De 8 beste apps voor budget- en geldbeheer van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste apps voor budget- en geldbeheer van 2022
De 8 beste apps voor budget- en geldbeheer van 2022
Anonim

Geld heeft invloed op al het andere dat u in het leven doet, dus het is essentieel om het goed te beheren. De hier beschreven programma's en apps kunnen u daarbij helpen. Of u nu slechts één functie wilt uitvoeren (zoals een budget maken) of in één oogopslag al uw financiën wilt zien, u zult hier waarschijnlijk iets vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Beste app voor geldbeheer: Mint

Image
Image

Deze gratis en alom gerespecteerde app van de makers van TurboTax® kan je helpen met verschillende financiële taken: budgetten maken, uitgaven bijhouden, rekeningen betalen en investeringen in de gaten houden. Hiermee kunt u al uw rekeningen koppelen, inclusief banken en creditcardaanbieders. Handige functies zijn onder meer betalingsherinneringen en aangepaste budgettips op basis van uw bestedingspatroon.

De schone en kleurrijke interface maakt het gemakkelijk om op elk moment te zien waar je staat. Gebruik deze app op meerdere apparaten, waaronder je Mac, pc, tablet of telefoon.

Wat we leuk vinden

Gratis toegang tot uw credit score

Wat we niet leuk vinden

Mogelijk niet geschikt voor mensen met complexe financiën

Download Mint voor Android

Download Mint voor iOS

Beste budget-app: je hebt een budget nodig

Image
Image

Deze bekroonde app kan je helpen controle te krijgen over je financiële leven door het enige hulpmiddel te creëren dat iedereen met geld nodig heeft: een budget. Nadat u uw budget heeft gemaakt, gebruikt de app een eenvoudige interface om u te helpen gefocust te blijven op uw uitgaven en besparingsdoelen.

Dat betekent geen verrassingen meer aan het einde van elke maand. Natuurlijk is het gemakkelijk om uw budget te wijzigen wanneer uw inkomen of behoeften veranderen. Probeer de app (die op al je apparaten synchroniseert) gratis en betaal dan $ 6,99 per maand als je besluit hem te houden - een kleine prijs voor financiële gemoedsrust.

Budgetten is geen eenmalige activiteit. Wees niet bang om naar boven of beneden bij te stellen als je ziet dat je consequent meer of minder uitgeeft dan je had verwacht in een bepaalde categorie.

Wat we leuk vinden

Een robuuste reeks financiële regels vormt de basis van hoe deze app werkt

Wat we niet leuk vinden

De app is geen one-stop-shop voor financiën; zijn enige functie is budgetteren

Download Je hebt een budget nodig voor Android

Download Je hebt een budget nodig voor iOS

Beste financiële tracker: Quicken

Image
Image

Met deze robuuste software voor persoonlijke financiën kunt u al uw financiële rekeningen (inclusief bankieren, creditcards, investeringen en pensioen) op één plek bekijken. Het bevat ook functies waarmee u uw uitgaven kunt beheren, uw rekeningen kunt bekijken en beheren en uw investeringen kunt volgen.

Het programma is ontworpen voor desktop- of laptopgebruik, maar er is een bijbehorende app die u kunt downloaden om uw financiën onderweg te beheren. Met drie versies kunt u degene kiezen die het beste bij uw behoeften past: Starter voor $ 34,99 / jaar, Deluxe voor $ 49,99 / jaar en Premier voor $ 74,99 / jaar.

Tip: De Premier-versie is vooral handig voor het beheren van investeringen.

Wat we leuk vinden

Quicken is een bekende en gerespecteerde leverancier van personal finance-software

Wat we niet leuk vinden

Het is duurder dan andere apps

Download Quicken voor Windows

Download Quicken voor Mac

Beste financiële app voor koppels: Goodbudget

Image
Image

Gebaseerd op het tijdloze 'envelop'-budgetteringssysteem, waarin u een bedrag van uw salaris opzij zet voor elke bestedingscategorie, helpt Goodbudget u een budget op te stellen, dit te delen met uw partner en u eraan te houden. Gebruik het om ervoor te zorgen dat er genoeg geld bij de hand is voor dagelijkse uitgaven, sparen en geven.

De deelfunctie helpt je die "uh-oh"-momenten te vermijden wanneer een partner uitgeeft aan iets dat niet binnen het budget v alt, waardoor problemen ontstaan wanneer die volgende onverwachte uitgave zich voordoet. Gebruik de app gratis, of meld je aan voor de Plus-versie om onbeperkte accounts en enveloppen te krijgen, en geüpgradede ondersteuning.

Wat we leuk vinden

Eenvoudige schermen helpen je gemakkelijk te begrijpen wat je hebt uitgegeven in vergelijking met je budget

Wat we niet leuk vinden

Er is geen manier om rechtstreeks verbinding te maken met uw financiële rekeningen, dus u moet handmatig informatie invoeren

Download Goodbudget voor Android

Download Goodbudget voor iOS

Beste eenvoudige investeringsapp: eikels

Image
Image

Je weet dat het slim is om een deel van je geld te investeren, toch? Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. In plaats van te proberen de juiste investeringsopties te vinden en veel transacties uit te voeren, laat Acorns u helpen.

Het gebruikt het wisselgeld dat u gedurende de dag verzamelt en belegt het in een gediversifieerde beleggingsportefeuille (een combinatie van aandelen en obligaties die u bezit). Of spaar specifiek voor uw pensioen door een IRA te gebruiken die speciaal voor u wordt aanbevolen. Gebruik op verschillende apparaten voor slechts $ 1/maand.

Als je met Acorns belegt, kun je zo conservatief (laag risico / lage beloning) of agressief (hoog risico / hoge beloning) zijn als je wilt.

Wat we leuk vinden

Alle transacties zijn automatisch gebaseerd op hoe u uw account instelt

Wat we niet leuk vinden

  • Investeren van alleen kleingeld is misschien niet voldoende om uw financiële doelen te bereiken.
  • De vergoeding van $ 1 per maand lijkt misschien onbeduidend, maar tenzij u honderden dollars per maand investeert, kan deze aanzienlijk hoger zijn dan bij andere investeringsplatforms voor robo-adviseurs.

Download Acorns voor Android

Download Acorns voor iOS

Beste rekening betalende app: Prism

Image
Image

Als uw grootste financiële frustratie te late vergoedingen zijn, probeer dan de gratis Prism mobiele app om u te helpen uw rekeningen op tijd te betalen! Importeer uw facturen om aan de slag te gaan. De app synchroniseert uw rekeningsaldi en presenteert ze in een gemakkelijk te begrijpen formaat, zodat u precies weet wanneer elke rekening moet worden betaald. Dan kunt u uw rekeningen direct vanuit de app betalen; gebruik de planner om betalingen voor dezelfde dag of later te plannen, met de betaalmethode die voor jou het beste werkt.

Het is altijd gemakkelijk om te zien hoeveel geld er op een bepaald moment binnenkomt en uitgaat. Handige herinneringen vertellen je bijvoorbeeld wanneer je een rekening moet controleren die te hoog lijkt.

Wat we leuk vinden

Het bedrijf neemt gegevensbescherming serieus

Wat we niet leuk vinden

Je moet nog steeds inloggen op de site van de facturator om een echt afschrift of factuur te krijgen

Download Prism voor Android

Download Prism voor iOS

Beste werkkosten-tracker: Expensify

Image
Image

Zakenreizen kunnen lastig zijn en het bijhouden van uitgaven (zoals hotels, eten en benzine) is een van de ergste dingen. Maar u kunt het gemakkelijker maken met de Expensify-app. Maak gewoon een foto van elke bon en maak een onkostennota om in te leveren bij uw werkgever. Of maak een account aan om onmiddellijke terugbetaling te ontvangen.

Extra functies zijn onder meer het automatisch importeren van uitgaven die zijn gekocht met een persoonlijke of zakelijke kaart die u opgeeft, automatische onkostencategorisering en aangepaste rapporten. De app is gratis voor een beperkt aantal scans per maand en daarna $ 5 per maand.

Wat we leuk vinden

Het is gemakkelijk te gebruiken

Wat we niet leuk vinden

Sommige gebruikers melden glitches en bugs

Download Expensify voor Android

Download Expensify voor iOS

Beste geld-app voor kinderen: FamZoo

Image
Image

FamZoo is meer dan alleen een app, het geeft prepaidkaarten uit waar ouders geld op kunnen zetten voor kinderen uit toelage, betaling voor klusjes en andere bronnen. Ouders kunnen dan de kaarten en de app gebruiken om kinderen te helpen bij het leren over slim geldbeheer en om aparte rekeningen op te zetten voor uitgaven, sparen en geven.

Kinderen leren over het verband tussen geld en werk, hoe ze elke dollar een 'baan' kunnen geven, hoe ze spaardoelen kunnen creëren en eraan kunnen werken, en zelfs hoe ze rente kunnen verdienen of een lening van mama of papa kunnen terugbetalen. FamZoo is een betaalde dienst.

Wat we leuk vinden

Je kunt een karweikaart maken om kinderen te helpen op schema te blijven met huishoudelijke taken

Wat we niet leuk vinden

Ouders moeten financiële instructies aanvullen, omdat de service niet altijd de echte gevolgen van wanbeheer van geld nabootst

FamZoo downloaden voor Android

Download FamZoo voor iOS

Aanbevolen: