Intimidatie zal doorgaan in de Metaverse, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Intimidatie zal doorgaan in de Metaverse, zeggen experts
Intimidatie zal doorgaan in de Metaverse, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Hoewel de metaverse nog maar net is begonnen, ervaren gebruikers al intimidatie in de virtuele wereld.
  • Bedrijven zoals Meta nemen maatregelen om te voorkomen dat metaverse gebruikers ongewenste interacties aangaan.
  • Maar sommige experts zeggen dat het toezicht op de metaverse unieke uitdagingen kan opleveren.
Image
Image

De metaverse mag dan virtueel zijn, het brengt een aantal van dezelfde problemen naar voren als de echte wereld.

Een golf van online intimidatie-incidenten is een teken dat het controleren van het netwerk van 3D-werelden, bekend als de metaverse, een uitdaging kan zijn. Bedrijven proberen manieren te vinden om de metavers veiliger te maken.

"De metaverse is gewoon een digitale uitbreiding van de echte wereld", vertelde Elmer Morales, de CEO van metaverse startup Campus, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Aangezien veel mensen pseudoniemen gebruiken in virtuele werelden, is de kans groter dat ze anderen lastigvallen, omdat er misschien geen duidelijke repercussies zijn."

Virtuele intimidatie

De metaverse staat nog in de kinderschoenen, maar is niet immuun voor problemen van intimidatie. Volgens Meta heeft een vreemdeling onlangs een bètatester betast op het nieuwe metaverse platform Horizon Worlds.

De bètatester had een tool met de naam "Safe Zone" kunnen gebruiken die deel uitmaakt van een reeks veiligheidsfuncties die in Horizon Worlds zijn ingebouwd. Een veilige zone is een beschermend gebied dat je kunt activeren als je je bedreigd voelt. Niemand kan met je communiceren als je in de zone bent.

De Horizon World-ervaring is een voorbeeld van hoe bedrijven hun inspanningen moeten opvoeren om gebruikers in de metaverse te beschermen, zeggen experts.

"We hebben al heel lang virtuele werelden en dit is al vele jaren een voortdurend probleem", zei Morales. "Het is dag 0 voor de metaverse, en nu is een goed moment voor metaverse bedrijven om tools te bouwen die intimidatie helpen voorkomen."

Campus stelt gebruikers in staat om een "veilige zone" te configureren tijdens het onboardingproces. Deze 'veilige zone' zal een luchtbel rond de avatars creëren waar niemand zich mee kan bemoeien of in de buurt kan komen.

Tegen de trend in

Het controleren van de metaverse kan unieke uitdagingen met zich meebrengen. Als een gebruiker van sociale media wordt verbannen wegens slecht gedrag, kunnen ze gewoon stoppen met het gebruik van de service. Maar dat is misschien geen optie in de metaverse, vertelde Allan Buxton, de directeur van forensisch onderzoek bij Secure Data Recovery Services, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Als je werk, bankieren of medische geschiedenis is gekoppeld aan diensten die alleen beschikbaar zijn via de metaverse, dan is het verlaten van de site niet echt een optie, laat staan andere opties zoals het creëren van een nieuwe identiteit en 'opnieuw beginnen, '" hij voegde toe."Aangezien we hebben gezien dat sommige aanvallers hun doelwitten volgen tussen sociale-mediasites (van Twitter tot Instagram enz.), zou de metaverse heel goed kunnen toelaten dat intimidatie overgaat in echte diensten."

In een e-mailinterview zei Jonathan Ovadia, de CEO van AEXLAB, een virtual reality- en gamingstudio, dat zijn bedrijf zich richt op het opstellen van communityrichtlijnen om het gedrag in lijn te houden.

Image
Image

"Deze aanpak heeft geholpen om onze gemeenschap zelf te corrigeren door middel van sociale handhaving", voegde hij eraan toe. "Als spelers zich buiten de regels gedragen, zullen ze worden gerapporteerd en zal er actie worden ondernomen. Gelukkig voor ons is het geen groot probleem geweest, maar we zijn ons ervan bewust dat we ons, naarmate we doorgaan met schalen, diep moeten concentreren op het onderhouden van onze games. cultuur en vriendelijke gemeenschap."

Amir Bozorgzadeh, de CEO van virtual reality-bedrijf Virtuleap, was het ermee eens dat moderatie van vitaal belang is. Hij voorspelde dat er een niche-industrie zal ontstaan waarin bedrijven manieren zullen bedenken om de verschillende gevaren die inherent zijn aan metaverse omgevingen aan te pakken.

"Het ongelukkige is dat deze innovaties slechts stapsgewijs tot stand zullen komen, met vallen en opstaan, en in het begin zeer onvolmaakt, aangezien de samenleving elke golf van incidenten de ene na de andere tegenkomt," zei hij.

Maar sommige waarnemers zeggen dat de metaverse zou kunnen leiden tot minder intimidatie op de werkplek. Virtuele werkomgevingen stellen bedrijven in staat om interacties met werknemers zorgvuldig te volgen en vast te leggen, vertelde Graham Ralston, hoofd operations bij Spot, een virtuele 3D-werkplek, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Een metavers platform kan bescherming bieden aan de lastiggevallen als ze zich meer op hun gemak zouden voelen om HR virtueel als een avatar te benaderen in vergelijking met een 'zwart scherm bij zoom', videofeed of gewoon een e-mail, 'zei hij.

Correctie 2022-10-01: Het bedrijf voor Allan Buxton in paragraaf 9 gecorrigeerd om de volledige bedrijfsnaam weer te geven: Secure Data Recovery Services.

Aanbevolen: