Hoe maak je een peiling in Outlook

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een peiling in Outlook
Hoe maak je een peiling in Outlook
Anonim

Wat te weten

  • Maak een nieuwe e-mail in Outlook > typ de poll-vraag. Selecteer vervolgens het tabblad Options > Gebruik stemknoppen.
  • Kies een antwoord uit de opties, of selecteer Aangepast en voer aangepaste antwoorden in, gescheiden door een puntkomma.

Dit artikel legt uit hoe je een peiling maakt in Outlook. Instructies zijn van toepassing op Outlook voor Microsoft 365 en Outlook 2007 - 2019.

Maak een peiling in Outlook

Het is vaak handig om een e-mail te sturen naar een groep mensen om te zien wat iedereen van een idee vindt. Soms wil je gewoon feedback verzamelen, in dat geval werkt een gewone e-mail prima. Als je wilt dat mensen kunnen kiezen uit vooraf ingestelde opties, zoals Ja/Nee of Accepteren/Weigeren, dan is een peiling een goede manier om te gaan.

Outlook heeft stemknoppen die in e-mails kunnen worden gebruikt om de resultaten van een peiling te verzamelen.

  1. Maak een nieuwe e-mail in Outlook en typ gewoon de vraag die de ontvangers moeten beantwoorden.

    Het gebruik van stemknoppen hangt af van al uw ontvangers die Outlook gebruiken. Als u weet dat iedereen Outlook gebruikt, is dit geen probleem. Voor bredere onderzoeken kan echter een andere benadering geschikter zijn. In deze gevallen kan het zinvoller zijn om een Doodle Poll te maken.

  2. Selecteer het tabblad Options in het lint van het nieuwe e-mailvenster.

    Image
    Image
  3. Selecteer Gebruik stemknoppen om een lijst met stemopties weer te geven.

    Image
    Image
  4. Select Goedkeuren;Weigeren, Ja;Nee, Ja;Nee;Misschien, of Aangepast.

    Image
    Image
  5. Als u Aangepast selecteert, kunt u aangepaste stemopties maken met behulp van het veld naast Gebruik stemknoppen. Elke stemoptie moet worden gescheiden door een puntkomma.

    Image
    Image
  6. Stuur de e-mail en wacht op feedback.

Wat ontvangers zullen zien

Hoe de peiling er voor de ontvanger uitziet, hangt af van hoe hij deze in Outlook bekijkt. Het is daarom essentieel om instructies op te nemen als u een e-mail met Outlook-stemknoppen stuurt naar mensen die er misschien niet bekend mee zijn.

Het leesvenster gebruiken

Als de ontvanger het leesvenster in Outlook gebruikt, moet hij Dit bericht bevat stemknoppen selecteren. Klik hier om te stemmen bovenaan de e-mail. Als u dit doet, verschijnt er een eenvoudige vervolgkeuzelijst die de ontvanger kan gebruiken om te stemmen.

Bekijk e-mail in een apart venster

Als de ontvanger de e-mail in een apart venster heeft geopend, is het minder duidelijk hoe hij moet stemmen; ze zien alleen een 'Stem door op Stem te klikken in de bovenstaande groep Reageren'. bericht bovenaan de e-mail. Om te stemmen, moeten ze Message > vote. selecteren

Resultaten van Outlook Poll bekijken

Elke keer dat iemand op je poll reageert, ontvang je een e-mail met hun antwoord. Het is ook mogelijk om alle antwoorden te bekijken.

  1. Open de verzonden e-mail met de stemknoppen.
  2. Selecteer de Message tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer Tracking.

    Image
    Image
  4. Je ziet een samenvatting van alle reacties op de poll.

    Image
    Image

    Als iemand meer dan één keer reageert, zie je een e-mail voor elk van hun antwoorden, maar alleen hun eerste reactie telt mee voor de trackinginformatie.

Aanbevolen: