De 9 beste antivirussoftware voor Windows 10 in 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste antivirussoftware voor Windows 10 in 2022
De 9 beste antivirussoftware voor Windows 10 in 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste algemeen: Bitdefender Antivirus Plus

"Het verbruikt weinig middelen, dus zelfs wanneer een virusscan wordt uitgevoerd, is het nauwelijks merkbaar dat het werkt."

Beste bekroonde bescherming: Kaspersky Total Security

"Zoals je zou verwachten, doet Total Security heel goed antivirus en antimalware, maar het bevat ook tal van extra beveiligingsfuncties."

Beste gratis: Microsoft Windows Defender

"Biedt re altime op definities gebaseerde bescherming tegen virussen, malware, trojans, ransomware en andere bedreigingen."

Beste voor gemakkelijke navigatie: Trend Micro maximale beveiliging

"Trend Micro Maximum Security is een van de topaanbiedingen."

Beste alternatieve gratis antivirus: Avast Free Antivirus

"Top-of-the-line gezien het een gratis product is."

Beste voor oudere Windows-computers: F-Secure SAFE Antivirus

"Het is gebruiksvriendelijk en biedt uitstekende bescherming tegen virussen, malware en andere internetbedreigingen."

Beste voor diepere bescherming: Norton 360 met LifeLock Select

"Dit product is alles wat je nodig hebt om je computers en apparaten te beschermen tegen virussen."

Beste voor meerdere Windows-computers: McAfee Total Protection

"Een uitstekende reeks beschermingsproducten, waaronder antivirus, ransomware, een bestandsvernietiger, een firewall en een wachtwoordbeheerder."

Beste voor geen systeemvertraging: AVG Internet Security

"AVG Internet Security biedt uitstekende bescherming tegen virussen, malware, Trojaanse paarden en andere internetbeveiligingsbedreigingen."

Beste algemeen: Bitdefender Antivirus Plus

Image
Image

Bitdefender Antivirus Plus is een bekroonde antivirustoepassing die zeer goed werkt met Windows 10-computers. Het verbruikt heel weinig bronnen, dus zelfs wanneer een virusscan wordt uitgevoerd, is het nauwelijks merkbaar dat het werkt.

Bitdefender Plus beschermt uw computer op een aantal manieren. Virusdefinities worden regelmatig bijgewerkt, dus zoals u zou verwachten, bent u zelfs beschermd tegen de nieuwste malwarebedreigingen. Maar Bitdefender bevat ook meerlaagse ransomwarebescherming en een persoonlijke VPN waarmee u anoniem op internet kunt surfen, zonder te worden gevolgd. Een wachtwoordbeheerder, online betalingsbeveiliging, sociale netwerkbeveiliging en reddingsmodus ronden een goed gekozen set van vele beveiligingstools af.

Bitdefender Plus biedt een gratis proefperiode van 30 dagen en het jaarlijkse basisabonnement kost ongeveer $ 50 per jaar. Dat basisabonnement ondersteunt maximaal drie apparaten, maar een lichte prijsverhoging verhoogt dat tot 5 of 10 apparaten, afhankelijk van uw behoeften.

Bitdefender Antivirus Plus is beschikbaar voor Windows 10, 8.1, 8 en Windows 7 (SP1). Het biedt geen ondersteuning voor macOS, Android of iOS, maar er zijn andere versies van het Bitdefender-product beschikbaar om apparaten met die platforms te ondersteunen.

Beste bekroonde bescherming: Kaspersky Total Security

Image
Image

Kaspersky is om verschillende redenen een van de bekendste namen op het gebied van internetbeveiliging, maar de beste is vanwege het aantal prijzen dat Kaspersky heeft gewonnen voor zijn Total Security-product voor internetbeveiliging. Zoals je zou verwachten, doet Total Security heel goed antivirus en malware, maar het bevat ook tal van extra beveiligingsfuncties.

Een mooi voordeel van Kaspersky Total Protection dat u misschien niet aantreft bij sommige van de andere antivirusprogramma's op deze lijst, is de tweerichtingsfirewall die is opgenomen in het Total Protection-pakket. Dit zorgt ervoor dat de perimeter van uw systeem volledig beschermd is voor zowel inkomend als uitgaand verkeer. Bovendien biedt Kaspersky Total Security webcambescherming, een VPN, exploitpreventie, wachtwoordbeveiliging, een bestandsvernietiger en nog veel meer functies die u misschien niet verwacht bij een middelgroot antivirusproduct.

Kaspersky Total Security kost ongeveer $ 50 per jaar en biedt bescherming op maximaal vijf apparaten. U kunt die 10 apparaten verhogen voor een lichte stijging van de kosten. Het ondersteunt Windows 10, 8.7 en 8.1; macOS X 10.12 of hoger, Android 5.0 of hoger en iOS 12.0 of hoger.

Beste gratis: Microsoft Windows Defender

Image
Image

Microsoft Windows Defender Security Center is vooraf geïnstalleerd op Windows 8.1 en Windows 10, maar het is veel verbeterd ten opzichte van eerdere versies van Windows Defender. Het biedt zeer goede antivirus- en antimalwarebescherming, maar bevat ook een firewall, een veilige opstartfunctie en heuristische monitoring die opmerkt wanneer er iets ongewoons lijkt op uw computer.

Natuurlijk biedt Windows Defender re altime op definities gebaseerde antivirusbescherming voor virussen, malware, trojans, ransomware en andere bedreigingen. Ook beschikbaar zijn ouderlijk toezicht en scannen voor USB-drives, externe harde schijven en schijfstations. De bruikbaarheid van Windows Defender is ook sterk verbeterd, met een grafische gebruikersinterface die gemakkelijk te navigeren is en uitleg bevat voor nieuwe gebruikers en voor degenen die niet bekend zijn met wat moet worden beschermd of waarom. Geavanceerde gebruikers kunnen de mogelijkheden voor antivirusscanning en firewall aanpassen en zelfs wijzigingen aanbrengen op registerniveau om meer controle over hun Windows-pc te krijgen.

Het is bekend dat Windows Defender vaak JavaScript en andere programmeercode betrapt als valse positieven voor beveiligingsbedreigingen. Maar die ene fout terzijde, Windows Defender Security System is een geweldige gratis optie voor een pc die anders onbeschermd zou blijven.

Beste voor eenvoudige navigatie: Trend Micro maximale beveiliging

Image
Image

Trend Micro is een naam die vaker wordt geassocieerd met zakelijke antivirus- en beveiligingsproducten, maar het bedrijf biedt ook een groot aantal persoonlijke antivirusprogramma's aan. Trend Micro Maximum Security is een van de beste aanbiedingen die is ontworpen om uw computer te beschermen tegen virussen en allerlei soorten internetbedreigingen.

Maximale beveiliging is zeer eenvoudig te navigeren en biedt de antivirusscans die u zou verwachten, evenals vele andere functies, zoals e-mailscanning. Wachtwoordbeveiliging, ransomwarebescherming en ouderlijk toezicht. De meest opwindende functies die Maximum Security biedt, zijn echter het scannen van cloudbeveiliging, dat Microsoft- en PDF-documenten scant in uw cloudopslagaccounts en de privacycontroles van sociale media. Helaas krijgt u bij deze beveiligingssuite geen firewall.

Een jaarabonnement voor Trend Micro Maximum Security bevindt zich aan de onderkant van de prijsschaal, komt uit op ongeveer $ 40 voor maximaal vijf apparaten en een zeer bescheiden prijsstijging geeft u bescherming voor maximaal 10 apparaten. De beveiligingssuite werkt ook voor Microsoft Windows 10, 8.1 en 7 (SP1 of hoger), evenals voor macOS 10.12 tot 10.14 of hoger, Android4.1 of hoger en iOS 9 of hoger.

Beste alternatieve gratis antivirus: Avast gratis antivirus

Image
Image

Avast Free Antivirus is een full-service antivirusprogramma dat gebruikers beschermt tegen virussen, malware, trojans en andere soorten aanvallen. Het won de 2018 Product of the Year-prijs van AV-Comparatives en test consequent hoog in de categorie AVTest Best Antivirus Software for Windows Home Users.

Behalve dat het heel gemakkelijk te navigeren is, is een aspect van Avast Free Antivirus dat we erg leuk vonden tijdens het testen, de mogelijkheid om de applicatie te downloaden, installeren en gebruiken zonder enige vorm van persoonlijk identificeerbare informatie, inclusief een e-mailadres. De beveiliging die door de applicatie wordt geboden, is ook van topklasse, aangezien het een gratis product is. Avast biedt op definities gebaseerd scannen en heuristische monitoring, ransomware-detectie en een gamingmodus voor gamen en streamen zonder afleiding. Avast Free Antivirus bevat ook enkele premiumfuncties, zoals een Wi-Fi-scanner en een wachtwoordkluis.

Avast is beschikbaar voor Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP1 of hoger) Vista en XP (SP3 of hoger); macOS 10.11 (El Capitan) of hoger, iOS 12.0 of hoger en Android 4.1 Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger.

Beste voor oudere Windows-computers: F-Secure SAFE Antivirus

Image
Image

F-Secure SAFE is misschien geen antivirusproduct dat u kent, maar laat u niet voor de gek houden. De applicatie presteert consistent als beste in alle categorieën van AV-Test. Het is gemakkelijk te gebruiken, biedt uitstekende bescherming tegen virussen, malware en andere internetbedreigingen en veroorzaakt zeer weinig systeemslepen, zelfs tijdens volledige scans.

Je zult niet veel toeters en bellen vinden met F-Secure SAFE; het doet goed werk met antivirusbescherming, beschermt u terwijl u surft of online winkelt, en biedt bescherming tegen ransomware en ouderlijk toezicht. Er is niet veel meer dan dat. Waar F-Secure echter wint, is het vermogen om bijna naadloos te werken op oudere Windows-computers. En hoewel het uitstekend werkt op Windows 10-computers, verslindt het geen systeembronnen, dus zelfs gebruikers met oudere Windows 7 (SP1)-computers zullen niet veel problemen ondervinden met conflicten en andere systeemproblemen wanneer F-Secure SAFE is geïnstalleerd.

F-Secure SAFE is ook een zeer betaalbare antivirustoepassing. Voor ongeveer $ 40 kunnen gebruikers 12 maanden bescherming krijgen voor maximaal drie apparaten, maar er zijn ook plannen voor vijf of zeven apparaten als u meer computers moet toevoegen. En extra ondersteunde platforms zijn macOS 10.15 (Catalina) of hoger, iOS 13 of hoger, Android 6.0 of hoger. Helaas worden op ARM gebaseerde tablets niet ondersteund.

Beste voor diepere bescherming: Norton 360 met LifeLock Select

Image
Image

Symantec's Norton-producten zijn bijna synoniem met antivirusbescherming; het bedrijf bestaat al heel lang. Het is dus geen verrassing dat als het gaat om de volledige, diepere bescherming die sommige internetgebruikers wensen, Norton een antwoord heeft in de Norton 360 met LifeLock Select-product. Dit product is alles wat u nodig hebt om uw computers en apparaten te beschermen tegen virussen, malware en internetbedreigingen, waaronder identiteitsdiefstal.

Naast de normale antivirusbescherming die u van elk Norton-product mag verwachten, biedt Norton 360 met LifeLock Select een veilige VPN, kredietbewaking en 100 GB cloudback-upmogelijkheden. 360 met LifeLock Select biedt ook Dark Web Monitoring, webcambeveiliging, sofinummer en kredietwaarschuwingen, en een groot aantal extra functies. Voor gebruikers die willen weten dat ze niet alleen worden beschermd tegen virussen en malware, maar ook tegen andere bedreigingen die ze kunnen tegenkomen, is dit een full-service pakket dat bijna alles biedt wat u ooit nodig zou kunnen hebben.

Aan dit soort bescherming hangt natuurlijk een veel hoger prijskaartje dan sommige van de andere producten in deze lijst. Gebruikers kunnen maandelijks betalen voor ongeveer $ 10 per maand of een jaarabonnement kost ongeveer $ 100 per maand, en het abonnement omvat maximaal vijf apparaten, waaronder Windows-computers, Mac-computers, smartphones en tablets.

Beste voor meerdere Windows-computers: McAfee Total Protection

Image
Image

In het verleden had McAfee de reputatie een niet zo geweldige optie te zijn voor antivirusbescherming op Windows-computers. Dat komt omdat McAfee voortdurend in conflict kwam met verschillende aspecten van het besturingssysteem. Die tijden zijn voorbij. Sinds 2016 is McAfee gestaag aan het verbeteren en werkt nu uitstekend met Windows 10 en andere Windows-versies.

Dat is geweldig, want McAfee Total Protection biedt een uitstekende reeks beveiligingsproducten, waaronder antivirus, ransomware-bescherming, een bestandsvernietiger, een firewall, netwerkbewaking en een wachtwoordbeheerder. Voeg daar identiteitsdiefstalbeveiliging en ouderlijk toezicht aan toe en je hebt een goed afgeronde antivirustoepassing die is ontworpen om je te beschermen tegen elke bedreiging die je online of via e-mail kunt tegenkomen.

Abonnementen voor McAfee Total Protection kunnen een beetje verwarrend zijn, omdat u bijna net zoveel beta alt voor een enkele licentie als voor een licentie voor 10 apparaten. Het hogere abonnementsniveau is ongeveer $ 45 per maand en het lagere is ongeveer $ 35. Er is ook een mid-tier abonnementsniveau, dat vijf apparaten dekt, maar we denken dat de extra kosten van het 10-licentiepakket met een extra $ 10 per maand zijn, omdat de onderste twee niveaus niet alle functies bevatten die beschikbaar zijn voor McAfee Totale bescherming. En aangezien McAfee ook op verschillende apparaten werkt, waaronder Microsoft Windows 10, 8.1, 8 en 7 (SP1), macOS X 10.12 of hoger, Android 4.1 of hoger en iOS 10 of hoger, zullen 10 licenties zeer snel verdwijnen.

Beste voor geen systeemvertraging: AVG Internet Security

Image
Image

AVG Internet Security is de eersteklas antivirustoepassing van AVG. AVG Internet Security is een stap boven de gratis toepassing AVG Antivirus en biedt uitstekende bescherming tegen virussen, malware, Trojaanse paarden en andere internetbeveiligingsbedreigingen.

Naast de gebruikelijke snelle scan- en volledige scanmogelijkheden die u bij de meeste antivirusprogramma's aantreft, biedt AVG Internet Security ook gebruiksvriendelijke scans voor USB- en dvd-stations, afzonderlijke bestanden en mappen, en e - e-mailberichten en bestandsbijlagen. Natuurlijk vindt u ook de gebruikelijke bescherming tegen ransomware en privacybescherming, maar AVG Internet Security bevat ook een verbeterde firewall en webcambescherming.

De enige valkuil bij het gebruik van AVG Internet Security zijn de constante, aanhoudende pogingen om u te laten upgraden naar het hogere AVG-aanbod, AVG Ultimate.

Met ongeveer $ 70 per jaar is AVG een beetje aan de dure kant, en u moet tijdens het aankoopproces aangeven op hoeveel apparaten u de applicatie wilt gebruiken. AVG Internet Security wordt echter ondersteund op Windows 10; Windows 10, 8 en 7, en er zijn ook apps beschikbaar voor macOS- en Android-apparaten.

Onze schrijvers hebben 9 uren besteed aan het onderzoeken van de meest populaire antivirussoftware voor Windows 10 op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 30 verschillende antivirussen in het algemeen, gescreende opties van 30 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 30 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 4 van de antivirus-apps zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: