Sommige Samsung-telefoons krijgen een verrassende snelheidsboost

Sommige Samsung-telefoons krijgen een verrassende snelheidsboost
Sommige Samsung-telefoons krijgen een verrassende snelheidsboost
Anonim

Als je een Samsung-telefoon uit het middensegment of vlaggenschip bezit, heb je mogelijk toegang tot een nieuwe functie die een tijdelijke snelheids- en vermogensboost biedt.

Samsung is stilletjes begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie genaamd RAM Plus die de hoeveelheid RAM die beschikbaar is op de telefoon uitbreidt door 4 GB aan opslag aan boord te gebruiken als virtueel geheugen. Op Windows gebaseerde computers doen iets soortgelijks wanneer het fysieke geheugen opraakt. De functie werd voor het eerst ontdekt op Samsung's high-end Galaxy A52 5G, maar volgens SamMobile is deze al beschikbaar op meer vlaggenschip- en middenklasse modellen, waaronder de onlangs uitgebrachte Galaxy Z Fold 3.

Image
Image

Smartphones worden in de loop van de tijd langzamer, dus RAM Plus kan een zegen zijn voor gebruikers die het goed vinden om wat opslagruimte op te offeren voor snelheid. Natuurlijk is de functie afhankelijk van het hebben van minimaal 4 GB aan opslagruimte aan boord.

RAM Plus komt binnen via een software-update en een volledige lijst met ondersteunde apparaten is nog niet beschikbaar. U kunt controleren of de functie werkt op uw Galaxy-apparaat in het submenu Batterij van Instellingen.

Image
Image

Hoewel het onduidelijk is welke telefoonmodellen de update zullen krijgen, heeft Samsung historisch gezien nieuwe functies van bovenaf uitgerold, wat betekent dat vlaggenschip- en middenklasse telefoons eerst de updates krijgen, gevolgd door meer budgetvriendelijke modellen.

Aanbevolen: