Heb je Android? Dit zijn de iTunes-functies die voor u werken

Inhoudsopgave:

Heb je Android? Dit zijn de iTunes-functies die voor u werken
Heb je Android? Dit zijn de iTunes-functies die voor u werken
Anonim

Beslissen om een Android-apparaat te kopen in plaats van een iPhone, betekent niet dat je de enorme selectie van muziek, films en andere geweldige media die beschikbaar is in iTunes de rug moet toekeren. Of het nu gaat om muziek of films, apps of het iTunes-programma zelf, sommige Android-gebruikers willen iTunes misschien gebruiken, of op zijn minst de inhoud ervan krijgen. Maar als het gaat om iTunes en Android, wat werkt wel en wat niet?

De informatie in dit artikel moet van toepassing zijn, ongeacht wie je Android-telefoon heeft gemaakt. Of je nu een telefoon hebt van Samsung, Google, Huawei, Xiaomi of een van de vele andere Android-makers, deze tips zijn van toepassing.

iTunes-muziek afspelen op Android: Ja

Image
Image

Muziek gedownload van iTunes is in de meeste gevallen compatibel met Android-telefoons. Muziek gekocht bij iTunes heeft de AAC-indeling, waarvoor Android ingebouwde ondersteuning heeft.

De uitzondering hierop zijn nummers die zijn gekocht van iTunes vóór de introductie van het DRM-vrije iTunes Plus-formaat in april 2009. Deze bestanden, die het Protected AAC-formaat gebruiken, werken niet op Android omdat het iTunes' Digital Rights Management (DRM) niet ondersteunt. U kunt deze nummers echter upgraden naar Android-compatibele AAC-bestanden.

Apple Music afspelen op Android: Ja

Als je iTunes voor Android zoekt om toegang te krijgen tot alle muziek uit de iTunes Store, heb je geluk. Apple Music draait ook op Android. Dat betekent dat je onbeperkte toegang krijgt tot de tientallen miljoenen nummers in Apple Music.

De Apple Music-streamingservice is opmerkelijk omdat het de eerste grote Android-app van Apple vertegenwoordigt. In het verleden maakte Apple alleen iOS-apps. Apple Music vervangt echter de Beats Music-service en -app en die draaide op Android. Daarom is Apple Music ook beschikbaar voor Android-gebruikers. Download de app om een gratis proefversie te krijgen. Abonnementen voor Android-gebruikers kosten hetzelfde als voor iPhone-gebruikers.

Podcasts afspelen vanuit iTunes op Android: soort van

Podcasts zijn slechts mp3's en Android-apparaten kunnen allemaal mp3's afspelen, dus compatibiliteit is geen probleem. Maar zonder iTunes of Apple Podcasts-app voor Android, is de vraag: waarom zou je iTunes proberen te gebruiken om podcasts voor je Android te krijgen?

Google Play, Spotify en Stitcher, alle apps die op Android draaien, hebben omvangrijke podcastbibliotheken. Technisch gezien kun je podcasts downloaden van iTunes en ze synchroniseren met je Android, of een podcast-app van derden zoeken waarmee je je kunt abonneren op iTunes voor downloads, maar het is waarschijnlijk eenvoudiger om gewoon een van die apps te gebruiken.

Ga voor meer informatie hierover naar Luisteren naar iTunes-podcasts op Android.

iTunes-video's afspelen op Android: Nee

Alle films en tv-programma's die zijn gehuurd of gekocht van iTunes, hebben beperkingen op het beheer van digitale rechten. Omdat Android Apple's iTunes DRM niet ondersteunt, werken video's die gehuurd of gekocht zijn van iTunes niet op Android. Aan de andere kant zijn sommige andere soorten video die zijn opgeslagen in een iTunes-bibliotheek, zoals video die is opgenomen met de camera op een iPhone, compatibel met Android.

Als je software krijgt om DRM te verwijderen of dat doet als onderdeel van het converteren van een iTunes-videobestand naar een ander formaat, zou je een Android-compatibel bestand moeten kunnen maken. De wettigheid van die benaderingen is echter twijfelachtig.

iPhone-apps uitvoeren op Android: nee

Helaas, iPhone-apps werken niet op Android. Met de enorme bibliotheek met boeiende apps en games in de App Store, zouden sommige Android-gebruikers misschien willen dat ze iPhone-apps konden gebruiken, maar net zoals de Mac-versie van een programma niet op Windows draait, kunnen iOS-apps niet op Android worden uitgevoerd. De Google Play Store voor Android biedt meer dan 1 miljoen apps, en velen van hen hebben zowel Android- als iOS-versies.

Voor meer informatie over dit onderwerp, inclusief enkele verrassende platformonafhankelijke mogelijkheden, ga je naar Can You Run iPhone Apps on Android and Windows?

Apple Books lezen op Android: Nee

Voor het lezen van e-boeken die zijn gekocht in de Apple Books Store van Apple, moet de app Apple Books (voorheen iBooks) worden uitgevoerd. En omdat Android-apparaten geen iPhone-apps kunnen uitvoeren, is Apple Books een no-go op Android (tenzij je, zoals bij video's, software gebruikt om de DRM uit het Apple Books-bestand te verwijderen; in dat scenario zijn Apple Books-bestanden gewoon EPUB bestanden). Gelukkig zijn er een aantal andere geweldige ebook-apps die wel werken op Android, zoals Amazon's Kindle.

Lees meer over uw opties in Beste e-boeklezers voor Android-tablets.

Synchronisatie van iTunes en Android: Ja

Een van de belangrijkste dingen die iTunes doet voor iOS-apparaten is het synchroniseren van gegevens tussen het apparaat en een desktopcomputer. Als je iTunes voor Android zoekt om met je computer te synchroniseren, heb je een aantal opties.

Terwijl iTunes standaard geen media en andere bestanden met Android-apparaten synchroniseert, kunnen de twee met een beetje werk en een toepassing van derden met elkaar praten. Apps die iTunes en Android kunnen synchroniseren, zijn onder meer doubleTwist Sync van doubleTwist en iSyncr van JRT Studio.

AirPlay-streaming vanaf Android: Ja

Android-apparaten kunnen uit de doos geen media streamen via de draadloze AirPlay-software van Apple, maar met add-on-apps wel. Als je AirSync van DoubleTwist al gebruikt om je Android-apparaat en iTunes te synchroniseren, voegt een Android-app AirPlay-streaming toe.

Het maakt geen deel uit van iTunes, maar er is nog een andere interessante platformonafhankelijke optie voor Android-gebruikers. Geloof het of niet, als je het iMessage-smsplatform van Apple op Android wilt gebruiken, dan kan dat. Leer hoe in iMessage voor Android: hoe u het kunt krijgen en gebruiken.

Aanbevolen: