LG's OLED.EX Display Tech streeft naar een betere tv-toekomst

Inhoudsopgave:

LG's OLED.EX Display Tech streeft naar een betere tv-toekomst
LG's OLED.EX Display Tech streeft naar een betere tv-toekomst
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe weergavetechnologieën kunnen een groot aantal innovaties op tv's brengen.
  • LG beweert dat zijn nieuwe OLED. EX-scherm de beeldkwaliteit verbetert en de helderheid verbetert.
  • Een bedrijf in Silicon Valley heeft ontwikkeld wat het 's werelds eerste echt holografische digitale display-technologie noemt.
Image
Image

Je volgende tv kan een stuk leuker zijn om naar te kijken dankzij nieuwe technologieën die alles bieden, van helderdere beelden tot likbare schermen.

LG heeft zijn nieuwe OLED. EX-schermen aangekondigd waarvan het beweert dat het de beeldkwaliteit en helderheid met maar liefst 30 procent zal verbeteren in vergelijking met de huidige OLED-schermen van concurrenten. Het is een van een groeiend aantal nieuwe displaytechnologieën.

"Naarmate de weergavetechnologieën verbeteren, is het waarschijnlijk dat we een verschuiving zullen zien van traditionele tv's naar nieuwere vormen van schermen, zoals 'slimme' spiegels en zelfs schermen voor hele muren", vertelde tech-expert Morshed Alam aan Lifewire in een e-mailgesprek. "Dit betekent dat tv-kopers de ontwikkelingen op de beeldschermmarkt in de gaten moeten houden en bereid moeten zijn om op tijd over te stappen op een nieuw type televisie."

Grenzen verleggen

LG's OLED. EX-schermen zijn bedoeld om de best beoordeelde OLED-schermen te verslaan, die steeds vaker voorkomen in tv's. De nieuwe technologie combineert deuteriumverbindingen en gepersonaliseerde algoritmen, wat volgens het bedrijf de stabiliteit en efficiëntie van de organische lichtemitterende diode zal verbeteren.

OLED. EX-schermen kunnen realistische details en kleuren leveren zonder enige vervorming, zoals de reflectie van zonlicht op een rivier of elke nerf van een boomblad, zei LG in het persbericht.

Deuterium wordt gebruikt om zeer efficiënte organische lichtemitterende diodes te maken die sterker licht uitstralen. Het element is twee keer zo zwaar als normaal waterstof, en er is maar een kleine hoeveelheid in de natuurlijke wereld. LG zei dat het heeft ontdekt hoe deuterium uit water kan worden gehaald en kan worden toegepast op organische lichtemitterende apparaten. De deuteriumverbindingen zorgen ervoor dat het scherm helderder licht uitstra alt terwijl het lange tijd een hoog rendement behoudt.

Met de nieuwe beeldschermtechnologie kan LG ook tv's maken met dunnere randen voor een strakke en dramatische look. Een paar nieuwe weergavetechnologieën ontmoeten of verslaan die van LG, waaronder microLED en quantum dot, zei Alam. MicroLED is vergelijkbaar met OLED omdat het geen achtergrondverlichting nodig heeft en intense zwarttinten kan produceren.

"MicroLED bevindt zich echter nog in de beginfase en wordt nog niet op grote schaal geproduceerd", voegde hij eraan toe.

Quantum dot-schermen zijn ook superieur aan OLED-schermen, omdat ze een verbeterde kleurnauwkeurigheid, hogere contrastverhoudingen en bredere kijkhoeken bieden, zei hij.

Dit betekent dat tv-kopers de ontwikkelingen op de beeldschermmarkt in de gaten moeten houden en bereid moeten zijn om op tijd over te stappen op een nieuw type televisie.

"Bovendien zijn quantum dot-displays energiezuiniger dan OLED's en kunnen ze helderder worden gemaakt zonder beeldverslechtering te veroorzaken," zei Alam.

LG zegt dat het van plan is om later dit jaar OLED. EX-technologie in al zijn OLED-panelen op te nemen. Het bedrijf pronkt ook met een aantal futuristische tv-concepten op de CES-conferentie van dit jaar, waaronder nieuwe transparante schermen.

De OLED-plank bestaat bijvoorbeeld uit twee 55-inch transparante OLED-schermen die op elkaar zijn gestapeld, met helemaal bovenaan een plank. Het bedrijf zegt dat het scherm bedoeld is voor de woonkamer, waar het tegelijkertijd kunst, een tv-programma of een op elk van de twee schermen kan weergeven.

Proef je tv?

LG is niet het enige bedrijf dat nieuwe spins op tv-schermen bedenkt. Een Japanse onderzoeker heeft een likbaar tv-scherm gemaakt dat smaken van voedsel kan nabootsen.

Het Taste the TV-apparaat (TTTV) gebruikt tien smaakbussen die in combinatie spuiten om de smaak van een bepaald voedsel te creëren. Het smaakmonster rolt vervolgens op een tv-scherm zodat de kijker het kan proeven.

Image
Image

Een andere nieuwe weergavetechnologie kan hologrammen naar tv's brengen. Een bedrijf uit Silicon Valley, Light Field Lab genaamd, heeft wat het 's werelds eerste echt holografische digitale display-technologie noemt, ontwikkeld.

SolidLight van het bedrijf "stelt kijkers in staat om digitale objecten in de fysieke wereld te ervaren die aan het scherm ontsnappen en niet te onderscheiden zijn van de werkelijkheid", aldus een persbericht.

Voorlopig is SolidLight gericht op commerciële toepassingen, maar zou in de toekomst kunnen worden gebruikt voor consumentenelektronica, zegt het bedrijf.

"SolidLight is anders dan alles wat je eerder hebt meegemaakt", zegt Jon Karafin, CEO van Light Field Lab, in het persbericht."Pas nadat je een SolidLight-object hebt aangeraakt, realiseer je je dat het er niet echt is. SolidLight herdefinieert wat wordt gezien als echt, visuele communicatie, publieksbetrokkenheid en klantervaringen voor altijd hervormd."

Aanbevolen: