De 8 beste vergrootglas-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste vergrootglas-apps van 2022
De 8 beste vergrootglas-apps van 2022
Anonim

Wist je dat er apps zijn die je smartphone in een vergrootglas veranderen om je te helpen gedrukte teksten te lezen? Ze gebruiken de ingebouwde camera op uw smartapparaat om documenten of pagina's te scannen en de tekst op het scherm te vergroten. Sommige bevatten ook extra functies zoals kleurenfilters en leeslampjes. Ze zijn van onschatbare waarde voor degenen die nog steeds graag kranten, tijdschriften en boeken lezen. Hier zijn acht van de beste vergrootglas-apps voor Android- en iOS-apparaten.

Bij vergrootglas-apps hangt de beeldkwaliteit van de vergroting vaak meer af van de camera in je Android- of iOS-apparaat dan van de app die je gebruikt. Veel goedkopere modellen gebruiken camera's van lagere kwaliteit die kunnen leiden tot statische elektriciteit en onscherpte en kunnen beperken hoe ver u kunt zoomen.

Beste vergrootglas-app met licht: vergrootglas + zaklamp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De helderheidsschuifregelaar voor het licht is een geweldig idee en werkt goed.
  • De mogelijkheid om te bevriezen wat de camera ziet, is ongelooflijk functioneel.

Wat we niet leuk vinden

  • Als je gewoon de app opent, gaat het licht van de smartphone aan, wat in de meeste situaties onhandig is.
  • De tekst in de instructies van de app is ironisch genoeg erg klein en moeilijk te lezen.

Vergrootglas + zaklamp is een gratis app voor iOS- en Android-apparaten die het lezen van kleine tekst veel gemakkelijker maakt. Met behulp van de camera van het apparaat geeft de app precies weer wat hij op het scherm ziet en kunt u in- en uitzoomen door uw vinger op en neer te schuiven.

Deze app heeft ook een leeslampje dat de ingebouwde zaklamp van je smart-apparaat activeert. De helderheid van het licht kan worden aangepast via een gebruiksvriendelijke schuifregelaar aan de linkerkant van de app, terwijl de helderheid van het scherm kan worden gedimd of helderder gemaakt door uw vingers naar links en rechts te schuiven.

Download voor:

Beste allround vergrootglas voor Android: vergrootglas

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • App biedt zoom-, verlichtings- en filterfunctionaliteit.
  • Knijp- en schuifregelaars voor zoomen.

Wat we niet leuk vinden

  • App-knoppen zijn wat aan de kleine kant.
  • In-app-advertenties zijn vervelend.

Magnifying Glass is een gratis Android-app die alle functionaliteit biedt die je van een vergrootglas-app verwacht. Je kunt het gebruiken om in te zoomen op gedrukte tekst met een vergroting tot 10 keer, filters toepassen om het lezen te vergemakkelijken en het licht van je Android-tablet of telefoon activeren bij het lezen bij weinig licht of in het donker.

De bedieningselementen van de app zijn een beetje aan de kleine kant, wat je kan frustreren als je grote vingers en een klein scherm hebt, maar het is heel gemakkelijk te gebruiken en niet te verwarrend in tegenstelling tot veel van de andere vergrootglas-apps op Google Play.

Download voor:

Beste vergrootglas-app voor goede Android-camera's: vergrootglas en microscoop [gezellig]

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sterke microscoopzoomfunctie voor het inspecteren van echt kleine tekst.
  • Contrastopties die andere apps niet hebben.

Wat we niet leuk vinden

  • Contrast- en helderheidsschuifregelaars zijn een beetje moeilijk te gebruiken op tablets.
  • Geen in-app-bediening om terug te keren naar het hoofdscherm.

De app Cozy Magnifier & Microscope heeft de gebruikelijke zoom- en verlichtingsfuncties van het vergrootglas, maar wat hem onderscheidt, zijn de schuifregelaars voor contrast en helderheid die een aspect van beeldbewerking toevoegen aan de leeservaring.

Deze schuifregelaars werken net als hulpmiddelen in apps voor beeldbewerking, en hun opname hier betekent dat je de verlichting kunt aanpassen van alles wat de camera ziet in re altime zonder een foto te hoeven maken en deze te openen in een aparte app voor beeldbewerking. In combinatie met de gratis kleurenfilters is deze Android-app voor vergrootglas een goede keuze als je vaak moeite hebt om te lezen in ongebruikelijke lichtomstandigheden.

Download voor:

Meeste functievolle iPhone Vergrootglas-app: BigMagnify Free

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt iOS 7, wat geweldig is voor mensen met oudere Apple-apparaten.
  • Ingebouwde filters zijn fantastisch voor een betere leesbaarheid op gekleurd papier.

Wat we niet leuk vinden

  • De gebruikersinterface is in het begin een beetje verwarrend en moeilijk te controleren.
  • Pictogrammen zijn erg klein en een beetje transparant, waardoor ze moeilijk te zien zijn.

BigMagnify Free is een andere gratis iPhone-vergroter-app die de camera gebruikt om tekst te vergroten en licht geeft om het gemakkelijker te maken om te zien in donkere situaties. Wat deze app onderscheidt, zijn de ingebouwde filters, die de leesbaarheid van tekst enorm verbeteren door letters beter op te laten vallen wanneer ze worden afgedrukt op gekleurde pagina's of pagina's met patronen.

Het verscherpingsfilter, dat toegankelijk is door het filterpictogram boven aan het scherm te selecteren, maakt tekst niet alleen vetter, maar voegt in sommige gevallen een witte omtrek toe rond de letters om ze zo duidelijk mogelijk te maken. BigMagnify Free is een goede keuze als je problemen hebt met het lezen van moderne tijdschriftpagina's.

Download voor:

Beste vergrotende app voor kleurenblinde lezers: NowYouSee helpt kleurenblinden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel opties voor verschillende ervaringen met kleurenblindheid.
  • Mogelijkheid om foto's van een apparaat te laden naast het gebruik van de camera.

Wat we niet leuk vinden

  • De kleurenblindtest laadt een webpagina en wordt niet in-app gedaan.
  • De kleurdetectietool is erg moeilijk te annuleren.

NowYouSee is een gratis app voor iOS en Android met dezelfde vergrootglasfunctionaliteit als de andere op deze lijst, maar biedt ook een reeks hulpmiddelen die bedoeld zijn om mensen met kleurenblindheid te ondersteunen.

Naast de zoomfunctie, die u kunt doen door met twee vingers op het scherm te knijpen, kunt u ook naar links en rechts vegen om door verschillende kleurenfilters te bladeren die het onderscheid tussen bepaalde kleuren gemakkelijker maken. Er is ook een ingebouwde kleurdetectietool die je de naam kan vertellen van de kleur waarop je de app richt, en een kleurenblindtest als je nieuwsgierig bent naar je eigen gezichtsvermogen.

Download voor:

Vergrootglas-app met grootste knoppen: leesbril

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Supergrote pictogrammen zijn gemakkelijk te zien.
  • Het kost weinig tijd om de besturing te leren.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen schuifregelaars voor de zoom.
  • Het grafische ontwerp voor de pictogrammen is erg basic.

Reading Glasses is een goede Android-vergrootglas-app als je vaak moeite hebt om je weg te vinden in apps. Met zijn supergrote en kleurrijke pictogrammen doet hij zijn best om zichzelf benaderbaar te maken voor mensen met een zwakker gezichtsvermogen.

Sommige goedkopere Android-tablets hebben geen ingebouwde LED-flitser, zodat ze geen van de verlichtingsfuncties in deze vergrootglas-apps kunnen gebruiken.

Je kunt met twee vingers op het scherm knijpen om in te zoomen, maar de meer intuïtieve optie is de gigantische plusknop, die automatisch inzoomt op vooraf bepaalde niveaus met een enkele tik. Filteropties bieden ook extra hulpmiddelen voor het lezen van duidelijkheid.

Download voor:

Eenvoudigste app voor iPhone-vergrootglas: vergrootglas met licht

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer eenvoudig in en uit te zoomen en het licht aan en uit te zetten.
  • Biedt zowel knijpbediening als schuifregelaar om in te zoomen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geavanceerde filters vereisen een betaalde upgrade van $1,99.
  • Advertentiebanners staan in de weg.

Magnifying Glass With Light, of Mag Light zoals het wordt genoemd als het eenmaal op je iPhone is geïnstalleerd, heeft een ongelooflijk gestroomlijnd scherm dat profiteert van bijna al het onroerend goed van het scherm. Hierdoor kan hij zoveel mogelijk laten zien van wat de camera ziet.

Terwijl de meeste andere vergrootglas-apps slechts één manier bieden om in te zoomen op tekst, kun je met Mag Light het populaire knijpgebaar gebruiken om in en uit te zoomen, naast een schuifregelaar aan de rechterkant van het scherm. Dit is een van de gemakkelijkste smartphone-apps met vergrootglas die er zijn, waardoor het ideaal is als je een oudere gebruiker bent die zich vaak overweldigd voelt door moderne apps en al hun functies.

Download voor:

De eenvoudigste app voor Android-vergrootglas: vergrootglas

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt oudere Android-apparaten met 4.0.3 en hoger.
  • Zeer gestroomlijnd app-ontwerp dat gemakkelijk te gebruiken is.

Wat we niet leuk vinden

  • App bevat af en toe een advertentie op volledig scherm die sommigen kan frustreren.
  • Degenen die geavanceerde filters willen, moeten ergens anders kijken.

De Android Magnifying Glass-app is net zo eenvoudig als zijn naam, met een schone gebruikersinterface die gemakkelijk te gebruiken is en een basisfuncties die de klus klaren, maar de gebruiker niet overweldigen.

Met vergrootglas kun je je Android-smartphone of -tablet gebruiken om in te zoomen op elke tekst die de camera van het apparaat kan zien, terwijl je het licht activeert om er beter uit te zien wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn. Er zijn geen toeters en bellen om over te spreken, maar voor de meeste mensen, vooral voor meer volwassen gebruikers, is dit alles wat ze nodig hebben.

Aanbevolen: