Hoe bestanden van Google Drive te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden van Google Drive te verwijderen
Hoe bestanden van Google Drive te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Markeer de items die u wilt verwijderen en selecteer het prullenbakpictogram.
  • Open de Prullenbak map om ze permanent te verwijderen.
  • Google biedt verschillende methoden om grote bestanden te vinden om te verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bestanden van uw Google Drive-account kunt verwijderen vanaf de desktopsite en de mobiele app. Het verwijderen van bestanden, vooral grote of items in de Prullenbak, is een gemakkelijke manier om ruimte vrij te maken in uw account.

Hoe bestanden van Google Drive te verwijderen

Je kunt zowel bestanden als mappen verwijderen van de Google Drive-website en de mobiele app. Het maakt niet uit of het een document, video, spreadsheet, afbeelding, diavoorstelling, enz. is; ze zijn allemaal toegankelijk via Drive.

Gebruik uw computer om Google Drive-bestanden te verwijderen

  1. Bezoek de Google Drive-website en log indien nodig in op uw account.
  2. Selecteer de map of het bestand dat u wilt verwijderen. Om meer dan één item tegelijk te selecteren, houdt u de toets Ctrl of Command ingedrukt terwijl u uw selectie maakt.

    Je kunt misschien niet alles tegelijk selecteren. Als er bijvoorbeeld een paar bestanden in de ene map zijn die u wilt verwijderen en andere bestanden in een andere map, moet u de taak opsplitsen en eerst de eerste set verwijderen en vervolgens naar de andere map gaan om die te verwijderen.

  3. Selecteer het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek. De bestanden worden onmiddellijk naar de Prullenbak verplaatst.

    Image
    Image

Gebruik je telefoon om Google Drive-bestanden te verwijderen

Als je vanaf je smartphone werkt, kun je nog steeds bestanden verwijderen uit Google Drive. In slechts een paar stappen zijn de bestanden verdwenen en heb je meer opslagruimte beschikbaar.

  1. Zoek het bestand of de map die u wilt verwijderen. U kunt ernaar zoeken of handmatig bladeren door de Files tab.
  2. Tik op het menu met drie stippen ernaast en kies Verwijderen.

    Als je meer dan één item tegelijk wilt verwijderen, houd je de eerste ingedrukt en blijf je tikken voor de andere items. Tik op het prullenbakpictogram bovenaan als je deze route volgt.

  3. Bevestig door Verplaatsen naar prullenbak te selecteren.

    Image
    Image

Maakt het verwijderen van bestanden uit Google Drive ruimte vrij?

Ja, maar niet meteen.

Als je bij het verwijderen van bestanden van plan bent ruimte vrij te maken in je Google Drive-account, misschien om ruimte te maken voor meer e-mails of foto's, merk je misschien dat je opslaggebruik niet is gewijzigd nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd.

Dat komt omdat Google Drive verwijderde items niet permanent verwijdert. Het verzamelt ze in plaats daarvan in de Prullenbak, zodat je ze kunt herstellen als dat nodig is.

Je moet deze map handmatig leegmaken als je direct ruimte wilt vrijmaken, anders worden ze na 30 dagen automatisch permanent verwijderd.

Hoe verwijder ik permanent bestanden van Google Drive?

Om de 30 dagen wachten op het verwijderen van items in de prullenbak over te slaan, verwijdert u de bestanden voorgoed door de map Prullenbak te legen. Het zal de ruimte vrijmaken die de Prullenbak inneemt. Met andere woorden, als er 500 MB aan bestanden in zit, zal het legen ervan direct weer 500 MB aan ruimte opleveren, die u voor andere bestanden kunt gebruiken.

Selecteer Prullenbak in het Drive-menu om Prullenbak voor Mijn Drive te openen en gebruik de Prullenbak leegmaken om die items permanent te verwijderen.

Image
Image

Je kunt ook met de rechtermuisknop op afzonderlijke items klikken en Delete forever kiezen om alleen die items permanent te verwijderen.

Image
Image

Als je de mobiele app gebruikt, houd je een verwijderd item ingedrukt om het te selecteren en ga je naar het menu met drie stippen bovenaan om hetzelfde te vinden Delete foreveroptie.

Hoe ruim ik mijn Google Drive op?

Google Drive vereenvoudigt het opruimen van bestanden om schijfruimte vrij te maken. Hieronder vindt u enkele van de beste manieren om uw account op te schonen, maar voordat u begint, is het verstandig om even te kijken waar in uw account de meeste opslagruimte wordt gebruikt. Het helpt je te bepalen waar je je op moet concentreren.

Open Google One Storage en bekijk de lijst met opslagdetails. Zoals u kunt zien, bevinden de meeste gegevens in dit voorbeeld zich in Google Drive, maar Gmail en Google Foto's tellen ook mee voor Drive-opslag.

Image
Image

Zie wat de meeste ruimte in beslag neemt

We beginnen met het rechtstreeks aanspreken van Google Drive. Hier leest u hoe u een lijst kunt maken van alle grootste bestanden die Drive opslaat, zodat u slechts een paar klikken verwijderd bent van een potentieel enorme ruimtewinst:

  1. Bezoek uw Google Drive-opslagpagina door Opslag te selecteren in het menu aan de linkerkant.
  2. Alle bestanden die uw Drive-opslag gebruiken, worden hier weergegeven, gesorteerd op grootte. Het is een geweldige plek om zo snel mogelijk de meeste opslagruimte terug te krijgen. Selecteer en verwijder alles wat u niet meer wilt (en vergeet niet hetzelfde te doen in de map Prullenbak).

    Image
    Image

Een andere methode is om te zoeken naar bestanden of bestandstypen waarvan u vermoedt dat ze meer opslagruimte in beslag nemen dan zou moeten. Selecteer de zoekopties-knop aan de rechterkant van de zoekbalk bovenaan. Kies een bestandstype uit het menu, zoals Archives of Videos, en selecteer vervolgens SEARCH om een lijst van ze allemaal.

Image
Image

Bestanden elders overzetten

Bestanden nemen opslagruimte in beslag in Google Drive omdat ze zijn opgeslagen in Google Drive. Als je iets eruit ha alt en het vervolgens uit Drive verwijdert, maak je die ruimte vrij voor iets anders.

Stel bijvoorbeeld dat je homevideo's online hebt bewaard. In plaats van ze in Google Drive te laten staan, vooral als je je opslaglimiet nadert, kun je ze overzetten naar een andere gratis online bestandsopslagservice. Er zijn er genoeg om uit te kiezen, waarvan vele voldoende ruimte hebben voor videoback-ups.

Verschillende online back-upservices bieden een tweede locatie voor uw lokaal opgeslagen bestanden. Dus als u besluit om die films op een externe harde schijf op uw computer te bewaren, kunt u ze beschermen door een extra kopie te maken met een van die online back-upoplossingen.

Downloaden van Google Drive is eenvoudig. Klik met de rechtermuisknop op een selectie van bestanden/mappen en selecteer Download.

Image
Image

Hoewel het veilig is om de bestanden van Google Drive te verwijderen nadat je ze naar je computer hebt gedownload, raden we je aan te wachten om ze voorgoed te verwijderen totdat is bevestigd dat ze ergens anders volledig zijn geback-upt, zoals bij een van die online bestandsopslagservices.

Iets anders om te overwegen is Google Foto's. Aangezien Foto's meetelt voor Drive-opslag, is dit een andere gemakkelijke manier om uw Google Drive op te schonen. In plaats van de bovenstaande stappen te volgen, gebruikt u echter Google Takeout voor een eenvoudige methode om Google Foto's uit Drive over te zetten naar een andere service; handmatig downloaden of uploaden is niet nodig.

  1. Open Google Dashboard.
  2. Scroll naar beneden tot je Photos ziet, en selecteer Transfer data.

    Image
    Image
  3. Kies wat u wilt exporteren en druk vervolgens op Volgende stap.

    Alles in je Google Foto's-account is standaard geselecteerd, maar je kunt desgewenst specifieke albums kiezen.

    Image
    Image
  4. Kies de bezorgmethode en selecteer vervolgens Accounts koppelen en export maken. Uw opties zijn Flickr, Microsoft OneDrive en SmugMug.

    Image
    Image
  5. Volg de resterende aanwijzingen op het scherm om Google toestemming te geven om toegang te krijgen tot uw foto's, om u aan te melden bij de service die u in de vorige stap hebt geselecteerd en om de overdracht te voltooien.

Gebruik de opslagmanager van Google

Andere handige details over het gebruik van Google Drive zijn te vinden in de Google Storage Manager.

Image
Image

Eenmaal geopend, toont het je verwijderde Gmail-berichten of spam-e-mails die je permanent kunt verwijderen. Het bevat ook e-mails met grote bestandsbijlagen en grote bestanden, video's en foto's.

Aanbevolen: