De 7 beste budget-smartphones voor minder dan $ 300 van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste budget-smartphones voor minder dan $ 300 van 2022
De 7 beste budget-smartphones voor minder dan $ 300 van 2022
Anonim

Het kopen van de beste budget-smartphone onder $ 300 betekent niet dat je concessies doet aan wat je wilt. Die dagen zijn voorbij en voor de meeste mensen vinden onze experts dat je de Motorola Moto G Power moet kopen. Het kost veel minder dan $ 300 en heeft een lange batterijduur, een goed scherm en veel vermogen.

Onze verzameling heeft tal van opties om u te helpen vinden wat u zoekt. Als je toegewijd bent aan de iPhone-wereld, zul je het moeten gaan gebruiken, want er is niets in het productaanbod van Apple dat da alt tot $ 300.

Beste algemeen: Motorola Moto G Power

Image
Image

Er was een tijd (eigenlijk nog niet zo lang geleden) dat een smartphone van $ 300 gewoon geen enkele taak aankon. Weet je, het was slecht en nadat je het had gekocht, voelde je je slecht. Die dagen zijn voorbij.

De Motorola Moto G Power is veel minder dan $ 300, maar je zou het niet weten. Waarom? Lange batterijduur, goed scherm en voldoende vermogen. Nu is het waar dat sommige dingen zijn weggelaten: geen echte waterbestendigheid en geen draadloos opladen. Als je het ons vraagt, zijn dat prima compromissen voor een goede telefoon tegen een zeer redelijke prijs. Oh, het werkt ook met bijna elke provider.

Voor en in het midden krijg je een 6,4-inch scherm met een camera-uitsparing in de linkerbovenhoek. Onder de motorkap is de telefoon ook niet traag. De cameramogelijkheden zijn ook indrukwekkend voor de prijs, maar het echte verkoopargument hier is de batterij. Volgens Motorola zou de looptijd voldoende moeten zijn om drie dagen mee te gaan zonder op te laden.

Schermgrootte: 6,4 inch | Resolutie: 2300 x 1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 665 | Camera: 16 MP/8 MP/2 MP achter en 16 MP voor | Batterij: 5.000 mAh

Hoewel de Moto G Power zwaarder en omvangrijker is dan veel dure alternatieven, ziet hij er geweldig uit en voelt hij niet goedkoop aan. Het 6,4-inch IPS-scherm is mooi en helder genoeg om zonder problemen buiten in de volle zon te gebruiken.

Tijdens benchmarktests presteerde de Moto G Power beter dan andere budgettelefoons; menu's laadden soepel, apps werden snel gelanceerd en ik kon zonder problemen meerdere apps uitvoeren, video streamen en meer dan een dozijn webpagina's openen.

Het belangrijkste kenmerk van de Moto G is de grote 5.000 mAh-batterij. Ik was in staat om meer dan drie dagen gebruik te maken van deze telefoon met mijn normale niveau van telefoongesprekken, sms'en, surfen op het web en app-gebruik. Zijn zwakke plek is zijn camera.

De prestaties van de hoofdcamera aan de achterkant zijn gewoon goed voor een telefoon in deze prijsklasse, en leveren behoorlijke resultaten op als de verlichting geweldig is en zowel jij als je onderwerp absoluut stil blijven. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste ontwerp: Nokia 7.2-telefoon

Image
Image

De Nokia 7.2 is de opvolger van de middenklasse Nokia 7.1. Het behoudt een deel van het ontwerp, maar wordt geleverd met vernieuwde specificaties en enkele nieuwe functies. Het design is sfeervol, met een glas zwart in een aantal strakke, sfeervolle kleuren. Bezels zijn aan de zijkant geminimaliseerd en er is een vingerafdruksensor aan de achterkant. Het scherm is een 6,3-inch 1080p-paneel met 403 pixels per inch, wat zorgt voor een scherpe weergave. Het is HDR10-compatibel, zodat u compatibele inhoud kunt ondersteunen voor betere kleuren en verzadiging. Onder de motorkap heeft u een Qualcomm Snapdragon 660-processor. Het is een mid-range chipset, maar het werkt goed met Android 9.0 Pie. De 4 GB RAM is ook voldoende voor een redelijk niveau van multitasking, en het kan games als "Asph alt 9" aan.

De camerakwaliteit is ook solide, met een drievoudige camera-instelling aan de achterkant, waaronder een 48 MP hoofdsensor, een 8 MP ultrabrede camera en een 5 MP sensor voor dieptegegevens bij portret- en bokeh-opnamen. Al met al is het een geweldige telefoon in een mooie verpakking.

Schermgrootte: 6,3 inch | Resolutie: 2280 x 1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 660 | Camera: 48 MP/8 MP/5 MP achter en 20 MP voor | Batterij: 3, 500 mAh

De Nokia 7.2 is een sterke smartphone van minder dan $ 400, met een opvallend ontwerp en een geweldig scherm, samen met solide kracht en batterijduur. Het is een van de meest opvallende telefoons uit het middensegment die ik heb gezien, dankzij de kenmerkende cyaangroene kleur.

De interface omzeilen is soepel en snel, hoewel ik hier en daar af en toe wat trage haperingen tegenkom. Gamen was een solide ervaring. Titels als "Asph alt 9" en "Call of Duty Mobile" leverden een vrij soepele framesnelheid op ten koste van wat detail en resolutie. Ik zou niet aanraden om muziek hardop te spelen met de luidspreker, maar het is prima voor het bekijken van video's. De 5 megapixel camera is capabel maar inconsistent, terwijl de forse batterij van 3.500 mAh comfortabel een hele dag meegaat.- Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste waarde: Samsung Galaxy A50

Image
Image

De Samsung Galaxy A50 is een gestroomlijnde en aantrekkelijke telefoon uit het middensegment die erin slaagt om veel van Samsung's ontwerp en functies van duurdere vlaggenschepen te behouden. Het heeft een groot scherm en minimale randen, hoewel het van plastic is gemaakt. Het scherm is een helder en kleurrijk 6,4-inch Super AMOLED-paneel dat er bijna net zo helder en duidelijk uitziet als de vlaggenschippanelen van Samsung.

Onder de motorkap kijk je naar een Exynos 9610-chipset met 4 GB RAM. Het is niet de krachtigste processor, maar hij voldoet prima voor het browsen en openen van apps. Het ging zelfs redelijk goed om met games. De sensorarray met drie camera's aan de achterkant bleek ook verrassend goed te zijn, hoewel deze niet zo gedetailleerd zal zijn als duurdere telefoons.

Schermgrootte: 6,4 inch | Resolutie: 2340 x 1080 | Processor: Exynos 9610 | Camera: 25 MP/8 MP/5 MP achter en 25 MP voor | Batterij: 4.000 mAh

Samsung's Galaxy A50 neemt de essentie van een vlaggenschip van enkele honderden dollars en transplanteert deze in een veel, veel goedkopere midrange-handset. Het maakt een aantal compromissen om dit te bereiken.

Het is strak ontworpen maar gebruikt op sommige plaatsen plastic in plaats van glas of aluminium. Het 6,4-inch Super AMOLED-display is zeer helder en duidelijk en heeft een sterk contrast. De prestaties lijden onder semi-regelmatige haperingen en vertragingen. Het kan ook traag zijn om apps en games te openen. De geluidskwaliteit is niets bijzonders, maar de drie camera's aan de achterkant doen het redelijk goed om details vast te leggen en heldere, kleurrijke beelden te leveren. De vlezige batterij van 4.000 mAh had aan het einde van de dag meestal nog ongeveer 355 tot 40% lading, wat betekent dat je een buffer hebt voor een lange avond uit of misschien een zwaardere dag van het streamen van media en gamen.

Uiteindelijk, ondanks de nadelen, is het indrukwekkend hoeveel van de Galaxy S-ervaring intact blijft op de Galaxy A50, die er nog steeds uitziet als een high-end telefoon, een zeer goede opstelling met drie camera's heeft en een uitstekende scherm. - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste met een stylus: Motorola Moto G Stylus

Image
Image

We hebben het 2020-model van deze telefoon beoordeeld en vonden het zo leuk dat we het op deze lijst houden.

Als je je ideeën soms met een pen wilt uitschrijven (in dit geval een digitale pen die een stylus wordt genoemd), dan is de Motorola Moto G Stylus wat je zoekt.

Het heeft alle geweldige functies van de Moto G (OK, de batterij is niet zo groot als in de Moto G Power, onze topkeuze), een echt goede camera, een groot scherm en, volgens aan recensent Jeremy: "De telefoon start automatisch de app voor het maken van aantekeningen van Motorola als je de stylus verwijdert terwijl het scherm is uitgeschakeld, zodat je gemakkelijk dingen kunt noteren wanneer je maar wilt." Jeremy merkte ook op dat de luidsprekers ook echt heel goed zijn.

Schermgrootte: 6,8 inch | Resolutie: 2400 x 1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 678 | Camera: 48 MP/8 MP/2 MP achter en 16 MP voor | Batterij: 4.000 mAh

Motorola is redelijk goed in het maken van budget- en mid-range telefoons die er duurder uitzien en aanvoelen dan ze in werkelijkheid zijn, en de Moto G Stylus is daarop geen uitzondering. Het 6,4-inch scherm heeft een behoorlijke resolutie en ik had geen problemen om het buitenshuis te gebruiken. De meegeleverde stylus - de vlaggenschipfunctie van deze telefoon - werkt goed voor navigatie en het maken van snelle aantekeningen, maar ik zou hem niet willen gebruiken als een algemeen schrijfhulpmiddel.

Ik heb nooit problemen gehad met de prestaties. Er waren geen vertragingen of vertragingen en apps werden altijd snel gelanceerd. Videostreaming sloeg nooit een slag over, zelfs niet als hij werd opgezadeld met een onredelijk aantal open webpagina's. De Dolby-luidsprekers van de telefoon klinken absoluut fantastisch en de camera produceerde uniform heldere en kleurrijke beelden bij goede verlichting. Als je een stylus nodig hebt bij je smartphone, is de Motorola G Stylus een gemakkelijke aanbeveling. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste OnePlus: OnePlus Nord N100

Image
Image

Hoeveel van de unieke OnePlus-smaak blijft intact in een budgettelefoon van minder dan $ 200? Genoeg, zo blijkt. De OnePlus Nord N100 is tot nu toe de goedkoopste telefoon van het bedrijf, maar hij behoudt de stijlvolle Android-skin van het bedrijf en biedt een paar voordelen van duurdere rivalen. Je krijgt hier een soepel 90 Hz-scherm, samen met snel opladen van 18 W voor een stevige batterij die twee dagen meegaat. De Nord N100 ziet er ook niet uit als een onhandig, koopjeskelderapparaat.

Toch is er maar zo veel dat softwarematig poetsen en een paar hardwarevoordelen een telefoon van $ 180 kunnen verbeteren, en de Nord N100 lijdt onder trage prestaties en heeft middelmatige camera's. Het voelt nog steeds grotendeels als een goedkope telefoon, maar het is bruikbaar, en die premium voordelen geven het een iets grotere allure dan je gebruikelijke budgettoestel. De sterk verbeterde Nord N10 5G wordt sterk aanbevolen als uw budget kan oplopen tot $ 300, maar zo niet, dan is dit nog steeds een behoorlijk solide toestel voor de prijs.

Schermgrootte: 6,52 inch | Resolutie: 1600 x 720 | Processor: Qualcomm Snapdragon 460 | Camera: 13 MP/2 MP/2 MP achter en 8 MP voor | Batterij: 5.000 mAh

De OnePlus Nord N100 biedt een aantal solide indrukwekkende kwaliteiten voor een budgetprijs. Hoewel het van plastic is gemaakt, ziet het er niet goedkoop of saai uit. Het 6,52-inch scherm is niet bijzonder helder en mist het pittige contrast en diepe zwartniveau van de gebruikelijke OLED-schermen van OnePlus. Maar de verversingssnelheid van 90 Hz is een premium voordeel dat hier onverwacht opduikt en vloeiendere overgangen en animaties oplevert dan een typisch 60 Hz-scherm.

De algehele prestaties van de telefoon zijn echter traag vanwege de lagere Qualcomm Snapdragon 460-processor en 4 GB RAM. De speakers zijn prima voor muziek en het kijken van video's in een mum van tijd, maar je bent beter af met een koptelefoon. De 13 megapixel camera maakt fatsoenlijke foto's overdag, maar ze laten veel ruis zien bij inzoomen op scherpere schermen. Met de robuuste batterij van 5.000 mAh kun je gemakkelijk twee dagen werken en met de snellader van 18 W kun je snel opladen.

Hoewel hij enkele problemen heeft, is de OnePlus Nord N100 een goed ontworpen, duurzame telefoon met een groot scherm voor slechts $ 180. - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste voor handschrift: LG Stylo 6

Image
Image

De LG Stylo 6 is een budgettelefoon met een vlaggenschip-look. Met een enorm 6,8-inch IPS-scherm en een spiegelende glazen achterkant, ziet het er ondanks het bescheiden prijskaartje zowel high-end uit als aanvoelt. Het beschikt ook over een ingebouwde stylus met een aantal leuke functies. De MediaTek Helio P35-processor maakt echter geen indruk, wat resulteert in een telefoon die er fantastisch uitziet, maar wankelt in termen van prestaties.

De twee redenen om van deze telefoon te houden zijn het luxe uiterlijk en de uitstekende stylusfunctionaliteit. Dit is een van de best uitziende telefoons van minder dan $ 300 die er zijn, en dat geldt ook voor het prachtige FHD-scherm. Het is een beetje zwak in de volle zon, maar ziet er ergens anders fantastisch uit.

De stylus is veerbelast en als je hem verwijdert, krijg je automatisch een handvol memo- en notitieopties. Het is behoorlijk responsief en nauwkeurig, zonder echte vertraging, tenzij je het bijzonder snel beweegt. Vergeet hem terug in zijn holster te doen, en de telefoon laat een klein alarm afgaan wanneer je hem probeert uit te zetten.

Je kunt telefoons vinden die beter presteren dan de Stylo 6 voor hetzelfde geld, maar het zal moeilijk zijn om er een te vinden die er zo fantastisch uitziet voor deze prijs. Als je niet veel van je telefoon vraagt en alleen iets wilt dat er geweldig uitziet tijdens het uitvoeren van basistaken, dan past de Stylo 6 perfect bij die beschrijving.

Schermgrootte: 6,8 inch | Resolutie: 2460 x 1080 | Processor: MediaTek MT6765 Helio P35 | Camera: 13 MP/5 MP/5 MP achter en 5 MP voor | Batterij: 4.000 mAh

Als je deze telefoon in je handen houdt, is het moeilijk te geloven dat het een budgetmodel is en geen vlaggenschip. Het enorme 6,8-inch scherm ziet er geweldig uit, met levendige kleuren en scherpe kijkhoeken. Prestaties zijn niet zo indrukwekkend; de telefoon had het moeilijk tijdens benchmarktests, hoewel hij voldoende werkt voor een budget-Android-apparaat.

Hoewel de meegeleverde stylus een beetje gedrongen is, is hij met een lengte van ongeveer 4,5 inch net lang genoeg om comfortabel vast te houden. De luidsprekers zijn luid en verrassend goed, en de hoofdcamera aan de achterkant werkt goed genoeg als er veel natuurlijk licht is. De levensduur van de batterij is fantastisch en hielp me meestal twee dagen bij normaal gebruik voordat de telefoon moest worden opgeladen.

Over het algemeen is de LG Stylo 6 een prachtige telefoon die hard struikelt als het gaat om prestaties, maar het kan een goede keuze zijn als je hem niet veel meer gebruikt dan bellen, sms'en en licht internet browsen. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste budget: LG K51

Image
Image

De LG K51 is een budget-smartphone met een enorm 6,5-inch scherm, een grote batterij en het beste geluid dat je waarschijnlijk uit een telefoon in deze prijsklasse zult horen. Het wordt aangedreven door een ietwat anemische processor, maar het presteert goed genoeg bij dagelijks gebruik als je er niet te veel van vraagt.

Het beste aan deze telefoon is ongetwijfeld de prijs. Met een redelijke adviesprijs voor de ontgrendelde versie en nog aantrekkelijkere prijzen wanneer hij aan een koerier is vergrendeld, steekt de K51 ver boven zijn gewichtsklasse uit in termen van eersteklas uiterlijk en gevoel, geluidskwaliteit en batterijduur.

Hoewel de K51 qua prestaties ondermaats is, is deze telefoon dankzij een te weinig krachtige processor nog steeds een fantastische optie voor zo'n betaalbare prijs. Als je budget je niet toestaat om over te stappen op een krachtigere telefoon, of als je deze kunt vinden voor een prijs die je echt aanspreekt, zal hij niet teleurstellen in termen van premium uiterlijk en gevoel, geluidskwaliteit of batterij leven.

Schermgrootte: 6,55 inch | Resolutie: 1600 x 720 | Processor: MediaTek MT6765 Helio P35 | Camera: 32 MP/5 MP/2 MP achter en 13 MP voor | Batterij: 4.000 mAh

De LG K51 is een fantastisch uitziende telefoon met een betaalbaar prijskaartje. Hoewel het de flitsende kleurenspel van zoiets als de LG Stylo 6 mist, ziet en voelt het ingetogen glazen sandwich-ontwerp er veel meer premium uit dan je zou verwachten van een telefoon met zo'n laag prijskaartje. De LG K51 gaf me niet al te veel problemen tijdens dagelijks gebruik, maar er waren een paar framedrops tijdens het gamen.

De luidsprekers zijn best goed voor een budgettelefoon. Ze zijn luid, luid genoeg om een kamer te vullen, en er is zeer weinig vervorming, zelfs bij het hoogste volume. Zowel de camera's aan de achterzijde als aan de voorzijde presteren goed genoeg zolang er voldoende licht is.

Ik kon twee of drie dagen achter elkaar zonder opladen, met behulp van de telefoon voor bellen, sms'en en wat licht surfen op het web en e-mail, dankzij de grote batterij van 4000 mAh. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

De beste budget-smartphone voor minder dan $ 300 is de Moto G Power. Het is een snelle, responsieve telefoon met soepele software, verschillende Motorola-aanpassingen voor verbeterde functionaliteit en een van de meest indrukwekkende batterijduur die we hebben gezien. We houden ook van de Nokia 7.2. Het heeft een groot, helder 1080p-scherm, een capabele Snapdragon 660-processor en een drievoudige camera-instelling die bokeh en groothoekopnamen mogelijk maakt. Het is niet de allernieuwste telefoon, maar de combinatie van prijs en prestatie is moeilijk te verslaan.

Waar moet je op letten bij een budget-smartphone

Weergeven

Budget-smartphones hebben doorgaans geen hoge verversingsschermen, hoewel dat niet overal het geval is, aangezien OnePlus het steeds vaker tegen lagere prijzen op de markt brengt. De meest voorkomende resolutie voor budgettelefoons is 1080p, wat niet zo scherp is als de 2K-panelen die je op vlaggenschepen krijgt. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds mogelijk om scherpe schermen en zelfs OLED-panelen te krijgen met dichte, inktzwarte tinten en rijke, verzadigde kleuren.

Processor

Mid-range chipsets bestaan uit Snapdragon- en MediaTek-processors. Hoewel ze qua benchmarktests niet zullen tippen aan de vlaggenschipprocessors, zijn veel budgettelefoons geoptimaliseerd in termen van dagelijkse prestaties. Dit geldt met name voor de Pixel-apparaten van Google. De schone software werkt prima met minder krachtige hardware. De meeste telefoons uit het middensegment kunnen de typische reeks apps, multitasking en multimedia aan. Meer veeleisende 3D-games kunnen een uitdaging zijn, maar er zijn nog steeds verschillende budgettelefoons die hiertoe in staat zijn.

"Pas op voor de levensduur van de batterij. Het belangrijkste verzoek dat ik van gebruikers hoor, is een batterij die de hele dag of langer meegaat, want wat heb je aan een telefoon als deze leeg is! of de functionaliteit van de telefoon verbreken, dus controleer altijd de specificaties voor informatie over de batterijprestaties voordat u koopt." - Richard Roth, CEO van Progressive Tech

Camera

Cameraprestaties op telefoons uit het middensegment zijn in de meeste gevallen een grote opoffering, maar dit is niet overal waar. Een toenemend aantal budgettelefoons biedt meerdere camera's aan de achterzijde, waardoor je de mogelijkheid hebt om telezoom en groothoekopnamen te maken, evenals functies zoals de bokeh-modus. De Pixel-telefoons van Google zijn bijzonder in staat om boven hun gewicht uit te komen als het gaat om cameraprestaties, met dezelfde sensoren als vlaggenschipmodellen.

FAQ

    Wat is de levensduur van een budget-smartphone?

    Je zou tussen de twee en drie jaar gebruik moeten kunnen maken van een budgetsmartphone. In de meeste gevallen zie je rond het derde jaar een afname van de prestaties en levensduur van de batterij. Als je goed voor je telefoon zorgt (bijvoorbeeld als je hem niet laat vallen, hem schoon houdt en de software regelmatig bijwerkt), kun je zeven jaar gebruik maken, maar vier tot vijf jaar is het meest gebruikelijk.

    Welke budget-smartphone heeft de beste camera?

    Camera's zijn meestal niet geschikt voor budgettelefoons, maar sommige apparaten vallen op. De Moto G Power wordt geleverd met een sensorarray met drie camera's, met een 16 MP primaire, 8 MP ultrawide en 2 MP macrocamera. Het kan zelfs 4K-video opnemen met 30 fps. De Galaxy A50 heeft ook een tripcamera-sensorarray die tijdens het testen verrassend goed bleek te zijn.

    Welke budgettelefoons zijn het beste om te gamen?

    Budgettelefoons staan er niet om bekend dat ze de beste gaming-karbonades hebben, maar dat betekent niet dat je zonder verhaal zit als je op zoek bent naar een goede gaming-optie. De Moto G Power profiteert van een capabele Snapdragon 665-processor en 4 GB RAM. Het kan een behoorlijk niveau van 3D-gaming aan en kon Asph alt 9 draaien. Het 6,4-inch FHD-scherm en de 5.000 mAh-batterij waren ook voldoende om veeleisende games zoals Genshin Impact te draaien, wat indrukwekkend is. De Nokia 7.2 is een oudere telefoon, maar heeft ook een solide Snapdragon 660-chipset, een processor uit het middensegment die goed genoeg is voor games als Asph alt 9 en Call of Duty Mobile.

Aanbevolen: