De 7 beste Smart Home DIY-hacks van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Smart Home DIY-hacks van 2022
De 7 beste Smart Home DIY-hacks van 2022
Anonim

Je huis slim maken is niet goedkoop; elk stuk uitrusting draagt bij aan de totale kosten, en het loopt allemaal snel op. En soms, hoeveel geld je ook te besteden hebt, is wat je wilt doen niet beschikbaar zonder een kleine doe-het-zelf-hack.

Hieronder staan enkele van de goedkoopste, leukste en meest creatieve manieren om je slimme huis te hacken om het te laten doen wat je wilt doen.

Bouw een externe kattenvoerbak voor uw slimme huis

Deze hack is iets belangrijker dan andere omdat er mogelijk een dierenleven bij betrokken is. Het helpt ook niet dat dit leuke project om je kat op afstand te voeren als je weg bent, weinig instructies bevat, maar voor de weinigen die de vaardigheden hebben, zou het de tijd zeker waard moeten zijn.

Je hebt een servomotor nodig die wordt aangesloten op een Obniz-controllerkaart om de taken uit te voeren. Het moeilijkste onderdeel van dit project is misschien wel de 3D-geprinte kurkentrekker die wordt gebruikt om de juiste hoeveelheid voedsel uit de container in de voerbak van het huisdier te draaien.

Maak een geautomatiseerde fotolijst voor iOS- en Android-foto's

Ondanks dat het een geweldig idee is, hebben digitale fotolijsten gewoon niet de manier gevonden waarop de meeste mensen dachten dat ze zouden doen. De goedkope zien er slecht uit en zijn omslachtig in het gebruik, terwijl de grotere, mooiere vrij duur zijn.

Image
Image

Deze hack maakt gebruik van een goedkope Rasberry Pi, SD-kaart en kleine LCD-monitor. Het voordeel van het maken van uw eigen lijst is de flexibiliteit van fotobronnen: uw e-mailinbox, iOS-foto's, Google Foto's en meer. Natuurlijk is de Home Hub van Google regelmatig te koop voor $ 100 en kan slimme albums op basis van verschillende criteria worden aangepast aan digitale diavoorstellingen.

Deze frame-hack gebruikt de Kiosk-app in de Prota OS-app-bibliotheken die door alle gebruikers kunnen worden verkregen.

Een bord om te laten zien dat de badkamer bezet is

Heeft u een gemeenschappelijke badkamer die constant wordt gebruikt? Wat dacht je van een extra iPad? Dit is een handige slimme thuishack die waarschijnlijk gasten zal verrassen die gemakkelijk kunnen zien of uw toilet bezet is of niet.

Als je het wilt proberen (bedoelde woordspeling), heb je een EKMC1601111 bewegingssensor nodig, een Obinz om het te bedienen en een iPad als het teken buiten de badkamer. Op het eerste gezicht is deze slimme toevoeging aan het huis vrij eenvoudig, zoals beschreven, maar het is niet erg aantrekkelijk om de printplaat op de wastafel in de badkamer te laten zitten. Het is aan te raden om een decoratieve afdekking te maken voor de onderdelen in de badkamer.

Maak een thuisjukebox met liedjes met één druk op de knop

Het streamen van muziekdiensten is geweldig, maar soms wil je dat tastbare gevoel van een jukebox waar je op een knop drukt en het nummer wordt afgespeeld - elke keer weer.

Image
Image

Deze hack gaat minder over het uiterlijk en de stijl van de jukebox en meer over het interne deel van het toewijzen van nummers aan fysieke knoppen en hoe dat gebeurt om dat te laten werken. De instructies beweren dat dit een slimme thuishack is die niet te lang zou moeten duren en voor ongeveer $ 40 kan worden gedaan als je al gemeenschappelijke componenten zoals een USB-flashstation beschikbaar hebt.

Je wilt een Raspberry Pi, breadboard en wat GPIO-knoppen hebben om dit allemaal mogelijk te maken.

Punch de slimme klok in uw slimme huis of kantoor

Dit is meer een slimme kantoorhack, maar het kan ook worden aangepast voor thuis; en het is super handig.

Image
Image

Hier is de reeks gebeurtenissen voor hoe het werkt: een sensor detecteert beweging, een webcam maakt een foto, de foto wordt naar Slack gestuurd en vervolgens gedocumenteerd in een spreadsheet, samen met hoeveel werknemers er in totaal zijn aangekomen.

Nogmaals, dit kan worden aangepast voor uw huis als u wilt registreren hoe vaak uw hond een kamer binnenkomt of elke keer dat iemand de koelkast overv alt. Het kan je ook helpen om rustig te slapen als je weet in welke kamer je kinderen zich bevinden als je niet thuis bent.

Houd de nummers draaiende met roterende luidsprekerstandaards

Sommige home-hacks zijn gewoon te geweldig om niet te doen. Je luidsprekerstandaards laten draaien is een van die hacks.

Image
Image

Dit is een project dat licht is op de details en exacte instructies. Als dit al interessant klinkt, zijn er echter componenten vermeld, dus u zou het moeten kunnen uitvogelen.

Het idee kwam van het feit dat dezelfde luidsprekers werden gebruikt voor een tv en een computer, maar ze niet elke keer dat de een of de ander werd gebruikt te willen draaien. Het kost veel werk om soms zo lui te zijn (en het kan heel leuk zijn!). Er zijn echter tal van redenen waarom u uw luidsprekerstandaarden wilt laten draaien, zelfs als uw situatie niet precies overeenkomt.

Controleer de status van de garagedeur overal

Heb je ooit dat zinkende gevoel gehad dat je de garagedeur open liet staan? Hier is een manier om je huis slim genoeg te maken om je te laten weten of je dat wel of niet hebt gedaan.

Image
Image

Dit project maakt verbinding met een garagedeuropener en geeft vervolgens de status terug, zodat je kunt controleren wanneer je maar wilt. Voordat je denkt dat dit te moeilijk is om te beheren, is dit in wezen gewoon kijken of het de garagedeur er direct onder ziet of niet. Als hij de deur niet van dichtbij ziet, is de status dat de deur gesloten is.

Dit is ook een van die hacks die op tal van andere manieren kan worden gebruikt als je echt creatief wilt worden.

Aanbevolen: