De 10 beste leerapps van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste leerapps van 2022
De 10 beste leerapps van 2022
Anonim

Het is nooit te laat om je kennis te verbreden, en in het digitale tijdperk is informatie nog nooit zo toegankelijk geweest. Hier zijn 10 van de beste leerapps voor mobiel en internet om je te helpen je zoektocht naar begrip voort te zetten, waar je ook heen gaat.

Beste tool om onderweg een andere taal te leren: Duolingo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Oefeningen omvatten meerkeuzevragen, schrijf- en luistervragen.
  • Een leuk social media-element zorgt ervoor dat jij en je vrienden elkaar uitdagen om te leren.

Wat we niet leuk vinden

  • Lessen zijn meer gericht op het inbrengen van gewone zinnen dan op het aanleren van concepten zoals grammatica.
  • Het is niet genoeg om alleen echte vloeiendheid te ontwikkelen.

Duolingo onderscheidt zich van de apps voor het leren van talen en van de onderwijsapps in het algemeen. Duolingo bevat tientallen talen, waaronder een paar fictieve, gewoon voor de lol. Elke taal biedt een overwegend lineair pad dat is onderverdeeld in gespreksonderwerpen. Bij elk onderwerp krijg je korte oefeningen om je vertrouwd te maken met de stof in gesproken en geschreven vorm.

De app moedigt je aan om er een gewoonte van te maken om te oefenen met een beloningssysteem en een sociale component. Je ontvangt tussen één en vijf lingots app-valuta voor elke dag dat je aan je ingestelde drempelwaarde voldoet. In de winkel kun je lingots besteden aan power-ups en leuke accessoires. Tegelijkertijd moedigt het in-app sociale netwerk je aan om je vrienden uit te nodigen voor de app en scores te vergelijken om te zien wie het hardst studeert.

Download voor

Beste voor het kijken naar korte talks over innovatieve nieuwe ideeën: TED

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gesprekken zijn kort en omvatten een verscheidenheid aan onderwerpen.
  • Biedt een veelzijdige kijkervaring door downloads toe te staan of te luisteren vanaf een vergrendeld scherm.

Wat we niet leuk vinden

  • Onderwerpen worden niet diepgaand behandeld.
  • Het beschikt niet over een volwaardig abonnementssysteem voor specifieke onderwerpcategorieën.

In tegenstelling tot de meeste educatieve apps die ernaar streven de grondbeginselen van bestaande kennis bij te brengen, stelt TED zijn publiek bloot aan een spectrum van innovatieve ideeën die de wereld waarin we leven opnieuw willen beoordelen. Elke TED-talk is een gesproken presentatie van leiders in honderden vakgebieden. Je vindt er alles, van harde wetenschap tot kunst en filosofie. Elke lezing, ongeacht het onderwerp, wordt gegeven op een toegankelijk begripsniveau.

Terwijl je talks kunt vinden op hun website of YouTube-kanaal, beloont TED je voor het maken van zijn app tot je favoriete app met een aantal handige functies, waaronder het downloaden van video's voor offline weergave en het vergrendelen van je apparaat zonder het afspelen te onderbreken.

Download voor

Het beste voor een diepgaande programmeerervaring met het leren van talen: Codeacademy

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Paden bundelen cursussen in plaats van dat u het zelf moet uitzoeken.
  • Elke les heeft een interactieve console om code uit te proberen.

Wat we niet leuk vinden

Ze pushen echt het betaalde niveau, zonder toegang tot de mobiele app en een beperkte cursus voor het gratis niveau.

Als je geïnteresseerd bent in elk aspect van computers, is Codeacademy de plek om je nieuwsgierigheid te bevredigen.

Op Codeacademy kun je met gerichte lessen vaardigheden één concept tegelijk oppikken. Code-editors en interactieve consoles zijn ingebouwd in de app, dus u hoeft deze nooit te verlaten of software te downloaden. Cursussen worden samengesteld op basis van het soort projecten dat je wilt aanpakken, en je hoeft niets te weten over programmeertalen. Kies de richting die je het meest interessant vindt, en Codeacademy presenteert groepen cursussen die je kunt volgen.

Of het nu gaat om een reeks cursussen of een op zichzelf staande cursus, elke les bevat een handvol stappen. Elke stap heeft een korte uitleg van het te leren concept en een codeeroefening. Aan het einde van de les is een korte quiz over alle stappen van de les, dan is het op naar de volgende.

Je kunt Codeacademy-cursussen volgen via de web-app. De iOS- en Android-apps zijn echter alleen beschikbaar voor premium-abonnees.

Download voor

Beste app voor het leren van talen via geheugenapparaten: Memrise

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De aanmoediging om geheugensteuntjes te gebruiken geeft je grip op lastige talen.
  • De mogelijkheid om geheugenapparaten van andere gebruikers te delen en op te nemen, geeft een gevoel van sociale media.

Wat we niet leuk vinden

  • Net als Duolingo ligt er geen grote nadruk op het onderwijzen van grammatica. In plaats daarvan geeft het de voorkeur aan woorden en zinnen.

  • Je wordt waarschijnlijk niet vloeiend als je Memrise alleen gebruikt.

Als je dacht dat memes je niets konden leren, denk dan nog eens goed na. Met Memrise kun je de collectieve kracht van de gebruikers van de app benutten door gebruik te maken van meme-achtige geheugensteuntjes die zijn ontworpen om bij je te blijven.

Als je nieuwe woorden of zinsdelen leert, wordt je aangemoedigd om een korte associatie te schrijven om als geheugenapparaat te gebruiken. Als u er geen kunt bedenken, kunt u kiezen uit die van andere gebruikers. Door na te denken over geheugensteuntjes, bouw je vertrouwen en woordenschat op in nieuwe talen met associaties die voor jou natuurlijk zijn. Afgezien hiervan levert het regime van de app een geleidelijke toename van woordenschat en concepten op.

Download voor

Beste persoonlijke leerapp in leerstijl: Khan Academy

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De persoonlijke stijl van de docent en het vertrouwen op getekende visuele hulpmiddelen is een unieke draai aan online colleges.
  • Een sterke persoonlijke filosofie van de oprichter betekent dat het altijd gratis zal zijn.

Wat we niet leuk vinden

  • De onderwerpen zijn beperkt en gericht op wiskunde en natuurwetenschappen.
  • De cursussen worden gegeven door dezelfde man, dus als je niet van zijn stijl houdt, kun je niet veel doen.

Khan Academy is een andere app die cursussen aanbiedt over verschillende onderwerpen. Het doet dit in een persoonlijke één-op-één stijl in plaats van een opgenomen lezing.

De app legt een sterke nadruk op diagrammen en visuele hulpmiddelen en vertrouwt op een digitale tekentafel om andere leerstijlen te accommoderen. Hoewel het de voorkeur geeft aan wiskundige en wetenschappelijke onderwerpen, biedt het ook geesteswetenschappelijke cursussen zoals geschiedenis en kunst.

Of het nu op zijn mobiele iOS- of Android-apps, online via YouTube of zijn speciale web-app is, Khan Academy is volledig gratis, een kernprincipe van de filosofie van oprichter Salman Khan.

Download voor

Beste app voor het volgen van online topcursussen van de Amerikaanse universiteit: edX

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volg gratis online cursussen van topuniversiteiten in de VS.
  • Technische cursussen zoals programmeren omvatten online interactieve tools zoals codeconsoles voor laboratoria.

Wat we niet leuk vinden

  • Cursustegoed is vaak niet gratis en kost veel.
  • Als je niet live aan een cursus begint, krijg je niet dezelfde ervaring, zoals toegang tot docenten of forumborden.

Als het gaat om het oude gezegde dat je krijgt waar je voor beta alt, is edX de uitzondering op de regel. edX biedt gratis toegang tot universitaire cursussen, gegeven door professoren, op enkele van de meest prestigieuze scholen in de V. S. S. via video. Cursussen zijn gratis en de app breidt de optie uit om te betalen voor certificering, wat kan gelden als studiepunten.

Beschikbare onderwerpen lopen uiteen, met een uitgebreid aanbod op het gebied van wetenschap en technologie. De lessen bevatten videocolleges gevolgd door korte quizzen en, voor sommige onderwerpen, zoals programmeren, interactieve online labs.

Download voor

Beste app voor het ontwerpen en delen van digitale kaarten: Tinycards

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tinycards maakt old-school flashcards sterker met digitale accenten zoals meerkeuze-antwoorden.
  • Gebruikers worden aangemoedigd om hun eigen decks te maken en hun decks te delen.

Wat we niet leuk vinden

  • Vanwege het eenvoudige flashcard-formaat is het waarschijnlijk niet genoeg om je alleen iets te leren.
  • Afgezien van een paar Duolingo-decks, worden de meeste flashcards aan de gebruikers overgelaten, dus variatie en nauwkeurigheid variëren.

Tinycards, een nieuw project van het team achter Duolingo, geeft een digitale draai aan de klassieke flashcard-aanpak, met indrukwekkende resultaten. Tinycards biedt een app store-achtig menu met flashcard-decks om uit te kiezen, en laat je het perfecte deck kiezen dat bij je studie past, uit de kaarten die door medestudenten zijn ingeleverd.

Onderwerpen variëren van talen tot elementen van het periodiek systeem en alles daartussenin. Omdat decks door de gebruiker worden ingediend, zijn sommige leuker, zoals trivia voor je favoriete boeken en films. Tinycards maakt het ook bewust gemakkelijk om je eigen flashcards voor je behoeften te maken.

Naast het reproduceren van pure analoge flashcard-functionaliteit, test de app je op je flashcards. De quizzen zijn in meerkeuze- en toetsenbordinvoerformaat, en geen van beide laat je piekeren totdat je een gok hebt gedaan.

Download voor

Beste app voor het oplossen van logische puzzels: briljant

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De focus op leren door middel van het oplossen van puzzels is een nieuwe manier van leren en biedt mogelijkheden voor degenen die anders leren.
  • Met de leerstijlopties bij het instellen kun je je tempo en stijl bepalen.

Wat we niet leuk vinden

  • Er is niet altijd veel instructie voor elke vraag, dus leerlingen kunnen zich onvoldoende voorbereid voelen.
  • Zoals met veel van deze apps, is deze zwaar op wiskunde en wetenschap, en licht op al het andere.

Als jij het soort student bent dat het beste leert door te oefenen, is Brilliant precies wat je zoekt. Brilliant leert een scala aan wetenschappelijke en wiskundige onderwerpen door middel van hands-on probleemoplossing.

De app geeft de voorkeur aan korte beschrijvingen van te leren concepten in combinatie met een op te lossen probleem, waarin deze concepten zijn opgenomen. In tegenstelling tot andere leer-apps, wacht Brilliant niet tot het einde van intensief lezen om u te testen en gaat in plaats daarvan stapsgewijs verder om uw toolset te bouwen. Een andere handige functie is de optie om het antwoord te zien als je vastloopt. Deze functie zorgt ervoor dat je niet blindelings hoeft te raden en geeft je aanwijzingen over de factoren waardoor je misschien hebt geaarzeld.

Brilliant stelt je ook in staat om je leerervaring aan te passen op basis van wat je eruit wilt halen. De app vraagt je tijdens het instellen een studiestijl of -doel te kiezen, of het nu gaat om het stimuleren van je carrière of om pure nieuwsgierigheid. Op deze manier kan het u het juiste bedrag voor uw doelen pushen.

Download voor

Beste Astronomy Learning and Stargazing Guide Hybrid App: NASA

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Met de app kun je rechtstreeks over de ruimte leren van de mensen die het verkennen.
  • Met meerdere formaten kun je artikelen lezen, video's bekijken of naar buiten gaan en sterren kijken.

Wat we niet leuk vinden

  • De interface is niet de schoonste, dus het kan moeilijk zijn om te navigeren.
  • Het richt zich op nieuwe astronomische ontdekkingen, dus het kan zijn dat je tijd moet besteden aan het opfrissen van de basis.

De ruimte is zo groot dat vooraanstaande astronomen er steeds meer over leren. Dus waarom zou je genoegen nemen met de astronomielessen van gisteren? De NASA-app is een van de weinige educatieve apps die je leert wat er gaande is in een van de meest fascinerende gebieden van wetenschappelijke studie.

De NASA-app biedt artikelen en video's die de basisprincipes van astronomie leren. Waar het echt schittert als een witte dwerg, is de focus om je een kijkje te geven in de nieuwste ontwikkelingen van het werk van NASA. Je leert over de nieuwste missies van NASA en de app wijst je waar je moet kijken om aanstaande hemelse gebeurtenissen zoals verduisteringen en planetaire waarnemingen te vangen.

Download voor

Beste mini-grafische rekenmachine en rekenoefen-app: MATH 42

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Biedt grafische rekenmachine-achtige functies op uw smartphone of tablet.
  • Er is een speciale sectie voor het oefenen van bepaalde soorten problemen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is geen speciale grafische rekenmachine, dus verwacht niet dat het zo zal werken.
  • Oefenproblemen zijn alleen meerkeuzevragen en laten je niet dezelfde tools gebruiken als voor aangepaste problemen.

MATH 42 is ontworpen als een wiskundehulpmiddel en heeft nog een paar trucjes waardoor het opv alt. Met de hoofdfunctionaliteit kunt u wiskundige problemen invoeren, die u kunt oplossen, waarbij de stappen worden weergegeven. De app biedt een volledige reeks wiskundige hulpmiddelen, waaronder een rekenmachine en grafische hulpmiddelen voor het oplossen van vergelijkingen.

Een handige truc is dat MATH 42 oefenvragen naar je kan gooien per type wiskunde of wiskundig principe. Deze problemen zijn ingedeeld in categorieën, zodat u zich kunt richten op de gebieden waaraan u wilt werken.

Aanbevolen: