Donaties instellen op Twitch

Inhoudsopgave:

Donaties instellen op Twitch
Donaties instellen op Twitch
Anonim

Wat te weten

  • Twitch Bits inschakelen: Dashboard > Partnerinstellingen > Bits & Cheering.
  • Een donatiesectie toevoegen aan je Twitch-kanaal: Panelen bewerken > + > Titel en beschrijving> PayPal.me-link.
  • Een donatiepagina opzetten op Streamlabs: Donatie-instellingen > PayPal > Donatie-instellingen> Instellingen > Instellingen opslaan.

Dit artikel laat zien hoe je de vier populairste donatieoplossingen voor Twitch-streamers gebruikt: Twitch Bits, een PayPal.me-link, cryptocurrencies en Streamlabs.

Image
Image

Twitch Bits

Bits (ook wel cheers genoemd) zijn het officiële donatiesysteem van Twitch. Ze zijn echter een beetje ingewikkelder dan gewoon wat geld naar een streamer sturen met een druk op de knop, en ze zijn alleen beschikbaar voor Twitch-filialen en -partners. Bits zijn in wezen een vorm van digitale valuta die rechtstreeks van Twitch is gekocht met echt geld via Amazon Payments.

Deze bits kunnen vervolgens worden gebruikt vanuit de chatbox van een Twitch-stream om speciale audio- en visuele waarschuwingen op het scherm te activeren. Als beloning voor het gebruik van hun bits verdienen gebruikers speciale badges die naast hun naam worden weergegeven in de stream-chat. Hoe meer bits ze gebruiken, hoe hoger de rang van de badges die ze verdienen. De Twitch-streamer verdient $ 1 voor elke 100 bits (1 cent per bit) die tijdens hun stream worden gebruikt.

  1. Twitch schakelt Cheering automatisch in voor alle nieuwe Affiliates en Partners.

    Image
    Image

    De instellingen voor Cheering staan onder Dashboard > Partner Settings > Bits & Cheering.

  2. Kijkers kunnen nu hun bits in je kanaal gebruiken door cheer te typen en het aantal bits dat ze willen gebruiken. cheer5 zou bijvoorbeeld vijf bits gebruiken en cheer1000 zou 1, 000 gebruiken.

PayPal-donaties op Twitch

Een van de gemakkelijkste manieren om donaties op Twitch te accepteren, is door PayPal te gebruiken. Een streamer kan kijkers vragen om rechtstreeks geld te sturen via het e-mailadres dat is gekoppeld aan het PayPal-account van de streamer. Een eenvoudigere optie is echter om een PayPal.me-link in te stellen, die het hele proces voor de kijker stroomlijnt met een strak ontwerp en een gemakkelijk te begrijpen interface. Hier zijn enkele effectieve manieren om een PayPal.me-adres te gebruiken voor het ontvangen van donaties op Twitch:

  • Vermeld uw volledige PayPal.me-adres tijdens een stream.
  • Plaats je link in de chat van je kanaal. Dit zal niet alleen de aandacht van uw kijkers trekken, maar het zal ook veel effectiever zijn omdat de link klikbaar is vanuit de chat.
  • Voeg een donatiesectie toe aan je Twitch Channel-pagina door naar je kanaal te gaan, op de schakelaar Panelen bewerken te klikken en vervolgens op het gigantische + symbool. Vul de Panel Title en Description velden in en voeg uw PayPal.me-link toe aan de beschrijving, samen met een kort bericht waarin wordt uitgelegd waarom u denkt dat kijkers doneren.

Bitcoin en andere cryptocurrencies

Het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum om online geld te verzenden en te ontvangen, neemt toe vanwege hun snelheid, veiligheid en lagere transactiekosten. Het ontvangen van een betaling in uw cryptocurrency-portemonnee is net zo eenvoudig als het delen van het adres van uw portemonnee met een andere gebruiker. Hier leest u hoe u dit kunt laten werken met Twitch.

  1. Open de portemonnee-app van je gekozen cryptocurrency. Bitpay is een populaire portemonnee-app voor nieuwe gebruikers.
  2. Klik op de Receive knop of link. Alle portemonnees hebben deze optie, ongeacht de valuta of app-maker.
  3. Je ziet een enkele regel met schijnbaar willekeurige cijfers en letters; dit is het adres van uw portemonnee. Tik op het adres om het naar het klembord van je apparaat te kopiëren.
  4. Maak een donatiesectie aan op je Twitch-profiel zoals hierboven beschreven in de PayPal-sectie op deze pagina.
  5. Plak uw portemonnee-adres in het veld Description en vermeld voor welke cryptocurrency het portemonnee-adres is. Gebruikers kunnen geen Ethereum naar een Litecoin-portemonnee of Bitcoin naar een Ethereum-portemonnee sturen, dus het is essentieel om het adres correct te labelen.

    Terwijl je in het Receive-gedeelte van je portemonnee-app bent, maak je een screenshot van de QR-code. Deze code is de QR-versie van uw portemonnee-adres en kijkers kunnen deze scannen om u geld te sturen. U kunt de opgeslagen afbeelding van uw QR-code toevoegen aan de donatiesectie van uw Twitch-profiel of zelfs als media-element aan uw Twitch-lay-out in OBS Studio (zoals u een webcamvenster of andere afbeelding zou doen), zodat uw kijkers deze met hun mobiel kunnen scannen telefoons terwijl u naar uw stream kijkt. Vergeet niet te vermelden voor welke valuta het portemonnee-adres van de QR-code is.

  6. Je zou nu bitcoin moeten kunnen ontvangen met Bitpay.

Twitch Donatiepagina Services

Twitch-streamers kunnen hun account verbinden met verschillende services van derden om extra functies zoals donaties en waarschuwingen te activeren. Enkele van de meest populaire services zijn Gaming For Good, Stream Elements en Streamlabs. Elk van deze services creëert een unieke donatiepagina voor je kanaal, gehost op een eigen server, waar je je kijkers naartoe kunt sturen om te doneren.

Hier leest u hoe u een donatiepagina op Streamlabs instelt, die de meeste functies heeft en het gemakkelijkst te gebruiken is voor beginners. De stappen lijken erg op het opzetten van een donatiepagina op de andere sites.

  1. Klik vanuit uw Streamlabs Dashboard op Donatie-instellingen.
  2. Klik op het PayPal-pictogram om uw PayPal-account aan Streamlabs te koppelen, zodat kijkers rechtstreeks vanaf de donatiepagina donaties naar uw PayPal-account kunnen sturen. Je kunt op deze pagina ook andere betalingsopties toevoegen, zoals Unitpay, Skrill en creditcards, maar PayPal zou de primaire methode moeten zijn die je activeert, gezien het brede gebruik onder Twitch-kijkers.
  3. Selecteer uit de Donaties Instellingen > Instellingen uw valuta en minimale/maximale donatielimieten. Het instellen van de minimale donatie op 5 dollar is een goed idee om gebruikers te ontmoedigen uw account te spammen met kleine donaties.
  4. Selecteer Save Settings onderaan de pagina.
  5. De Instellingen pagina zal het websiteadres van uw donatiepagina weergeven. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien https://streamlabs.com/username. Kopieer dit adres en voeg het toe aan het donatiegedeelte op je Twitch-kanaalpagina.

Bottom Line

Het accepteren van donaties en tips op Twitch is een gangbare praktijk, en noch streamers noch kijkers fronsen dit. Donaties zijn een van de weinige manieren waarop kleine kanalen inkomsten kunnen genereren. Wanneer je echter meer Twitch-volgers krijgt en een Twitch-partner of partner wordt, is het belangrijk om meer te weten te komen over Twitch-abonnementen. Abonnementen op Twitch zijn zeer effectief gebleken, ze verdienen aanzienlijk hogere bedragen dan eenmalige donaties en bieden de mogelijkheid om in de loop van de tijd te groeien.

Zijn Twitch-donaties belastbaar?

Ja. Ondanks dat het door streamers donaties, fooien of geschenken wordt genoemd, wordt dit geld als een geldige bron van inkomsten beschouwd, dus u moet het claimen bij het indienen van een belastingaangifte.

Hoe u terugboekingen van donaties kunt voorkomen

Het gebruik van PayPal kan een handige, betrouwbare methode zijn om donaties te accepteren, maar het heeft één grote fout die af en toe door oplichters wordt uitgebuit; terugvorderingen. Dit gebeurt wanneer iemand die iets online via PayPal heeft betaald, een klacht indient bij het bedrijf waarin wordt beweerd dat hij de gekochte goederen of diensten nooit heeft ontvangen. Wanneer dit gebeurt, beta alt PayPal, vaker wel dan niet, de koper volledig terug, waardoor de verkoper zijn product niet meer heeft en geen geld om ervoor te laten zien.

Helaas voor streamers, rapporten toegenomen oplichters en internettrollen die grote hoeveelheden geld doneren aan Twitch-kanalen om het een paar maanden later allemaal terug te betalen. Je kunt jezelf niet 100% beschermen tegen dit soort oplichting met PayPal, daarom concentreren veel ervaren streamers zich liever op bits (die worden beschermd door Amazon Payments) en cryptocurrency-donaties (die niet kunnen worden geannuleerd of teruggevorderd).

Hoe u uw Twitch-kijkers kunt aanmoedigen om te doneren

De meeste kijkers op Twitch steunen graag hun favoriete streamers, maar ze zullen er niet aan denken om te doneren als ze niet weten dat het een optie is. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om je publiek eraan te herinneren om te doneren zonder opdringerig of spamachtig over te komen.

  • Bedank je donateurs mondeling tijdens een stream. Dit herinnert kijkers eraan dat doneren een optie is en beloont donateurs met drie seconden roem.
  • Voeg een recente donorwidget toe die de namen van de laatste donoren weergeeft aan je Twitch-lay-out op het scherm. Gebruik hiervoor de Streamlabs-service en het OBS Studio-programma. Dit is geen optie als je rechtstreeks vanaf je videogameconsole streamt.
  • Maak een lijst met donateurs op je Twitch-profielpagina Dit kan lastig zijn voor grote kanalen, maar voor streamers met een klein publiek kan dit een geweldige manier zijn om donateurs te bedanken en moedig degenen aan die het nog niet hebben geprobeerd. Sommige streamers maken ook lijsten van hun top vijf van donateurs, wat concurrentie tussen kijkers kan aanmoedigen.
  • Maak een doel Kijkers zullen eerder doneren als ze weten waar hun geld naartoe gaat. Services zoals Streamlabs kunnen een gratis voortgangsbalk maken om toe te voegen aan een streamlay-out in OBS Studio. Deze visualisatie wordt in re altime bijgewerkt als mensen doneren en kan een publiek motiveren om naar een doel toe te werken. U kunt donatiedoelen mondeling en in uw profiel vermelden.
  • Gebruik aangepaste meldingen Een van de beste manieren om donateurs te belonen is door je meldingen aan te passen. Waarschuwingen zijn visuele en audiosignalen die worden geactiveerd tijdens een livestream wanneer een kijker volgt, zich abonneert, doneert of tips geeft met bits. Als je een bericht hebt gezien als "Bedankt voor het volgen!!" op het scherm, heb je al een waarschuwing in actie gezien. U kunt waarschuwingen in Streamlabs aanpassen met elk geanimeerd gif- en geluidsbestand. Vermakelijke combinaties hebben de neiging kijkers aan te moedigen opnieuw te doneren om de waarschuwing te zien.

FAQ

    Hoe stream ik op Twitch?

    Om op Twitch te streamen, moet je een applicatie zoals Twitch Studio of OBS gebruiken. Je hebt ook een Twitch-account nodig en een apparaat waarmee je kunt uitzenden, zoals een pc.

    Hoe kan ik mijn Twitch-naam wijzigen?

    Als je je Twitch-gebruikersnaam wilt wijzigen, ga je naar je profile > Settings > Profile Settings > Potloodpictogram (bewerken). U kunt uw gebruikersnaam echter slechts om de 60 dagen wijzigen, dus zorg ervoor dat u uw wijzigingen doorgeeft.

Aanbevolen: