Een slappe peiling maken met Emoji-reacties

Inhoudsopgave:

Een slappe peiling maken met Emoji-reacties
Een slappe peiling maken met Emoji-reacties
Anonim

Wat te weten

  • Typ een vraag in het berichtveld. Druk op Shift+ Enter om naar de volgende regel te gaan. Kies Blokkeer citaat icoon. Gebruik voor elke optie een andere emoji.
  • Wanneer je het bericht naar de groep stuurt, kunnen deelnemers reageren met de bijbehorende emoji om resultaten te produceren.
  • Als je elk van de bijbehorende emoji's zelf toevoegt, wordt het voor respondenten gemakkelijker, omdat ze alleen op degene hoeven te klikken waarmee ze het eens zijn.

Polls zijn een geweldige manier om alles in Slack te doen, van snel feedback krijgen over een idee tot beslissen waar je gaat lunchen. Het opzetten van een Slack-peiling is snel en eenvoudig en we laten u zien hoe u dit moet doen.

Een eenvoudige peiling maken in Slack met behulp van Emoji

Een manier om een poll te houden is door een poll-app te installeren uit de Slack App Directory, zoals Simple Poll, Polly of Poll Champ. Het is echter mogelijk dat uw Slack-beheerders u geen toestemming hebben gegeven om ze te installeren. Als dat het geval is, is er een eenvoudige oplossing; er zijn geen installaties nodig. U kunt een peiling maken met emoji's. Hier is hoe.

  1. Typ uw vraag in de berichtregel.

    Image
    Image
  2. Druk op Shift+Enter als u een Windows-pc gebruikt of Shift+Return als u een Mac gebruikt om te gaan naar een nieuwe regel (zonder het bericht te verzenden.)

    Op mobiel springt de Enter-knop naar de volgende regel (geen shift vereist) en de Send-knop verzendt het bericht wanneer u ben er klaar voor.

  3. Klik op het Blokkeer citaat icoon.

    Image
    Image
  4. Maak de opties voor je poll. Elke optie moet beginnen met een emoji die u kunt openen door op de Emoji-knop aan de rechterkant van de werkbalk te klikken.

    Image
    Image
  5. Voer elk antwoord in en druk op Shift+Enter/Return om naar de volgende regel te gaan zonder het bericht te verzenden.
  6. Zodra je poll klaar is, druk je op Enter/Return om je poll naar de groep te sturen. Gebruikers zullen op de peiling reageren met de emoji die je in je keuzes hebt vermeld, en die emoji-aantallen zullen gemakkelijk te volgen zijn.

    Image
    Image

Dat is alles wat je hoeft te doen om je poll in te stellen met emoji's. Er is nog een laatste reeks stappen die we aanbevelen toe te voegen als u het voor mensen gemakkelijker wilt maken om te stemmen.

Reacties toevoegen om gemakkelijk te stemmen

Gebruikers die op je poll willen reageren, kunnen de emoji opzoeken die je in je poll hebt vermeld, maar je loopt het risico dat ze iets heel anders kiezen als je het aan hen overlaat. In plaats daarvan kunt u reacties toevoegen aan uw poll, zodat kiezers alleen maar op het pictogram hoeven te klikken dat er al is.

Als je reacties toevoegt aan je emoji-enquête, vergeet dan niet om het aantal reacties met één te verminderen wanneer je stemmen telt om rekening te houden met de ene reactie die je voor elke emoji hebt geplaatst.

  1. Wijs met je muis naar je poll en klik op Reactie toevoegen in de rechterhoek.

    Image
    Image
  2. Voeg de eerste emoji uit je poll toe.
  3. Als je dat doet, wordt de knop Reactie toevoegen gedupliceerd naast de eerste emoji. Klik daarop en voeg de tweede en derde emoji toe.

    Image
    Image

Slack Emoji-reacties toevoegen op een mobiel apparaat

Op mobiel is het proces een beetje anders.

  1. Tik eenmaal op het bericht om het in een eigen venster te openen.
  2. Tik op Reactie toevoegen.
  3. Selecteer de emoji voor je eerste reactie.
  4. Herhaal het proces voor elkaar emoji.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, klik je op de pijl in de linkerbovenhoek om het bericht te verlaten.

Door de emoji's toe te voegen, kunnen anderen "stemmen" door zelf op de emoji's te klikken, in plaats van de emoji's in hun eigen lijst te moeten zoeken. Dit soort peiling geeft je vrijwel onmiddellijk feedback over welke vraag je ook hebt.

Aanbevolen: