De beste antivirussoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De beste antivirussoftware van 2022
De beste antivirussoftware van 2022
Anonim

The Rundown Beste algemeen: beste gratis antivirus: beste voor Windows 10 Bescherming: beste voor gebruiksgemak: beste voor sterke bescherming: beste voor meerdere apparaten: beste voor kosten per apparaat: beste voor thuis en zakelijk:

Beste algemeen: Antivirus Plus 2020

Image
Image

Bitdefender Antivirus Plus 2020 is een uitstekende optie voor uw pc. Het wordt geleverd met een groot aantal tools die op de achtergrond werken om u veilig te houden, en het scoort consequent buitengewoon goed ten opzichte van zijn concurrenten voor het identificeren van problemen en het oplossen ervan.

Op het gebied van antivirus detecteert Bitdefender mogelijke bedreigingen en houdt een bijgewerkte lijst bij van potentiële bedreigingen om uw kansen om te worden aangevallen te beperken. De 2020-versie van Bitdefender Antivirus Plus voegde ook Advanced Threat Defense toe, een mogelijkheid voor gedragsdetectie om actieve apps te controleren. En de meerlaagse ransomwarebescherming is de beste in zijn klasse.

Bovendien is het Bitdefender-team 24/7 beschikbaar voor ondersteuning om u te helpen bij het oplossen van malwaregerelateerde problemen. En aangezien het wordt geleverd met Bitdefender VPN en Bitdefender Safepay in de doos, kunt u uw privacy behouden en uzelf gemakkelijk beschermen tegen financiële bedreigingen.

Bitdefender plus ondersteunt maximaal drie apparaten en is beschikbaar voor Windows 10, 8.1, 8 en 7. Helaas biedt het geen ondersteuning voor macOS, Android of iOS, maar andere versies van het Bitdefender-product zijn beschikbaar voor ondersteuning apparaten waarop die platforms draaien.

Beste gratis antivirus: gratis antivirus

Image
Image

Avast is een van de bekendste namen op het gebied van antivirusbescherming, en terecht. De toepassing Avast Free Antivirus is een full-service antivirusprogramma dat gebruikers beschermt tegen virussen, malware, trojans en andere soorten aanvallen. De applicatie veroorzaakt ook weinig tot geen systeemslepen en bevat verschillende functies die u niet zult vinden in andere gratis antivirusprogramma's.

Een van de leukste functies die we hebben ontdekt tijdens het testen van Avast, is de modus Niet storen (voorheen Gaming-modus genoemd). Deze functie is ontworpen om pop-ups en andere onderbrekingen tijdens het gamen of streamen te voorkomen, zodat je op kritieke momenten niet te maken krijgt met afleiding.

Andere opmerkelijke functies zijn de Wi-Fi Inspector die wifi-netwerken scant op kwaadaardige activiteiten, wat een perfecte aanvulling is op de gedragsscan die Avast gebruikt om mogelijk verdacht gedrag van geïnstalleerde applicaties te detecteren, en browserextensies die waarschuwen u als u een URL verkeerd typt of tijdens het surfen op een kwaadaardige site terechtkomt.

Avast is beschikbaar voor Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP1 of hoger) Vista en XP (SP3 of hoger); macOS 10.10 (Yosemite) of hoger en Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger. De antivirustoepassing heeft ook een supereenvoudig te navigeren interface, waardoor het een fluitje van een cent is om te bedienen.

Beste voor Windows 10-bescherming: Windows Defender Security Center

Image
Image

Microsoft Windows Defender Security Center is vooraf geïnstalleerd op Windows 8.1 en Windows 10, maar in tegenstelling tot eerdere versies van Windows Defender, is de nieuwste versie van de beveiligingssoftware volledig uitgerust en robuust zoals veel andere gratis aanbiedingen op de markt.

Microsoft Windows Defender biedt re altime op definities gebaseerde antivirusbescherming voor virussen, malware, trojaanse paarden, ransomware en andere bedreigingen, maar bewaakt ook gedragsveranderingen op uw systeem om potentiële malwarebedreigingen vroegtijdig uit te roeien. Daarnaast bevat Windows Defender een firewall om uw systeem te beschermen, ouderlijk toezicht en scannen naar USB-drives, externe harde schijven en schijfstations.

Gebruiksvriendelijkheid is een andere leuke functie van Windows Defender. De gemakkelijk te navigeren interface maakt het eenvoudig te gebruiken voor zelfs onervaren gebruikers, maar meer geavanceerde gebruikers kunnen de mogelijkheden voor antivirusscanning en firewall aanpassen en zelfs wijzigingen aanbrengen op registerniveau.

Het enige nadeel voor Windows Defender is de frequentie waarmee het valse positieven opvangt. Het is bekend dat Windows Defender JavaScript en andere programmeercode als kwaadaardig bestempelt, terwijl het in feite niet alleen goedaardig is, maar ook thuishoort in het systeem, dus gebruikers kunnen voorzichtig zijn voordat ze bestanden verwijderen die als kwaadaardig zijn gemarkeerd.

Beste voor gebruiksgemak: antivirus

Image
Image

Als u op zoek bent naar iets eenvoudigs om uw computerveiligheid te verbeteren, is F-Secure SAFE een goede plek om te beginnen. De applicatie heeft een gebruiksvriendelijke interface en kan in wezen zelfvoorzienend zijn (als dat je voorkeur heeft) als het eenmaal is ingesteld.

F-Secure scant uw machine op alles, van virussen tot spyware en voltooit automatische updates achter de schermen, zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste bedreigingen zonder dat u er al te veel bij betrokken hoeft te zijn. De software verwijdert de malware natuurlijk automatisch en zal volgens het bedrijf al zijn functies uitvoeren zonder uw machine te vertragen. Dit omvat automatische bescherming wanneer u op een betalingspagina terechtkomt en een gezinsbeveiligingssysteem waarmee u meerdere apparaten-3, 5 of 7 kunt opnemen, afhankelijk van het abonnement dat u kiest, en ouderlijk toezicht instelt op basis van uw opvoedingsstijl.

F-Secure SAFE is ook beschikbaar voor verschillende apparaten, waaronder: Windows 7 (SP1) of hoger, macOS 10.12 (Sierra) of hoger, iOS 11 of hoger en Android 5.0 of hoger. Helaas worden op ARM gebaseerde tablets op dit moment niet ondersteund voor F-Secure SAFE. F-Secure Safe heeft ook een gratis proefperiode van 30 dagen, drie apparaten, waarvoor u zich bij de site moet registreren om toegang te krijgen tot de gratis proefperiode (maar er zijn geen betalingsgegevens vereist).

Beste voor sterke bescherming: antivirus

Image
Image

Ondanks onbewezen beschuldigingen dat Kaspersky banden heeft met de Russische regering, behoren de beveiligingsproducten van Kaspersky tot de beste op de markt. Om de aantijgingen te overwinnen, verplaatste het bedrijf zijn kerninfrastructuur naar Zwitserland, weg van elke vorm van invloed, en blijft het zich concentreren op het verbeteren van zijn antivirusaanbod. Dat is misschien een van de redenen dat Kaspersky consequent de hoogste scores beha alt in onafhankelijke tests voor het afweren van virussen, malware, trojans, ransomware en allerlei andere mogelijke bedreigingen.

Toen we Kaspersky Total Security testten, werden we niet teleurgesteld. De software scant uw machine voortdurend op mogelijke bedreigingen en voorkomt ransomwarebedreigingen door problemen te identificeren en dienovereenkomstig te reageren. Daarnaast omvat het Total Security-aanbod geweldig ouderlijk toezicht, wachtwoordbeheer, webcambeveiliging en een uitstekende firewall.

Als dat meer bescherming is dan u denkt nodig te hebben, is de basisversie van Kaspersky Anti-Virus ontworpen met het oog op eenvoud, zodat u het kunt laten werken en het op de achtergrond zijn werk kunt laten doen zonder veel input gedurende de lange termijn. Voor een minimale prijsstijging biedt Kaspersky Total Security echter bescherming op maximaal 5 apparaten en ondersteunt het Windows 10, 8.7 en 8.1; macOS X 10.12 of hoger, Android 4.0 of hoger en iOS 10.0 of hoger.

De enige valkuil voor Kaspersky is dat het een grote hoeveelheid systeembronnen kan verbruiken, dus houd er rekening mee dat je minimaal 1 GB RAM en 1,5 GB opslagruimte op een pc of 2 GB RAM en 1,8 GB opslagruimte nodig hebt ruimte op een mac.

Beste voor meerdere apparaten: Norton AntiVirus van Symantec

Image
Image

Symantec's Norton AntiVirus is lange tijd een van de meest opvallende en betrouwbare namen in de antivirusmarkt geweest. Het marktaandeel van vandaag is inderdaad nog steeds groot, en er zijn geen tekenen dat het op korte termijn zal vertragen. En dat, samen met uitstekende eigenschappen, zou het een aantrekkelijke optie kunnen maken.

Norton Security Premium is het hoogwaardige antivirusaanbod van Symantec en is ontworpen om u te beschermen tegen virussen, spyware, ransomware en andere malwarebedreigingen. Bovendien wordt het geleverd met een handige tool die uw financiële informatie beschermt wanneer u online informatie invoert, inclusief webcambescherming, Dark Web-monitoring door LifeLock en een veilige VPN.

Security Premium doet dit allemaal op maximaal 10 apparaten en omvat 100 GB veilige cloudopslag voor back-ups, ouderlijk toezicht, een firewall en een 100% geld-terug-garantie. Het is echter een beetje duurder dan sommige aanbiedingen van andere antivirusproviders. Maar het werkt op Windows 7 (SP1 of hoger); macOS X, Android-apparaten (inclusief tablets) en iOS-apparaten.

Natuurlijk, als Security Premium te rijk is naar uw smaak, biedt Norton verschillende andere beschermingsniveaus, elk met zijn eigen functies, en allemaal ondersteund door Norton's Virus Protection Promise.

Beste voor kosten per apparaat: totale bescherming

Image
Image

Er zijn verschillende betaalde opties op de antivirusmarkt die op het eerste gezicht betaalbaar lijken. Maar als je bedenkt dat hun kosten voor één licentie zijn, lijkt het misschien niet de beste optie.

McAfee is echter een ander verhaal. Wanneer u beta alt voor Total Protection van McAfee, beta alt u mogelijk iets meer dan voor afzonderlijke opties van concurrerende providers. Maar wanneer u die kosten afschrijft over de 10 licenties die u bij aankoop krijgt, realiseert u zich al snel dat u weinig per eenheid beta alt om een robuuste optie te bemachtigen.

Daarnaast bevat de oplossing van McAfee een verscheidenheid aan functies om u te beschermen, waaronder bescherming tegen virussen en malware. Het verwijdert ook bloatware - of ongewenste software die vaak door pc-leveranciers wordt geïnstalleerd - van uw machine en vergrendelt uw bestanden als een apparaat wordt gestolen.

Wanneer u op het web surft, analyseert een functie genaamd McAfee WebAdvisor de sites waarop u zich bevindt en vertelt u wanneer u probeert toegang te krijgen tot risicovolle pagina's. Nog een voordeel: een wachtwoordbeheerder waarmee u veilige inloggegevens kunt maken en deze veilig op uw computer kunt opslaan.

McAfee werkt ook op verschillende apparaten, waaronder Microsoft Windows 10, 8.1, 8 en 7 (SP1), macOS X 10.12 of hoger, Android 4.1 of hoger en iOS 10 of hoger.

Beste voor thuis en zakelijk: Nod32

Image
Image

ESET Nod32 biedt een volledige reeks diensten die zijn ontworpen voor zowel thuis als op kantoor. De software beschermt u tegen een reeks bedreigingen, waaronder virussen, rootkits, ransomware en spyware. Net als vele andere op de markt, bevat het ESET Nod32-platform phishing-ondersteuning om te voorkomen dat potentiële hackers toegang krijgen tot uw gegevens.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van ESET is productiviteit. Het bedrijf beweert dat zijn software u veilig zal houden zonder uw computer te vertragen of iets te doen waardoor uw machine anders moeilijker te gebruiken zou zijn. En aangezien het voortdurend malwarebedreigingen in de cloud analyseert van mensen over de hele wereld die zijn software gebruiken, is de kans groot dat het nieuwere bedreigingen zal vinden.

Het beste van alles is dat Nod32 een robuuste oplossing is voor zowel thuis als op kantoor. Het werkt met Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista en Microsoft Home Server 2011 en er is een gratis proefperiode van 30 dagen. Dus als u zowel uw gezinscomputer als uw kleine kantoormachine veilig wilt bewaren, kan Nod32 een winnaar zijn.

Aanbevolen: