Dropbox werkt macOS-app bij om volledige ondersteuning voor M1-chips te bieden

Dropbox werkt macOS-app bij om volledige ondersteuning voor M1-chips te bieden
Dropbox werkt macOS-app bij om volledige ondersteuning voor M1-chips te bieden
Anonim

De nieuwere Apple M1-compatibele computers zijn zeker capabele beesten, maar veel softwareontwikkelaars moeten nog native ondersteuning bieden om te profiteren van de siliciumchipset.

Dropbox was zo'n ontwikkelaar, maar de tijden zijn veranderd, aangezien het bedrijf eindelijk hun populaire macOS-app voor cloudopslag heeft bijgewerkt om native op het Apple Silicon-platform te draaien. Deze update is volledig compatibel met de ARM-architectuur van de M1-, M1 Pro- en M1 Max-chips, hoewel deze nog in bèta is.

Image
Image

Vóór deze release kon Dropbox nog steeds worden uitgevoerd op M1-Macs, maar de software zou door een verta altoepassing met de naam Rosetta 2 worden geleid. Met die software konden Intel-apps via ARM worden uitgevoerd, maar met enig prestatieverlies.

Deze update van Dropbox maakt optimaal gebruik van de M1-architectuur, wat inhoudt dat er snellere laadtijden, efficiëntere runtimes en minder stroomverbruik nodig zijn, wat het gemakkelijker zou moeten maken voor MacBook-gebruikers die graag zonder stekker werken.

Het bedrijf heeft geen verklaring vrijgegeven waarom het bijna 15 maanden duurde om M1-ondersteuning te bieden. In oktober was er een kleine controverse toen Dropbox-medewerkers suggereerden dat de interne chip van Apple een sterkere consumentenbasis nodig zou hebben voordat ze aan een update zouden gaan werken, zoals gerapporteerd door de Verge.

De bètaversie van Dropbox M1 kan worden gedownload via dit officiële forum. Dropbox heeft niet aangekondigd wanneer de release de bètaversie verlaat.

Aanbevolen: