Hoe maak je een peiling op Instagram

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een peiling op Instagram
Hoe maak je een peiling op Instagram
Anonim

Wat te weten

  • Maak in een verhaal een foto of video, bewerk deze naar wens, selecteer Sticker > Poll, voer een vraag in en voer indien gewenst aangepaste antwoorden in.
  • Maak in een direct bericht een foto of video, bewerk deze, selecteer Sticker > Poll, voer een vraag in, pas de desgewenst antwoorden en tikt u vervolgens op Gereed.

Dit artikel legt uit hoe je een poll maakt in een Instagram-verhaal of een direct bericht.

Aangezien de volledige functionaliteit voor de verhalen en direct messaging-functies alleen kan worden gebruikt op de officiële mobiele Instagram-app, kun je Instagram-polls alleen maken in de app en niet in een webbrowser op Instagram.com.

Maak een poll in Instagram Stories

Instagram-verhalen zijn informele foto's of korte video's die delen wat je op dit moment doet met je volgers. Wanneer je een nieuw verhaal plaatst, verschijnt het in de starttabbladen van je volgers als een luchtbel bovenaan de feed en verdwijnt het automatisch na 24 uur.

  1. Open de Instagram-app op je iOS- of Android-apparaat en log zo nodig in op je account of schakel over naar het account dat je wilt gebruiken.
  2. Selecteer je Story profielfoto-ballon bovenaan de home-feed of veeg naar rechts op het scherm vanuit de home-feed om toegang te krijgen tot het tabblad Story Camera.
  3. Maak een foto of neem een video op om je verhaal te maken. Gebruik filters, stickers of bewerkingseffecten om je verhaal aan te passen zoals jij dat wilt.

  4. Selecteer op het tabblad verhaalvoorbeeld de sticker knop bovenaan het scherm.
  5. Selecteer de Poll sticker.

    Image
    Image
  6. Typ een vraag die je aan je volgers wilt stellen in het veld Stel een vraag. Het kan een ja/nee-vraag zijn (wat het standaardantwoord van de peiling is), of u kunt een vraag stellen waarbij u twee antwoorden moet aanpassen (zoals zwart/wit, warm/koud, vandaag/morgen of aan/uit).
  7. Om uw twee poll-antwoorden aan te passen, selecteert u de Ja-knop en typt u het gewenste antwoord in het veld. Doe hetzelfde met de Nee knop.
  8. Als je tevreden bent met je poll, selecteer je Klaar in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  9. Je poll verschijnt boven je verhaal. Selecteer en houd uw vinger erop om deze over het scherm te slepen. Knijp er twee vingers in en sleep uw vingers naar buiten of naar binnen om de grootte aan te passen.

  10. Zodra je tevreden bent met hoe je poll eruitziet in je verhaal, selecteer je Jouw verhaal in de linkerbenedenhoek van het scherm om het in je verhalen te plaatsen, selecteer Sluit vrienden om het alleen met je beste vrienden in de app te delen, of selecteer Verzenden naar en kies vrienden om het naar hen te sturen.

Maak een peiling in Instagram Direct Messages

Instagram-direct messages zijn privéberichten die je verzendt en ontvangt van mensen die je volgt en die je terugvolgen. U kunt directe berichtgesprekken voeren met individuen of groepen.

  1. Ga in de Instagram-app naar je inbox voor directe berichten door de messages-knop (die eruitziet als een papieren vliegtuigje) in de rechterbovenhoek van de homefeed te selecteren.
  2. Selecteer het pencil pictogram in de rechterbovenhoek om een nieuw bericht te starten en kies uw ontvangers. Of selecteer een bestaand bericht om het gesprek voort te zetten.

    Een snellere methode om een peiling als een direct bericht te verzenden, is door het camera-pictogram naast een bestaand bericht in uw inbox te selecteren. Dit omzeilt de noodzaak om eerst het berichtgesprek te openen.

  3. Selecteer in het nieuwe of bestaande berichtgesprek de blauwe camera-knop in het berichtveld onderaan om het cameratabblad weer te geven.

    Image
    Image
  4. Maak een foto of neem een video op voor je bericht. Pas je foto- of videoboodschap naar wens aan met een filter, stickers, bewerkingen of iets anders dat je leuk vindt.
  5. Selecteer in het voorbeeld van het foto-/videobericht de sticker-knop bovenaan het scherm.
  6. Selecteer de Poll sticker.
  7. Typ een vraag die u aan de ontvangers van uw bericht wilt stellen in het veld Stel een vraag. Je kunt het stellen als een ja/nee-vraag, of je kunt een vraag stellen met twee aangepaste antwoorden.

  8. Om je twee poll-antwoorden aan te passen, selecteer je de YES-knop en typ je je antwoord in het veld. Herhaal met de NO knop.

    Image
    Image
  9. Als je klaar bent met het maken van je poll, selecteer je Done in de rechterbovenhoek.
  10. Je poll verschijnt boven je foto- of videobericht. Selecteer en houd vast om het over het scherm te slepen of knijp twee vingers samen en sleep ze naar buiten of naar binnen om de grootte aan te passen.
  11. Als je klaar bent, selecteer je Klaar in de rechterbovenhoek.
  12. Directe berichten kunnen standaard opnieuw worden afgespeeld. U kunt dit echter wijzigen zodat het slechts één keer wordt bekeken door Eenmaal bekijken onder aan het scherm te selecteren. Als je het bericht voor onbepaalde tijd in de chat wilt bewaren, zodat het nooit verdwijnt, selecteer je Keep in Chat.

    Als je je ontvangers de tijd wilt geven om over hun antwoord na te denken, stel het bericht dan in op Allow Replay of Keep in Chat.

  13. Selecteer de profielfotoballon van de vriend onderaan in het midden van het scherm om je foto-/videobericht te verzenden. Of voeg andere ontvangers toe door Verzenden naar anderen te selecteren en mensen uit de lijst te kiezen om het naar hen te verzenden.

Wanneer gebruik je Story Polls versus Direct Message Polls

Instagram biedt twee manieren om peilingen uit te voeren, maar welke moet je gebruiken? En wanneer? Hier zijn enkele tips:

Gebruik opiniepeilingen wanneer:

  • Je hebt een enorme aanhang die je betrokken wilt houden.
  • Je hebt een algemene vraag die voor iedereen kan gelden.
  • Je wilt beter begrijpen wat je volgers wel of niet leuk vinden aan de inhoud die je plaatst.

Gebruik peilingen voor directe berichten wanneer:

  • Je wilt informatie van een groep vrienden verzamelen in plaats van een grote groep vreemden.
  • Uw vraag is specifiek en geldt alleen voor bepaalde mensen.
  • Je wilt je volgers niet overstelpen met te veel verhaalinhoud en daardoor het risico lopen volgers te verliezen.

Aanbevolen: