De 5 beste screenshot-apps voor Windows in 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste screenshot-apps voor Windows in 2022
De 5 beste screenshot-apps voor Windows in 2022
Anonim

Er zijn een aantal redenen waarom je misschien een visueel beeld wilt behouden van wat er op je computerscherm staat. Screenshot-apps maken het u gemakkelijk. Als u een Windows-gebruiker bent, vindt u er zeker een in deze lijst die aan uw behoeften voldoet.

Beste algemene screenshot-app: knipprogramma

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het eenvoudige ontwerp maakt deze tool gemakkelijk en ongecompliceerd te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Het kan functies missen waar sommige gebruikers naar op zoek zijn.

Snipping Tool is gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken. Kies uit verschillende modi (vrije vorm, rechthoekig, venster en scherm), zodat u precies de elementen op uw scherm kunt vastleggen die u wilt. Zodra u uw schermafbeelding hebt, gebruikt u de pen en markeerstift om de aandacht op bepaalde gebieden te vestigen. Sla de afbeelding vervolgens op, kopieer en plak deze in een andere toepassing of stuur deze rechtstreeks naar de ontvangers via e-mail. U kunt ook de knop Bewerken met Paint 3D gebruiken om het bestand in Paint 3D te openen en aanvullende finetuning uit te voeren.

Snipping Tool is een gratis app die standaard wordt geleverd bij de meeste Windows-computers met Windows Vista en hoger. Om toegang te krijgen, typt u Snipping Tool in de Windows-zoekbalk.

Eenvoudig te gebruiken: Screenshot

Image
Image

Wat we leuk vinden

Mooie, intuïtieve interface.

Wat we niet leuk vinden

Advertenties leiden af en kunnen in schermafbeeldingen verschijnen.

Als je snel een screenshot van een webpagina wilt maken, is de Screenshot-app een goede optie. U kunt eenvoudig een foto maken door de URL van de doelwebpagina te kopiëren en te plakken. Maar daar houdt de functionaliteit van deze app op. Het bevat geen bewerkingsopties, dus je moet het naar een andere app exporteren om aanpassingen te maken.

Screenshot is gratis te downloaden en te gebruiken op systemen met Windows 8.1 of versie 10240.0 of hoger van Windows 10.

Beste voor multitasking: ShareX

Image
Image

Wat we leuk vinden

Geen advertenties.

Wat we niet leuk vinden

Het is een professionele app, dus sommige terminologie kan verwarrend zijn voor nieuwelingen.

ShareX is niet zomaar een simpele screenshot-app. Het kan schermafbeeldingen vastleggen met behulp van verschillende methoden, waaronder volledig scherm, actief venster, actieve monitor, regio, webpagina, tekst en meer. Na de opname kan ShareX u helpen bij het uitvoeren van een aantal taken, waaronder het toevoegen van afbeeldingseffecten of watermerken, aantekeningen maken, kopiëren, afdrukken, een miniatuur opslaan en uploaden. Hiermee kunt u ook afbeeldingen uploaden en extra taken uitvoeren. ShareX kan ook uw scherm opnemen en u helpen bij het maken van GIF's.

ShareX is gratis te downloaden en te gebruiken en vereist Windows 10 versie 17763.0 of hoger.

Beste app voor het vastleggen van volledige webpagina's: QuickCapture

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het is snel en reageert zeer goed.

Wat we niet leuk vinden

In de gratis versie kunnen advertenties onder aan het scherm de weergave van de afbeelding die u probeert vast te leggen, blokkeren.

Net als bij Screenshot, kunt u met QuickCapture een website-URL invoeren om een afbeelding van een webpagina vast te leggen. Deze app gaat echter een stap verder door de volledige lengte van de webpagina vast te leggen, in plaats van alleen het gedeelte dat op uw scherm verschijnt. Nadat je de foto hebt gemaakt, kun je deze gemakkelijk delen.

QuickCapture kan gratis worden gedownload en gebruikt op Xbox of versie 18362.0 of hoger van Windows 10. De Pro-versie kost $ 1,99 en verwijdert advertenties.

Beste voor Microsoft Edge-gebruikers: Marker.io

Image
Image

Wat we leuk vinden

Leuke tutorial begeleidt je bij het gebruik van de extensie.

Wat we niet leuk vinden

Stille prijs.

Marker.io is een uniek item in deze lijst omdat het eigenlijk geen app is, maar een browserextensie voor Microsoft Edge. U kunt het echter nog steeds verkrijgen in de Microsoft Store.

Deze extensie is ontworpen voor bedrijven om gemakkelijk te documenteren en te illustreren in situaties die bugrapporten of feedback vereisen, maar u hoeft geen bedrijf te zijn om de eenvoudige screenshot-functie te gebruiken, uw screenshots op te slaan of de afbeelding te gebruiken redacteur.

Marker.io werkt op versie 15063.0 of hoger van Windows 10. Het is gratis te gebruiken met oudere Microsoft Edge. Voor de nieuwe Microsoft Edge beginnen abonnementen bij $ 49,00 per maand.

Aanbevolen: