Windows 11 zal geen revolutionaire verandering zijn, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Windows 11 zal geen revolutionaire verandering zijn, zeggen experts
Windows 11 zal geen revolutionaire verandering zijn, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft zal naar verwachting later in juni meer onthullen over de volgende versie van Windows, die door velen voorlopig Windows 11 wordt genoemd.
  • Experts zeggen dat de nieuwe versie van Windows het besturingssysteem waarschijnlijk niet opnieuw zal uitvinden; in plaats daarvan zal het verfijnen wat al bestaat.
  • Ondanks dat het geen volledige revisie is, verwachten experts dat de nieuwe versie aanzienlijk zal veranderen wat er momenteel beschikbaar is.
Image
Image

De komst van een nieuwe versie van Windows staat voor de deur, maar experts zeggen dat gebruikers niet moeten verwachten dat het een enorme afwijking is van wat Windows al is.

Met Microsoft die de onthulling van de volgende versie van Windows op 24 juni plaagt en met tal van nieuwe lekken die opduiken die de nieuwe gebruikersinterface laten zien, zijn veel mensen enthousiast over de toekomst van Windows 11. Zal het een enorme wijzigen van Windows 10? Zal Microsoft eindelijk de ontwerpschema's van andere besturingssystemen, zoals macOS, inhalen?

Als je op iets revolutionairs hoopt, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn. Alles lijkt erop te wijzen dat Windows 11 simpelweg een reeks ontwerprevisies voor Windows 10 is, naast enkele nieuwe functies die de sprong hebben gemaakt van Windows 10X.

"Vanwege het succes van Windows 10 mogen gebruikers verwachten dat Windows 11 een verbetering is ten opzichte van Windows 10, in plaats van een geheel nieuw platform", vertelde Kenny Riley, technisch directeur bij Velocity IT, aan Lifewire in een e-mail..

"Verwacht dat Windows 11 een meer verfijnde versie van Windows 10 zal zijn met moderne UI-ontwerpverbeteringen, een opnieuw ontworpen Microsoft Store en subtiele updates van functies zoals de bestandsverkenner, het actiecentrum en virtuele desktops."

Visuele revisie

Ondanks dat het wordt gefactureerd als een volledig nieuwe versie van Windows, zal Windows 11 waarschijnlijk niet zo heel anders aanvoelen dan wat er momenteel op uw pc staat. Natuurlijk zal het visuele ontwerp veranderen, waarbij meer van de ontwerpen worden overgenomen die te zien zijn in Windows 10X, de poging van Microsoft om het Windows-ontwerp voor zijn tablets en laptops te verenigen. Het heeft eerder dit jaar 10X gedood, maar Riley zegt dat sommige van die ontwerpen waarschijnlijk zullen voortleven in Windows 11.

De belangrijkste gebieden waar we waarschijnlijk veranderingen in zullen zien, zijn de beelden en het algehele ontwerp van de gebruikersinterface. Hierop is ook nogal wat gezinspeeld in de meerdere lekken die we hebben gezien voor Windows 11, die meer afgeronde hoeken laten zien en de manier veranderen waarop het startmenu eruitziet. Op basis van de lekken lijkt het er ook op dat het startmenu er meer uitziet als een app-lade en dat de pictogrammen een beetje zachter zijn dan ze momenteel zijn in Windows 10.

In het meest recente lek, dat een optische schijfkopie (ISO) van Windows 11 bevatte, lijkt het erop dat Microsoft het mogelijk heeft gemaakt om de locatie van de app-pictogrammen langs de taakbalk te verplaatsen. Sommige screenshots tonen ze in het midden van het scherm, vergelijkbaar met de Chromebook-taakbalk, terwijl andere laten zien dat ze terug naar de linkerkant van het scherm kunnen worden verplaatst.

Op basis van tweets die zijn gedeeld door mensen met Windows 11 ISO geïnstalleerd, lijkt het er ook op dat de nieuwe update enkele extra functies zal bieden, zoals de mogelijkheid om vensters naar links of rechts te klikken als dat nodig is.

Al met al zal het visuele ontwerp eenvoudiger worden, wat het gebruik van Windows gemakkelijker kan maken voor diegenen die worstelen met de meer complexe delen van het besturingssysteem. Natuurlijk zijn alle lekken nog steeds niet-afgeronde versies, dus we kunnen ook enkele veranderingen onder de motorkap zien opduiken.

De Olifant

Maar waarom Windows 11, en waarom nu? Dat is waarschijnlijk een vraag die iedereen bezighoudt die zich de verklaring van Microsoft in 2015 herinnert dat Windows 10 de laatste versie van Windows zou zijn die ooit is gemaakt. Hoewel het bedrijf plannen had om door te gaan met het updaten van het besturingssysteem, maar zonder de naam of iets anders te veranderen, zegt Riley dat er een paar redenen zijn waarom het bedrijf nu de stap zou kunnen zetten.

"Er zijn verschillende redenen waarom het in het belang van Microsoft is om een nieuwe versie van Windows uit te brengen; de grootste is merkherkenning", legde hij uit. "Microsoft moet fris en innovatief blijven om concurrerend te blijven met andere besturingssysteemplatforms zoals Chrome OS en Apple OSX."

Zowel Chrome OS als macOS hebben de afgelopen maanden vrij grote updates ontvangen en Apple heeft enkele grote plannen om macOS in de toekomst nog krachtiger te maken. Met dat in gedachten is het volkomen logisch dat Microsoft op zoek gaat naar manieren om Windows opnieuw uit te vinden zonder de manier waarop u uw computer gebruikt volledig te revolutioneren.

Aanbevolen: