De 8 beste 40-inch smart-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste 40-inch smart-tv's van 2022
De 8 beste 40-inch smart-tv's van 2022
Anonim

Als je een tv nodig hebt voor een kleinere kamer, is een 40- tot 48-inch tv een groot bereik; je kunt vrij dicht bij een 4K 40-inch tv zitten zonder negatieve gevolgen voor de beeldkwaliteit. Een 43- tot 48-inch model kan zeer geschikt zijn voor een kleine woonkamer, of als je te maken hebt met beperkte ruimte op de muur, en sommige lifestyle-modellen passen perfect in je interieur of vallen op en hebben een dubbele functie als gespreksonderwerp.

Omdat 40-inch tv's zo goed werken in verschillende omgevingen, is het een goed idee om na te denken over hoe je de tv gaat gebruiken. Een budgetmodel van 1080p zal goed werken in een logeer- of kinderkamer, maar misschien wilt u een duurder OLED-model met de nieuwste HDR-technologie (High Dynamic Range) overwegen als u de tv in de woonkamer gebruikt om te kijken films of spelletjes spelen.

We hebben de beste opties onderzocht voor verschillende behoeften. Dit zijn onze keuzes voor de beste 40-inch smart-tv's.

Beste algemeen: Samsung QN43Q60AAFXZA 43-inch QLED 4K-tv

Image
Image

De 43-inch versie van Samsung's Q60A-lijn vormt een bijna perfecte balans tussen functies, prestaties en betaalbaarheid. Het beschikt over een 4K QLED-paneel met ondersteuning voor HDR10+, wat resulteert in extreem levendige kleuren en diepe zwarttinten. Het is ook helder genoeg om er in de meeste lichtomstandigheden goed uit te zien, zelfs als er veel natuurlijk licht in de kamer is.

Upscaling werkt ook geweldig, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uitgezonden tv-kanalen of dat uw dvd-collectie er wazig uitziet op het 4K-scherm. De afstandsbediening op zonne-energie is een andere handige functie, en het is er een die je niet zo vaak ziet. Omdat de afstandsbediening automatisch oplaadt wanneer deze wordt blootgesteld aan licht, hoef je nooit meer naar batterijen te zoeken.

Maat: 43 inch︱ Paneeltype: QLED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: Quantum HDR, HDR10+︱ Refresh: 60Hz︱ HDMI-ingangen: 3

Runner-Up, beste algemeen: Sony X80J

Image
Image

De 43-inch versie van Sony's X80J heeft een 4K LED-scherm met ondersteuning voor zowel HDR10 als Dolby Vision. Kleuren zien er geweldig uit in ondersteunde inhoud, hoewel het scherm niet helder genoeg is om kleuren te laten uitkomen in HDR-compatibele films. Het IPS-scherm heeft enkele contrastproblemen die deze tv een beetje tegenhouden, maar het presteert over het algemeen goed als je rekening houdt met prijs en prestaties.

Het is het meest geschikt voor het bekijken van tv-programma's, inclusief opgeschaalde inhoud van tv-uitzendingen en dvd's. De uitzonderlijk lage invoervertraging maakt het echter een fatsoenlijke optie om te gamen, en de uitstekende responstijd is perfect geschikt voor het kijken naar snelle sporten.

Maat: 43 inch︱ Paneeltype: LED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: HDR10, HLG, Dolby Vision︱ Refresh: 60Hz︱ HDMI-ingangen: 4

Beste eigenschappen: Samsung 43” Class AU8000 Crystal UHD Smart TV

Image
Image

De Samsung UN43AU8000 is een 43-inch UHD-tv met een verrassend aantal functies in een ultraslank profiel. Het 4K-scherm is kristalhelder, kleuren knallen dankzij ondersteuning voor HDR10+ en opgeschaalde dvd- en televisiecontent ziet er uitstekend uit. Dit model wordt geleverd met een spraakafstandsbediening met ondersteuning voor drie verschillende virtuele assistenten in plaats van één, waardoor je handsfree toegang hebt tot Bixby, Alexa en Google Assistant in plaats van je te beperken tot slechts één.

Het bevat ook Samsung TV Plus, dat je gratis toegang geeft tot een heleboel streaming-inhoud en zelfs op maat gemaakte aanbevelingen biedt om je te helpen vinden wat je nu kunt kijken. En als u wilt delen vanaf uw telefoon, pc of Mac, kunt u dat doen met casten met één aanraking ingeschakeld op compatibele Samsung Galaxy-telefoons.

Maat: 43 inch︱ Paneeltype: LED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: HDR10+︱ Refresh: 60Hz︱ HDMI-ingangen: 3

Beste budget: TCL 40S325 40-inch 1080p Smart TV

Image
Image

De TCL 40S325 is een no-nonsense optie die geweldig is als je met een beperkt budget werkt. Het 40-inch LED-paneel biedt voldoende beeld in FUll High Definition (FHD), wat betekent dat het een maximale resolutie van 1080x1920 kan weergeven. Dat is meer dan genoeg op deze maat. Hoewel het enkele van de opties mist die je in duurdere tv's aantreft, heeft de TCL 40S325 ondanks zijn redelijke prijs veel functies.

Het heeft Roku ingebouwd, wat betekent dat je content van je favoriete bronnen, zoals Netflix en Disney+, kunt streamen zonder te hoeven investeren in een extra streamingapparaat. Het ondersteunt tv-uitzendingen als je een antenne of kabel hebt, en je kunt het zelfs bedienen met een bijbehorende smartphone-app. Je krijgt ook drie HDMI-poorten om gameconsoles en andere apparaten aan te sluiten.

Formaat: 40 inch︱ Paneeltype: LED︱ Resolutie: 1920x1080︱ HDR: Nee︱ Refresh: 120Hz︱ HDMI-ingangen: 3

Beste ontwerp: Samsung 43-inch klasse SERIF QLED

Image
Image

Als je op zoek bent naar een tv die een statement maakt en als gespreksonderwerp kan fungeren, dan is de Serif de perfecte keuze met een uniek I-frame-ontwerp en lange ezelachtige poten die doen denken aan het midden van de eeuw moderne inrichting. Het heeft niet het beste paneel en ondersteunt geen geavanceerde videotechnologieën zoals HDR10+ of Dolby Vision, maar het beeld is goed genoeg.

De geweldige functie hier is dat het niet op een tv lijkt. Je kunt het foto's of kunst laten weergeven wanneer je het niet gebruikt, of een foto maken van de muur achter de tv met de bijbehorende app, en het scherm geeft de muur erachter weer voor een soort doorzichtige look. De Serif ondersteunt ook een NFC-mediaverbinding, dus je kunt je telefoon bovenop de tv plaatsen om gemakkelijk muziek te streamen zonder veel gedoe.

Maat: 43 inch︱ Paneeltype: QLED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: Quantum HDR︱ Refresh: 60Hz︱ HDMI-ingangen: 4

Beste voor gaming: LG OLED C1-serie 48”

Image
Image

De LG OLED C1 is groot genoeg om aan een muur te bevestigen en achterover te leunen op je bank voor comfortabel gamen op een console, maar het is ook het overwegen waard als pc-monitor. Het is aan de grote kant voor gebruik op een bureau als pc-gamingmonitor, maar het prachtige OLED-paneel maakt het de moeite waard als je bureau groot genoeg is.

Het heeft volledige ondersteuning voor zowel AMD's FreeSync als Nvidia's G-Sync en heeft een native verversingssnelheid van 120Hz, dus het is net zo geschikt voor high-end pc-gaming als voor console-gaming van de huidige generatie. De OLED C1 heeft HDR10- en Dolby Vision-ondersteuning voor verbeterd kleurcontrast en details en voldoende HDMI-poorten om je pc, een paar gameconsoles en Ultra High Definition (UHD) streaming-apparaten zoals Apple TV 4K aan te sluiten om je te vermaken tussen gamesessies..

Maat: 48 inch︱ Paneeltype: OLED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG︱ Refresh: 120Hz︱ HDMI-ingangen: 4

Beste foto: Samsung QN90A Neo QLED 43-inch

Image
Image

De Samsung QN90A ha alt alle goede punten op het gebied van beeldkwaliteit. Het beschikt over een 43-inch Neo QLED-paneel, wat een upgrade is ten opzichte van standaard QLED vanwege het gebruik van mini-LED's voor achtergrondverlichting. Dat geeft het strakke controle over de exacte helderheid van specifieke schermgebieden, wat een functie is die bekend staat als full-array local dimming.

Het heeft ook uitstekende kijkhoeken, zodat je bijna overal in de kamer kunt genieten van het scherpe beeld zonder dimmen of kleurverschuivingen. Het is uitzonderlijk helder, zelfs in HDR, en het ondersteunt HDR10+, videotechnologie die de helderheid en het kleurcontrast verbetert. De ingebouwde AI-opschaling is ook goed, wat betekent dat tv-programma's met een lagere resolutie en films van dvd's en kabel er geweldig uitzien.

Maat: 43 inch︱ Paneeltype: Neo QLED︱ Resolution: 3840x2160︱HDR : Quantum HDR 24x, HDR10+, HLG︱Refresh : 120Hz︱HDMI-ingangen : 4

Beste uitgave: Samsung The Frame QLED 4K Smart TV (43-inch)

Image
Image

The Frame is een 43-inch tv van Samsung die eruitziet als een fotolijst. Je kunt het vlak met een muur monteren en het is in staat om kunst weer te geven wanneer het niet in gebruik is. Met behulp van een ingebouwde bewegingssensor kan de Ambient Mode van The Frame dynamisch schakelen tussen kunst en tv wanneer het je aanwezigheid in de kamer waarneemt. Het maakt ook gebruik van een enkele, doorzichtige verbindingskabel die in een schakelkast kan worden gehaakt die u in een kast kunt verbergen voor een schonere installatie.

Het 4K-beeld is helder en schoon dankzij het QLED-paneel, tot het punt waarop je deze tv zelfs als pc-monitor kunt gebruiken als dat nodig is. Het is ook geweldig voor videogames, dankzij de zeer lage invoervertraging, en het ziet er goed uit bij fel licht, dus je kunt het in vrijwel elke kamer ophangen.

Maat: 43 inch︱ Paneeltype: QLED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: Quantum HDR, HDR10+, HLG︱ Refresh: 60Hz︱ HDMI-ingangen: 4

Als je een tv wilt die er goed uitziet, of je nu films kijkt, sport of games speelt, dan is de Samsung Q60A 43-inch (bekijken bij Amazon) de beste optie. Met een uitzonderlijk slanke rand en een prachtig QLED-scherm dat profiteert van HDR10+-ondersteuning, dekt het alle basissen en wordt het geleverd met een redelijk prijskaartje. De 48-inch LG OLED C1 (bekijk bij Amazon) is een superieure keuze als je serieus bezig bent met gamen, en hij kan zelfs dubbel werk doen als een van de grootste pc-monitoren die je ooit zult gebruiken.

Waar u op moet letten bij een 40-inch Smart TV

Paneelstijl en resolutie

Als je 40-inch tv's vergelijkt, zie je termen als OLED die verwijzen naar de technologie die wordt gebruikt om afbeeldingen weer te geven. OLED-panelen produceren de beste beeldkwaliteit met uitstekend contrast en rijke kleuren. QLED- en LED-panelen zijn goedkoper, maar het beeld is mogelijk niet zo helder en het contrast kan lager zijn. Geavanceerde versies zoals Neo QLED bieden kwaliteit die dichter bij OLED ligt, en technologieën zoals Mini LED-achtergrondverlichting die specifieke delen van het scherm kan verlichten, kunnen ook helpen.

TV's met hogere resoluties hebben een betere beeldkwaliteit. Als de resolutie van een tv te laag is en u te dichtbij zit, kunt u mogelijk afzonderlijke pixels in het beeld onderscheiden, wat visueel lijkt op het kijken naar de wereld door een hordeur. De beste resolutie voor een 40-inch tv is 4K, maar goede budgetopties zijn er in 1080p. Houd er rekening mee dat als u te dicht bij een 1080p 40-inch tv zit, het beeld er niet zo goed uitziet als op een 4K-set.

Hoog dynamisch bereik

Hoog dynamisch bereik (HDR) is een functie waarmee een tv een breder scala aan helderheid en contrast kan weergeven, wat resulteert in helderdere, briljantere kleuren, donkerder zwart en een betere algehele beeldkwaliteit. Om HDR te laten werken, heb je een HDR-videobron en een tv nodig die HDR ondersteunt. Bovendien moet de tv de specifieke HDR-standaard ondersteunen die door de video-inhoud wordt gebruikt.

Zoek een tv die minimaal HDR 10 ondersteunt. Zoek naar een 40-inch tv die HDR10+, Dolby Vision en Hybrid Log Gamma (HLG) ondersteunt voor het best mogelijke beeld en de best mogelijke compatibiliteit. Als je al een of meer 4K-streamingdiensten gebruikt of een 4K Blu-Ray-speler hebt, kijk dan welke specifieke versies van HDR je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld veel 4K-content van Netflix bekijkt, is het vooral belangrijk om een tv te zoeken die Dolby Vision ondersteunt.

HDMI-poorten en HDMI 2.1

Het aantal HDMI-poorten dat je nodig hebt, hangt af van het aantal apparaten dat je wilt aansluiten, maar de meeste van de beste 40-inch tv's hebben minstens drie tot vier poorten. Als dat niet genoeg is, kun je altijd een HDMI-schakelaar toevoegen en zoveel apparaten aansluiten als je wilt.

Het is ook belangrijk om te controleren welk type HDMI-poorten de tv heeft. Als je een tv selecteert met een verversingssnelheid van 120 Hz en 4K-content wilt bekijken met 120 frames per seconde (fps), moet je ervoor zorgen dat de tv minimaal één HDMI 2.1-poort heeft. Oudere HDMI-versies zijn beperkt tot het dragen van een 4K-signaal met 60 fps of een 1080p-signaal met 120 fps. Veel tv's bevatten een mix van de oudere stijlpoorten naast een of twee HDMI 2.1 poorten of helemaal geen HDMI 2.1-poorten.

FAQ

    Is een 40-inch 4K-tv de moeite waard om te kopen?

    4K-tv's in het bereik van 40 tot 45 inch zijn perfect voor veel kijksituaties. Ze zijn zeer geschikt voor slaapkamers, logeerkamers en kinderkamers. De juiste 4K 40-inch tv kan ook een perfecte gaming-tv zijn voor consoles en pc-games.

    Hoe ver moet ik zitten van een 40-inch tv?

    Het dichtst bij een 4K 40-inch tv moet u ongeveer 1 meter zitten. Op die afstand kun je de afzonderlijke pixels niet onderscheiden, wat resulteert in de best mogelijke beeldkwaliteit. Als uw ruimte dit ondersteunt, kunt u comfortabel op ongeveer 5 tot 6 voet afstand zitten. Als u een budgetmodel met een 1080p-paneel selecteert, moet u op minstens 1,5 meter afstand zitten.

    Is een 40-inch tv groot genoeg voor de woonkamer?

    Een 40-inch tv is voor de meeste woonkamers aan de kleine kant. Televisies van dit formaat zijn het meest geschikt voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers. Als het zitgedeelte in uw woonkamer tussen de 1 en 2 meter van de tv staat, kan een 4K 40-inch tv de klus klaren. In een woonkamer met meer dan 1,80 meter ruimte tussen het zitgedeelte en de tv kan echter gemakkelijk een veel grotere 85-inch tv worden geplaatst als u voldoende ruimte op de muur en binnen uw budget heeft.

Over onze vertrouwde experts

Jeremy Laukkonen schrijft al meer dan tien jaar over consumentenelektronica, met een focus op autotechnologie, gaming en thuisbioscoop. Hij heeft een aantal televisies voor Lifewire getest en beoordeeld, en zijn recensies zijn ook verschenen in Digital Trends. Voor deze lijst onderzocht hij meer dan 50 televisies om de beste opties in acht categorieën te selecteren. Belangrijke factoren waren onder meer beeldkwaliteit, contrast, helderheid, compatibiliteit met belangrijke HDR-normen, opschaling, HDMI-poorten en prijs. In sommige gevallen kregen factoren als FreeSync en G-Sync, die belangrijk zijn voor een gaming-tv, extra aandacht voor bepaalde categorieën.

Aanbevolen: