Betalingsimplantaten zijn hier om uw bankpas te vervangen

Inhoudsopgave:

Betalingsimplantaten zijn hier om uw bankpas te vervangen
Betalingsimplantaten zijn hier om uw bankpas te vervangen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het Walletmor-betalingsimplantaat is nu beschikbaar in de VS.
  • Betalingsimplantaten lossen veelvoorkomende beveiligingsproblemen op met traditionele betaalkaarten.
  • Early adopters willen echter meer keuze als het gaat om het selecteren van betalingsproviders.

Image
Image

Stel je voor dat je naar de kassier loopt om te beseffen dat je je portemonnee thuis bent vergeten.

Brits-Poolse startup Walletmor hoopt deze frustrerende ervaring tot het verleden te laten behoren. De oplossing is een betaalapparaat dat het in je arm wil implanteren, en het belooft de veelvoorkomende beveiligingsproblemen op te lossen die traditionele kaartbetalingsmechanismen teisteren.

"Ik denk dat Walletmor een voortrekkersrol speelt in dit opkomende gebied", vertelde Alex Lennon, oprichter van Dynamic Devices en een van de early adopters van Walletmor, via e-mail aan Lifewire.

Biohacking

Walletmor gebruikt de universeel geaccepteerde Near Field Communication (NFC)-standaard voor het uitvoeren van transacties, waardoor gebruikers hun implantaten kunnen gebruiken om betalingen te doen op elke beta alterminal die contactloze betalingen kan verwerken. "Tot nu toe heeft niemand een betalingsimplantaat geproduceerd dat over de hele wereld veilig en geaccepteerd is", zegt Wojciech Paprota, de oprichter en CEO van Walletmor, in een nieuwsbericht.

Walletmors implantaat heeft de grootte van een veiligheidsspeld en is ongeveer een halve millimeter dik. Nu beschikbaar in de VS voor $ 229, het implantaat werd voor het eerst uitgerold in 2021 in heel Europa, waar het bedrijf beweert meer dan 500 gebruikers te hebben.

Image
Image

Het implantaat is gehuisvest in een behuizing die is gemaakt van een biopolymeer dat is gecertificeerd voor gebruik met medische hulpmiddelen. Walletmor zegt dat het implantatieproces ongeveer 15 minuten duurt, en het bedrijf heeft ongeveer 20 professionele implantaatinstallateurs van Walletmor in de VS gecertificeerd.

Het bedrijf zegt dat het overbrengen van het digitale betalingsmechanisme van smartphones naar ons lichaam helpt bij het oplossen van verschillende beveiligingsproblemen met digitale betalingen. Ten eerste is er geen CVV of vervaldatum die op de schouder kan worden gesurft of gekopieerd.

Bovendien wordt het implantaat niet gevoed door een batterij en wordt het alleen geactiveerd wanneer het zich in de buurt van een beta alterminal bevindt, wat volgens Walletmor helpt om het risico op onbedoelde betalingen te minimaliseren. De makers beweren ook dat het onmogelijk is om iemand te volgen die hun Walletmor-implantaat gebruikt.

Kiesproblemen

Alexander Moser, een software-engineer bij Intersim AG, en een andere Europese gebruiker van WalletMor, vertelde Lifewire via e-mail dat hij zijn implantaat voornamelijk gebruikt voor transacties in restaurants en supermarkten.

Ik denk dat Walletmor voorop loopt in dit opkomende veld.

Eens probeerde hij WalletMor te gebruiken bij een lokale foodtruckbijeenkomst, waar de meeste verkopers mobiele beta alterminals van SumUp hadden."Ik denk dat ik die dag geen enkele transactie heb kunnen doen, hoewel ik het implantaat prima kan gebruiken met mijn eigen SumUp Air," vertelde Moser.

Toen we Paprota ondervroegen over het probleem, zei hij dat het bedrijf eind november 2021 meldingen kreeg van afgewezen transacties, zoals die van Moser, maar hij verzekerde ons dat dergelijke problemen sindsdien zijn opgelost.

Natuurlijk kunnen sommige problemen niet aan Walletmor worden toegeschreven. "Ik heb het ooit geprobeerd in een wasstraat, maar de kaartlezer was zo geplaatst dat het voor mij onmogelijk was om mijn chip dichtbij genoeg te brengen omdat ik hem in mijn arm droeg", vertelde Moser.

De grotere vraag

Alvorens transacties met het implantaat te doen, moeten Walletmor-gebruikers in de VS een account aanmaken bij het Purists-platform en er vervolgens geld naar overmaken.

En dat is het grotere probleem dat werd herhaald door beide early adopters met wie we spraken. Moser houdt bijvoorbeeld niet van een extra bankrekening alleen voor het implantaat. Lennon daarentegen zegt dat het feit dat hij de betalingsprovider niet kan veranderen een dealbreaker voor hem is.

"Het probleem zoals ik het zie, is dat dit chiptechnologie- en onboarding-model is gebaseerd op de bankkaart. Bankkaarten kunnen gemakkelijk worden vervangen. Chips in mij, niet zo gemakkelijk. Dus dat moet veranderen, " meende Lennon.

Maar hij waardeert ook de Catch-22-situatie waarin Walletmor zich bevindt. "De handel wordt geblokkeerd door multinationals. Het lijkt me moeilijk om een betalingsprovider te vinden die bereid en in staat is om met een innovatieve nieuwe technologie om te gaan," Lennon legde uit, eraan toevoegend dat de grote financiële spelers alleen zullen reageren als ze een echte vraag van consumenten zien. "En dus moeten we Walletmor ondersteunen."

De ultieme wearable

Lennon, die zijn Walletmor nog niet heeft geïmplanteerd, zegt dat hij nog een implantaat heeft van Dangerous Things dat hij gebruikt om deuren te openen.

"Hoewel ik voor dingen wil betalen met Walletmor, is het niet wat ik echt wil. Wat ik echt wil, is een meer multifunctioneel crypto-apparaat waarmee ik dingen kan betalen en waarmee ik ook mijn eigen apps kan uitvoeren de chip in mij, " deelde Lennon.

Dat is een use-case die ook op Paprota's radar staat, vooral gezien het feit dat Purists-accounts drie jaar na de aankoopdatum verlopen.

"De hardware zelf heeft geen vervaldatum [en] aangezien deze volledig biocompatibel is, hoeft u deze niet te verwijderen. U kunt hem gebruiken als een standaard NFC-tag en voor voeg bijvoorbeeld zijn ID toe aan uw toegangsbeheersysteem', vertelde Paprota via e-mail aan Lifewire. "Het laat de deur open voor verdere updates."

Aanbevolen: