De 9 beste camera-apps die werken voor iPhone en Android in 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste camera-apps die werken voor iPhone en Android in 2022
De 9 beste camera-apps die werken voor iPhone en Android in 2022
Anonim

iPhone-camera-apps worden vaak herkend. Met een welomschreven aantal camera's en apparaten trekt het iOS-platform ontwikkelaars aan die op maat gemaakte camera-apps willen maken voor allerlei behoeften. Voor mensen die Android gebruiken, zijn veel camera-apps echter alleen voor iOS, waaronder Camera+ 2, Halide, Obscura 2 en ProCam 6.

Toch zijn er ontwikkelaars die camera-apps bouwen die werken op Android-apparaten. Als je een van deze apps als je hoofdcamera-app kiest, hoef je geen andere camerabediening te leren wanneer je van platform wisselt.

De volgende apps vertegenwoordigen enkele van de beste en meest gebruikte camera- en video-apps die beschikbaar zijn op zowel Android als iOS. Zie dit als uw platformonafhankelijke gids voor camera-apps. Als je een camera-app moet voorstellen, maar niet zeker weet of mensen een iPhone of Android-telefoon gebruiken, kun je deze apps veilig aanbevelen.

Beste camera-upgrade voor algemeen gebruik: ProShot

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schoon geordende bedieningsinterface.
  • Kan de beeldverhouding van de afbeelding aanpassen.

Wat we niet leuk vinden

  • Telefoonhardware kan een beperking zijn. (De app ondersteunt bijvoorbeeld 4K-video-opname, maar uw apparaat mogelijk niet.)

ProShot ($ 3,99) van RiseUpGames.com, geeft je controle over het bestandsformaat (JPEG, RAW of RAW + JPEG), belichting, beeldverhouding (16:9, 4:3, 1:1, of een aangepaste verhouding die u kiest) en sluitertijd. Het biedt ook bracketing, waarmee verschillende opnamen worden gemaakt met verschillende belichtingsniveaus. Met een modus voor licht schilderen kunt u een afbeelding maken terwijl de lens geleidelijk het licht opvangt. De app ondersteunt ook video- en timelapse-modi.

Download voor:

Beste voor Creative Cloud-leden: Adobe Photoshop Lightroom CC

Image
Image

Wat we leuk vinden

Gratis opties voor het vastleggen en bewerken van afbeeldingen.

Wat we niet leuk vinden

Aanmelden met Facebook, Google of een Adobe-account.

Adobe's app combineert aangepaste camerabediening met een verscheidenheid aan beeldbewerkingsopties in één app. U kunt afbeeldingen maken en basisbewerkingen uitvoeren met de gratis versie van de app. Een upgrade van $ 4,99 per maand voegt toegang toe tot meer selectie- en bewerkingstools, autotagging en opslag.(Adobe Creative Cloud-leden ontvangen deze voordelen ook nadat ze zich hebben aangemeld.)

Download voor:

Beste voor Stop Motion Animators: Lapse It

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Before Lapse It: Vastleggen. Wacht. Vastleggen. Wacht. Vastleggen. Wacht. Herhaal.
  • Met Lapse It: Automatisch vastleggen configureren. Ga iets anders doen.

Wat we niet leuk vinden

Je moet nog steeds oppassen dat je je telefoon niet stoot of beweegt tijdens het vastleggen.

Hoewel de meeste camera-apps een enkele afbeelding of een video vastleggen, hebben de ontwikkelaars van Lapse It het ontworpen om met tussenpozen beelden vast te leggen. Dat maakt het een uitstekend hulpmiddel voor time-lapse- of stop-motionfotografie. Het bevat een verscheidenheid aan bedieningselementen, zodat u de frequentie en resolutie van het tijdsinterval kunt aanpassen, evenals de belichting, snelheid en witbalans.

De gratis versie beperkt het vastleggen tot een resolutie van 360p of 480p, terwijl een eenmalige upgrade van $ 3,99 de beeldkwaliteit verbetert tot 720p of 1080p.

Download voor:

Maak je eigen panoramafoto's: Google Street View

Image
Image

Wat we leuk vinden

Geweldige manier om een 360-graden beeld te creëren met je smartphone.

Wat we niet leuk vinden

Als je je telefoon verder van een centraal punt verwijdert, kan de app de afbeeldingen onnauwkeurig aan elkaar plakken.

Met de Google Street View-app (gratis) kun je afbeeldingen van gebouwen bekijken die vanaf wegen zijn genomen, en kun je het 360-graden uitzicht (ook wel fotosfeer genoemd) om je heen vastleggen. Tik op de camera om te starten en draai de camera om de wereld om je heen vast te leggen terwijl je de camera rond een centraal punt draait. Je kunt 360-graden foto's importeren en bekijken in de app.

Download voor:

Voor liefhebbers van landschapsoriëntatie: Horizon Camera

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende app om te installeren voor mensen die per ongeluk zonsondergangen vastleggen terwijl ze de camera in staande stand houden.

  • De app past het afbeeldingsframe soepel aan en verkleint het als je je telefoon draait.

Wat we niet leuk vinden

Beperkt aantal camerabedieningsopties.

Met de gratis Horizon Camera-app krijg je nooit meer een verticale video of foto. De bewegingssensor in de app detecteert de stand van je telefoon en maakt automatisch een liggend kader voor je foto. Uw apparaat draaien? Geen probleem. De app past het kader aan terwijl je beweegt om ervoor te zorgen dat je altijd een horizontaal beeld vastlegt.

Download voor:

Sociaal delen zonder sociale druk: VSCO

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sterke set bewerkingsknoppen.
  • Sociaal netwerk zonder het aantal volgers, vind-ik-leuks of opmerkingen.

Wat we niet leuk vinden

Veel filters alleen beschikbaar voor leden.

Het cameragedeelte van VCSO is vrij eenvoudig. Open, wijs, tik om scherp te stellen, pas de flitser aan, leg de afbeelding vast. VSCO blinkt uit in bewerken, met aanpassingen aan belichting, contrast, bijsnijden, verscherpen en verzadiging, samen met een lange lijst met filteropties. De app biedt ook een sociaal netwerk.

Een optionele lidmaatschapsupgrade ($ 19,99 per jaar) geeft je toegang tot extra bewerkingstools.

Download voor:

Beste voor sociale foto's: Instagram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vangt het klassieke, vierkante (1:1 beeldverhouding) Instagram-beeldformaat.
  • Schiet, bewerk, deel alles in één app.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte camerabediening.

Je ziet Instagram misschien niet als een camera-app, maar het is misschien wel het meest gebruikte gratis platform voor het delen van afbeeldingen. De Android-app bevat zowel camera- als video-opname-opties. Maak een foto, kies vervolgens uit een van de verschillende filters en pas de helderheid aan, voeg een bijschrift en tags toe en deel deze vervolgens.

Download voor:

Beste voor professionals: FiLMiC Pro

Image
Image

Wat we leuk vinden

De app geeft je de mogelijkheid om allerlei instellingen aan te passen, zodat je video kunt vastleggen zoals jij dat wilt.

Wat we niet leuk vinden

Als je alleen een snelle video voor vrienden wilt vastleggen en bewerken, is deze app waarschijnlijk meer dan je nodig hebt.

Als je apparaat de functies ondersteunt en je alle bedieningselementen begrijpt, wordt FiLMiC Pro vaak erkend als de beste videocamera-app die beschikbaar is voor Android- (en iOS)-apparaten. De app bevat ondersteuning voor zoom met variabele snelheid, opnemen met hoge framesnelheid, beeldstabilisatie, schuifregelaars om de focus en belichting aan te passen, timelapse-opties, samen met de mogelijkheid om verzadiging, tint en kleurtemperaturen aan te passen.

Als u op zoek bent naar een professionele Android-app voor het vastleggen van video's, dan is dit de app, hoewel deze mogelijk niet op alle apparaten werkt. Probeer de FiLMiC Pro Evaluator-app om te ontdekken welke functies op uw telefoon werken voordat u $ 14,99 uitgeeft aan FiLMiC Pro.

Download voor:

Maak je camera slimmer: Google Lens

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Wijs, tik en leer meer of handel.
  • Lens geeft je een glimp van hoe slim camera's kunnen zijn.

Wat we niet leuk vinden

Vereist een internetverbinding, omdat de slimme functies afhankelijk zijn van toegang tot de systemen van Google.

Op iOS is Google Lens een functie die te vinden is in de Google Foto's-app. Maar op Android is Google Lens een complete, installeerbare app. Hoewel Lens geen conventionele camera-app is, is het misschien wel de slimste camera-app die je ooit hebt gebruikt: het kan veel planten, dieren en oriëntatiepunten identificeren en het kan telefoonnummers, datums van evenementen en adressen in tekst herkennen.

Aanbevolen: