeft een sleuf om de schijf in te steken en een kleine knop om hem uit te werpen.

De zijkanten van de traditionele floppy drive hebben voorgeboorde gaten met schroefdraad voor eenvoudige montage in de 3,5-inch drive bay in de computerbehuizing. Montage is ook mogelijk in een grotere 5,25-inch drive bay met een 5,25-naar-3,5 beugel.

Het diskettestation is zo gemonteerd dat het uiteinde met de aansluitingen naar binnen in de computer is gericht en de sleuf voor de schijf naar buiten.

De achterkant bevat een poort voor een standaardkabel die wordt aangesloten op het moederbord. Ook is hier een aansluiting voor stroom uit de voeding.

Een externe diskettedrive heeft alleen de verbinding die nodig is om hem op de computer aan te sluiten, meestal een kabel met een USB Type-A-connector. Stroom voor een externe wordt afgeleid van de USB-verbinding.

Diskettes versus nieuwere opslagapparaten

De diskette bevat een verbazingwekkend kleine hoeveelheid gegevens in vergelijking met nieuwere technologieën zoals SD-kaarten, flashdrives en schijven.

De meeste diskettes kunnen slechts 1,44 MB aan gegevens ondersteunen, wat kleiner is dan de gemiddelde foto of MP3! Ter referentie: een kleine USB-drive van 8 GB kan 8, 192 MB bevatten, wat meer is dan 5, 600 keer de capaciteit van een diskette.

Bovendien is 8 GB aan de lage kant als het gaat om draagbare opslag. Sommige kleine USB-drives kunnen wel 512 GB of zelfs 1 TB of meer bevatten, wat laat zien hoe verouderd de diskette eigenlijk is.

Zelfs SD-kaarten die in telefoons, camera's en tablets passen, zijn 512 GB en groter.

Veel desktops en laptops hebben een schijfstation voor het laden of branden van software-installatieschijven, dvd-video's, muziek-cd's, Blu-ray-films, enz. De cd biedt 700 MB aan gegevens, de standaard-dvd ondersteunt 4.7 GB, en de Blu-ray Disc kan tot 128 GB aan als het een schijf met vier lagen is. Interne schijven zijn geleidelijk uitgefaseerd uit laptops ten gunste van USB-aangesloten oplossingen.

Hoewel het niet eerlijk is om dergelijke verouderde technologieën te vergelijken met die van tegenwoordig, kan het toch leuk zijn om te beseffen dat sommige BD-schijven bijna 100.000 keer de gegevens kunnen opslaan die op een 1.44 kunnen worden gezet. MB diskette.

FAQ

    Hoe breng ik bestanden over van een diskette naar een flashstation?

    Koop een externe USB-diskdrive die compatibel is met uw computer en besturingssysteem. Steek vervolgens de diskettedrive in het moederbord > plaats een diskette > toegang en breng bestanden over naar een flashdrive. Sommige USB-diskettestations zijn plug-and-play, terwijl voor andere stuurprogramma's en oudere besturingssystemen moeten worden geïnstalleerd om diskettes met succes te kunnen lezen.

    Hoe voeg ik een diskettestation toe aan Linux VMware?

    Om een diskettestation aan uw virtuele machine toe te voegen, selecteert u VM > Settings > Add> Floppydrive > Next Kies uit drie opties: een fysieke diskettedrive, een diskette-imagebestand of een lege diskette-image. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, selecteert u Finish

Aanbevolen: