De 10 beste Google Drive-add-ons voor 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste Google Drive-add-ons voor 2022
De 10 beste Google Drive-add-ons voor 2022
Anonim

Google Drive is een behoorlijk hulpmiddel, waarmee je bestanden en andere documenten kunt maken, bewerken en delen vanaf bijna elk apparaat op bijna elke locatie. Voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt u ze nog beter maken met add-ons. Hier zijn enkele van de beste Google-add-ons om u te helpen het meeste uit deze programma's te halen in 2022.

Om add-ons te downloaden, opent u een bestand in een van die drie programma's en zoekt u vervolgens in de werkbalk bovenaan naar Add-ons.

Speakd for Google Docs: leest uw tekst hardop voor

Image
Image

Geweldig voor proeflezen of om ervoor te zorgen dat je op de juiste toon schrijft, Speakd leest hele documenten voor je terug, of je kunt specifieke delen markeren en deze delen gewoon laten voorlezen. Het houdt ook bij hoe lang het is gelezen, voor het geval je een idee wilt krijgen van de lengte van een toespraak.

Download de Speakd Add-on voor Google Docs

Doc Builder voor Google Docs: Hergebruik tekstfragmenten snel en gemakkelijk

Image
Image

Als je merkt dat je bepaalde delen van tekst herhaaldelijk hergebruikt, en je wilt een snellere manier om die fragmenten te vinden bij het maken van documenten, dan is Doc Builder de add-on die je nodig hebt. Het creëert een zijbalk waar u snel door opgeslagen tekstgedeelten kunt navigeren en deze rechtstreeks in uw documenten kunt invoegen.

Als je veel vergelijkbare soorten documenten schrijft die vergelijkbare woordenstroom gebruiken, zoals contracten of pitches, zal Doc Builder je een hoop tijd besparen en kostbare fouten helpen voorkomen bij het hergebruiken van delen van je documentatie.

Download de Doc Builder-add-on voor Google Docs

Text Cleaner voor Google Docs: match gemakkelijk tekst van verschillende applicaties

Image
Image

Het kan buitengewoon moeilijk zijn in een eenvoudige tekstverwerker zoals Google Docs om tekst uit verschillende bronnen te halen en alles op elkaar af te stemmen. Kopiëren en plakken kan verschillende lettertypen, achtergrondkleuren, HTML-codes en andere ongewenste informatie binnenhalen die de organisatie en stroom van uw document volledig uit het raam gooit. Text Cleaner lost dat allemaal op door u te laten kiezen welke opmaakelementen u wilt behouden en welke u wilt verwijderen. Met behulp van eenvoudige selectievakjes kunt u uw hele document opschonen, of alleen bepaalde gemarkeerde delen.

Download de Text Cleaner Add-on voor Google Docs

Slides Toolbox voor Google Slides: maakt repetitieve acties een fluitje van een cent

Image
Image

Slides Toolbox helpt bij het verminderen van veel repetitieve bewerkingstaken die u zou kunnen doen in uw Google Presentaties-presentaties. Het bespaart enorm veel tijd als je eenmaal weet waar alles is, en het is perfect voor acties met meerdere kleine stappen. Enkele handige dingen die de Slides Toolbox bevat zijn:

  • Inhoudsopgave: maakt automatisch een inhoudsopgave-dia die naar elkaar verwijst in uw presentatie.
  • Dia's exporteren: sla uw hele presentatie of elke afzonderlijke dia op als één afbeelding.
  • Stel lettergrootte, hoofdletters, enz. in: manipuleer snel en gemakkelijk alle tekst in uw presentatie.
  • Overzichtstekst downloaden: exporteer alle tekst in uw presentatie naar een enkel tekstbestand.

Download de Slides Toolbox Add-on voor Google Slides

Pictogrammen invoegen voor Google-dia's: een snelle manier om illustraties aan presentaties toe te voegen

Image
Image

Je kunt deze add-on ook vinden voor Documenten en Spreadsheets, maar Dia's is waar Pictogrammen invoegen waarschijnlijk het meeste gebruik van zullen maken. Deze add-on bevat bijna 2000 verschillende pictogrammen om uit te kiezen en stelt u in staat deze in bijna elke kleur aan uw presentatie toe te voegen.

De pictogrammen zijn gratis en worden geïmporteerd in je presentatie met een transparante achtergrond, wat betekent dat alles wat je al hebt gemaakt nog steeds zichtbaar is. Deze veelzijdige pictogrammen zijn afkomstig van Font Awesome en Google Material Design en zijn opgenomen in gemakkelijk te doorzoeken databases waarmee u snel en probleemloos stijl aan uw presentaties kunt toevoegen.

Download de Insert Icons Add-on voor Google Slides

Pear Deck voor Google Slides: voegt interactie toe aan uw presentaties

Image
Image

Deze add-on is een beetje gespecialiseerd, maar het lost een van de grootste problemen van Slides-presentaties op: gebrek aan interactiviteit. Pear Deck biedt verschillende opties om interactieve dia's aan een presentatie toe te voegen, waaronder meerkeuzevragen, dia's waar u elementen sleept om ze te plaatsen waar ze moeten zijn, en dia's voor gegevensverzameling.

Het is een perfecte manier voor docenten om studenten iets te doen te geven naast het doorklikken van een presentatie, en het kan worden gebruikt om gemakkelijk gegevens te verzamelen en interactiviteit toe te voegen tijdens vergaderingen en werksessies.

Download de Pear Deck-add-on voor Google Slides

Gemakkelijke accenten voor Google Slides: een uitkomst voor degenen die in andere talen schrijven

Image
Image

Als u de sneltoetsen voor het toevoegen van accenten aan een Presentaties in Presentaties nog niet kent, kan dit vervelend en tijdrovend zijn. Als je vaak merkt dat je presentaties maakt met woorden uit andere talen, dan is Easy Accents een must-have.

Er zijn een heleboel beschikbare talen om uit te kiezen, en alle letters met accenten verschijnen zodat je ze gemakkelijk kunt kiezen en invoegen in je presentatie. Nooit meer proberen letters met accenten te tekenen in Google's "Add Special Character"-box; pak gewoon Easy Accents en maak je er nooit meer zorgen over.

Download de Easy Accents-add-on voor Google Slides

Vertaal mijn blad voor Google Spreadsheets: functies in meer dan 100 talen

Image
Image

Gebruik de kracht van het enorme algoritme van Google om uw blad naar meer dan 100 talen te vertalen met Mijn blad vertalen. U kunt bepaalde bereiken selecteren of het hele ding converteren, en het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Dit is geen complexe of fancy app, maar het doet precies wat je nodig hebt en het doet het goed.

Download de Translate My Sheet-add-on voor Google Spreadsheets

Tabelstijlen voor Google Spreadsheets: maakt aangepaste, opvallende gegevenstabellen mogelijk

Image
Image

Het maken van tabellen kan een van de meest kieskeurige en frustrerende aspecten zijn van het werken met Google Spreadsheets, en Table Styles bespaart tijd en stress die ze kunnen veroorzaken. Er zijn verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen, en u kunt ze ook gemakkelijk manipuleren om uw eigen sjablonen te maken.

Voeg aangepaste kleuren en afbeeldingen toe en sla je aangepaste tabelstijlen op, zodat je er altijd naar terug kunt gaan en ze in de toekomst opnieuw kunt gebruiken. Table Styles is intuïtief en een absolute must voor branding en business.

Download de Table Styles-add-on voor Google Spreadsheets

Crop Sheet voor Google Spreadsheets: elimineert alle gegevens die u niet nodig heeft

Image
Image

Spreadsheets kunnen een beetje uit de hand lopen en er is vaak veel informatie die we niet hoeven te laten zien of niet willen dat anderen ze zien. Dat is waar Crop Sheet om de hoek komt kijken. Eenvoudig en effectief, Crop Sheet is een add-on die een optie lijkt te zijn in het basisprogramma. U kunt specifieke gegevens op het blad of een selectie van cellen bijsnijden.

Download de Crop Sheet-add-on voor Google Spreadsheets

Aanbevolen: